| נשלח ב-8/11/2009 16:54 |
|
| |
גרירת רכב
שלום רב
רכבי נגרר כשחניתי מתחת לבנין משרדים בעיר רמת גן.
המקום מסומן באדום לבן ולא מצוין כאיזור גרירה, כעשרים מטר בהמשך מצוין שזה איזור גרירה.
שאלתי היא.
1. האם מותר לתת דוח תחת בנין ובכניסה לחניון של בנין משרדים ?
2. האם ניתן לבטל דוח ואולי גם לקבל בחזרה את הכסף עבור הגרירה הבלתי מוצדקת (לטעמי)
3. צילמתי את האיזור ואת הפניה מהכביש הראשי לחניון ובשום מקום לא מופיע כי האיזור ממשיך להיות שטח עירוני על כל המשתמע מכך.
4. האם אני טועה והייתי צריך לברר זאת קודם כי האיזור הינו שטח פרטי ואין חובה על העיריה לידע אותי בזאת.
5. תודה מראש על עצתכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 23:30 |
|
| |
"גרירה"
שלום וברכה,
קשה לי לענות לך על שאלתך.
הדו"ח ניתן ע"י המשטרה או העירייה ?
מי גרר את הרכב, העירייה/משטרה/בעלי המקום?
האם הפרעת לתנועה?
גם בשטח פרטי ניתן לתת דו"ח אם חנית בניגוד לחוק.
בניגוד לחוק, הינו שהשטח המסומן ב"אדום לבן" סומן בהתאם להחלטת הגוף המוסמך לכך בלבד.
בכל אופן תוכל לפנות בעניין לנותן הדו"ח תוך 30 יום, ולבית משפט תוך 90 יום.
אני עומד לרשותך לכל שאלה והבהרה.
עו"ד אפרים גריידינגר
מומחה לדיני תעבורה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2009 10:24 |
|
| |
הדו"ח ניתן ע"י פקח חנייה והרכב נגרר ע"י העיריה.
כשביררתי אח"כ אמרו לי שצד אחד של הכביש הזה (שזה חניה מקורה מתחת לבנין) שייך לעיריה והצד השני לבנין המשרדים.
הפרעתי לתנועה זה דבר די סלקטיבי, מי יכול להחליט אם זה מפריע לתנועה או לא ?
לא היה רכב שלא הצליח להכנס לחניון בגללי.
מה ז"א הגוף המוסמך ? האם עיריה מוסמכת לסמן באדום לבן כביש כניסה לחניון תת קרקעי ?
האם לא חובה עליהם לכתוב כי השטח הינו שטח עירוני וכו' ?
מה ז"א בשטח פרטי ניתן לתת דו"ח ? האם כשאני יסמן את חנית ביתי באדום לבן ומישהו חנה שם, ניתן לקרא לפקח עירוני שיתן שם דו"ח ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2009 01:11 |
|
| |
א. אכן "הפרעה לתנועה" הינו דבר סלקטיבי וכללי, אבל מאידך היכן שיש "אדום לבן" זו כעין חזקה שכל החונה שם מפריע לתנועה.
ב.הגוף המוסמך במקרה זה, הוא וועדת התעבורה בעיריית רמת גן, ואם תימצא שאין החלטה לצבוע את המקום, הדו"ח לא תקין,[קשה למצוא שאין החלטה מתוך מאות החלטות].
לכן אתה לא יכול לצבוע כאוות נפשך היכן שתרצה, ואם תמחק תאושםבהשחתת תמרור
ג. מהכניסה לעיר ועד היציאה הכל נחשב כשטח עירוני כולל שטחים פרטים , וועדת התעבורה מומסכת לקבוע תמרורים בכל תחומה כולל חניות פרטיות, לדוגמא: חניית נכה בשטח משותף לכל דיירי הבניין.
מקווה שהצלחתי לענות לך על כל הנקודות.
בברכה
עו"ד אפרים גריידינגר
מומחה לדיני תעבורה
|
|
|
|
|