בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

שביתת הבנקים בינ"ל/פאג"י/אוצר החייל ואי כיבוד הוראות תשלום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2010 13:52 לינק ישיר 
שביתת הבנקים בינ"ל/פאג"י/אוצר החייל ואי כיבוד הוראות תשלום

מסתבר  שהבנקים  אינם מכבדים בימי  השביתה  הוראות  תשלום ( צ'קים/ הוראות קבע  וכיו"ב ).  ראה  כתבה  בקישור  הרצ"ב   http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=18194&cat_id=7

מאידך, ע"פ  הוראת  בנק ישראל, כל  מי  שתוך  שנה  לא  כובדו 10 הוראות  תשלום  מחשבון הבנק  שלו,  החשבון  נכנס  לסטטוס  של  חשבון  מוגבל  ולחילופין  מוגבל  בנסיבות  חמורות.  ומשמעות  הדבר  כי  אינו  יכול  להשתמש  בצ'קים מהחשבון המוגבל  ולחילופין  מנוע  מלחתום על  צ'קים והוראות  תשלום   גם  בחשבונות  אחרים בהם  הוא  בעל  זכות  חתימה.

מה  המצב  המשפטי/חוקי  של  בעל חשבון/שותף חשבון/בעל זכות  חתימה בחשבון בנק  שלא  כיבדו  הוראות  תשלום  שלו עקב  השביתה.  האם  הוא  נכנס  למעמד חשבון  מוגבל ?  מי  חייב  לשלם  עבור  עמלות  החזרת  צ'ק  וכיו"ב  במצב  שכזה, בעל  החשבון  או  השובתים ?

מי שניזוק  עקב  השביתה,  האם  יכול  לתבוע  את  הבנק/השובתים/ההסתדרות  שאישרה  את השביתה ?

האם הבנק  רשאי לחייב  ריביות  וכיו"ב (  בנוסף לעמלות  החזרת  צ'ק/אי כיבוד הוראת תשלום )  על  ימי  השביתה ?  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 16:22 לינק ישיר 

1. רק שיקים שחזרו מחמת היעדר כסף מספיק בחשבון לכיסויים, נספרים במנין 10 השיקים בשנה לצורך הפיכת החשבון למוגבל. וזה חוק ולא הוראה של בנק ישראל.
2. רק מוגבל חמור מנוע מלהשתמש בשיקים בחשבונות אחרים.
3. לשובתים כחוק, יש חסינות מתביעות. אחרת לא היו בכלל שביתות, והחוק מגן על שביתות חוקיות.
4. לענין ריביות ועמלות, סביר להניח שאם נוצרו אך ורק כתוצאה מהשביתה, וללא כל סיבה נוספת (שהיתה גורמת לרבית או לעמלה אילולא השביתה) הבנק יספוג את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 17:54 לינק ישיר 

מודה  לי.  רוזנבלום  עבור  התשוןבה  הענינית

אך  נקודה עקרונית  נותרה  בלתי  מובהרת.

עקב השביתה,  לא  ניתן  להפקיד  כסף  מזומן/צ'קים  וכיו"ב  בחשבון  המנוהל  בבנקים  השובתים,  כך  שנוצר  בפועל  מצב  בו  למרות  רצונו  של  בעל  החשבון  להפקיד כסף  לזכות  החשבון  הוא  לא יכול  להפקיד  או  לזכות  את  החשבון,  ואז  עלול  להווצר  מצב  בו  צ'ק  או  הוראת  תשלום  חוזרת  עקב  א.כ.מ. ( אין  כיסוי  מספיק )  וכיו"ב.  ומכאן  להגבלת חשבון  הדרך  קצרה  ביותר למרות  שבעל  החשבון  לא  אשם  בכך.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 22:07 לינק ישיר 

אין לי תשובה מידיעה, אבל אני יכול להניח שאם השתמשת בתיבות השירות, או בסניפומטים, והפקדת כסף או שיקים, אז יום הערך שיחושב יהיה היום בו הפקדת.
אני גם מניח, שאם נתת שיק על חשבונך בסניף, הרי שגם מי שיפקיד אותו בבנק אחר, תהיה לו בעיה לפדות את השיק בגלל השביתה.
עוד אני מניח, שאם תראה שבידך שיק לפרעון לתאריך שלפני פרעון השיק שמשכת, ותטען שרק בגלל השביתה לא יכולת להפקידו, יתחשבו גם בכך.

אך באמת אולי כדאי להזהיר, לא לנסות ל"קפוץ" על עגלת השביתה, אם אינך מכוסה היטב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > שביתת הבנקים בינ"ל/פאג"י/אוצר החייל ואי כיבוד הוראות תשלום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext