בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

בזק - להתמודד עם גניבה ואיומים של חברה גדולה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2011 01:29 לינק ישיר 
בזק - להתמודד עם גניבה ואיומים של חברה גדולה

בהמלצתו של המנהל היקר הגעתי הנה, ואשמח לשמוע עצתכם.

הזמנתי קו טלפון מאורנג' לפני כשנה וחצי, כיון שאורנג' אינם מספקים תשתית, בחרתי ב'בזק' ספק התשתית, בשיחה עם נציגת אורנג' הבהרתי לה כי איני מעוניין לעבוד מול 2 חברות, וכל מה שיש לי אתנהל מולם. בהמשך נשלח לי מדי חודש הסכום לחיוב של בזק על סך 50 שקלים לחודש כפי שסוכם, שילמתי בלב שקט.

לאחר שנה וחודשיים מגיע לי חשבון על סך 300 שקלים, אני לא שהיתי באותם ימים בבית, וכשחזרתי גיליתי שהרשת נפלה, התקשרתי לבזק ושם הסבירו לי שלא שילמתי את החשבון, שאלתי איך זה הגיע לסכום כזה, והיות וזה היה 3 בלילה הנציגה לא ידעה להסביר ורק אמרה שהיא יכולה לשחרר לי את הרשת רק אם אשלם, שילמתי ולמחרת התקשרתי לברר, שם 'גילו לי' שכל הסיכום היה לשנה (מה שלא נאמר לי מעולם) ואחר כך המחיר מכפיל ומשלש את עצמו, ביקשתי להתנתק ולסיים אתם את הקשר. ואז הגיע אלי חשבון נוסף של 110 שקל על הימים שהיו עד הניתוק, היות וכאמור מעולם לא הסכמתי לכזה סכום - לא שילמתי חשבון זה, וזה גרר כמובן התראות מעו"ד (וכמובן מחיר 2 מכתבים מעו"ד - 180 שקל נוספים) עם איום בפנייה ישירה להוצל"פ.

אלא שכאן יש קטע מעניין - מעולם לא חתמתי על כלום מול נציג של בזק ולא סגרתי מולם שום עיסקה, בנוסף בחוזה מול אורנג' לא מוזכרים בזק במאום (יש אזכור לכך שיתכן וספק התשתית הוא אחר וכו' אבל לכל אורך החוזה לא מצויין שאני אמור לשלם לו ומי הוא, המשבצת של הספק בחוזה ריקה).

שאלתי היא: האם יש להם אפשרות כלשהי לגבות ממני בכזה מקרה? ומה דרכי ההתגוננות שלי מולם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 17:05 לינק ישיר 

יש כאן כמה וכמה שאלות מעניינות.
1. האם בהסכם כתוב שההסכם לשנה? ובעיקר, האם כתוב שם שהמחיר עולה? גם אם כתוב שההסכם לשנה, אם לא כתוב שהמחיר עולה, הם לא יכולים להעלותו ללא הסכמתך.
2. על הימים שהשתמשת בפועל, עד הניתוק, אתה צריך לשלם את מה שהוסכם. גם אם זה חרג מתקופת ההסכם.
3. גם אם לא חתמת מול בזק, מאחר שחתמת לאורנג' שיתכן שהספק יהיה צד שלישי, ולא עמדת על כך שתדע מיהו הצד השלישי, יהיה קשה לך (אם גם לא בלתי אפשרי) לטעון שאינך מסכים לשלם לבזק.

בשורה תחתונה, תצטרך לכאורה לשלם לבזק עד תקרת הסכום שהוסכם עם אורנג'. אם תיאלץ לשלם יותר, תוכל לתבוע את אורנג' בתביעת שיבוב, על הפער בין מה שהוסכם למה ששולם בפועל.

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 02:40 לינק ישיר 

אתייחס לנקודות שהעלית:
1. אין בכלל הסכם כזה, אין שום טקסט חתום שלי מול בזק, לכל היותר הקלטה שלי מול נציגת אורנג' כשסיכמתי איתה על הזמנת השירות, שם נאמר בפירוש תעריף קבוע, ההתייחסות היחידה למושג 'נה ראשונה' היה בהקשר לזה שאני לא יכול לעזוב בתוך שנה, ואם ארצה אצטרך לשלם לבזק על כך.
2. שילמתי חשבון אחד על תקופה ראשונה שאחרי השנה בסכום שכפול 3 מהסכום המקורי, האם זה לא אמור לכסות גם את אותו שבוע נוסף עד הניתוק בפועל?
3. בהסכם כתוב באופן כוללני שההסכם לא גורע מזכויות צד שלישי שהוא הספק במידה ומצויין שמו בהסכם, דא עקא שבדף שמכיל את הפרטים תחת התוית ספק לא רשום כלום. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > בזק - להתמודד עם גניבה ואיומים של חברה גדולה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext