בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

זכויות יוצרים באתר בח"ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2012 02:06 לינק ישיר 
זכויות יוצרים באתר בח"ח

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2961112&forum_id=771

ה
אם מישהו יכול לתת חוו"ד משפטית לבעיה הזאת, אני מצטט מהאשכול המלונקק לעיל:

סעיף 27 בתקנון האתר  קובע: 

27.העלאת תכנים לרשת על-ידי משתמש מקנה ל-בחדרי חרדים רשיון לפרסם ולהשתמש בתכנים כאמור, בכל דרך, באתרים שהיא מפעילה ברשת האינטרנט, לפי שיקול דעתה הבלעדי וללא תמורה. משתמש המעלה תכנים לרשת מצהיר כי הוא מוסמך להקנות ל-בחדרי חרדים רשיון כמפורט לעיל בסעיף זה.

אם אני מעלה תמונות לאתר אחר ומטמיע את התמונה באשכול, האם עדיין יש להנהלת האתר את הרשות לעשות בתמונותי 
כראות עיניה כמפורט בסעיף 27 ?  

תודה למי שיסייע!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 02:12 לינק ישיר 

אתה יכול להסביר לי מה ההבדל מבחינת הצגת המידע לעיני הגולש, בין שימוש בטכניקה של 'הטמעה', לבין שימוש בטכניקה של 'העתק-הדבק'?
נניח שאני שם שלט על הדלת של הבית שלי, שכל חפץ שמושאר אצלי בבית ללא בעליו, הופך להיות מיד שלי.
ואתה הכנסת לביתי כוס של שכן אחר. האם היא הופכת להיות שלי?
יתכן שכן, כי בכך שהכנסת אותה לביתי, ויצאת בלעדיה, יצרת את המצב בו אני לוקח את הכוס.
יתכן שלא, כי העובדה שאתה עשית מעשה שאסור לך לעשותו, עדין לא נותנת לי זכות לחלט את הכוס.
כי כשסתם אדם נכנס עם חפץ שלו, הוא נכנס על דעת כן שאם ישאירו, אחלט אותו. אבל אם החפץ אינו שלו, מהיכן זכותו להסכים?
אך מן הצד השני, יתכן שהמכניס הנוטש, יהיה חייב לבעל הכוס, את ערכה, ועדיין אוכל לחלט את הכוס.

לענייננו, יתכן שמבחינת דיני הקנין, המטלטלין, החוזים מותר לאתר לעשות שימוש בחומר המועתק/מוטמע.
אך לדיני זכויות היוצרים יש אינטרסים אחרים עליהם הם באים להגן. ולכן יש הגבלה בהפצת חומר מוגן בזכויות יוצרים, גם אם הגיע לידך בתום לב. כי האיסור העיקרי אינו על שימוש אישי, אלא על שימוש מסחרי ועל הפצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 19:31 לינק ישיר 

יחזקאל,

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!

ההבדל בין הטמעה להעתקה, בהטמעה המידע (תמונה בנד"ד) לא נמצא כלל על השרתים של אתר בח"ח, המידע מאוחסן באתר אחר, בזמן הגלישה הדפדפן מאחד בין דף האתר של בח"ח שנטען משרתי בח"ח ולוקח גם את המידע בקישור המוטמע משרת אחר לחלוטין וכך הוא מציג אותם על המסך, אך התמונה מעולם לא היתה בבח"ח, היא רק נצפית דרכם, משא"כ בהעתקה המידע המועתק מאוכסן בשרתי בח"ח והדפדפן שואב את המידע משם.

ואם נמשיל זאת במשלך מעולם לא הכנסתי לביתך את כוסו של שכני, בצורה כלשהי (וירטואלית) נתתי לך לראות את הכוס של שכני בתוך ביתך.

כעת השאלה היא די מוגדרת, האם הזכות השימוש של אתר בח"ח היא על מידע המאוכסן בתוך ביתה - בשרתיה, או על כל מידע שנצפה דרך אתריה.

המקרה של הכוס שציינת דומה למקרה בו מישהו ידביק תמונה לדוגמה הוא YNET, האם בח"ח יכולים לעשות שימוש בכתבה מתוקף חוקת האתר וגונב זכויות היוצרים הוא המעתיק שבעצם נתן לבח"ח את האופציה להשתמש במידע באתריה.

אשמח אם תרחיב מעט בחילוק בין דיני הקנין והמטלטלין וזכויות יוצרים. אם לדוגמא העליתי תמונה לפורום ואתר בח"ח השתמש בתמונה ללא רשותי, אני לא יכול לתבוע אותם מצד דיני הקנין והמטלטלין אך אני יכול לתבוע אותם על הפרת זכויות יוצרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2012 01:40 לינק ישיר 

ההבדל בין איחסון להטמעה, אם ניקח כמשל את מקרה הכוס, הוא כך
איחסון על השרת הרי זה כאילו הכנסתי את הכוס לביתך.
הטמעה, שמתי מראה בביתך ודרכה אפשר לראות את הכוס שנמצאת במקום אחר.

ועוד, גם אם בחדרי כותבים שזה נותן להם זכות שימוש בתמונה (תוכן)
האם זה לא סותר את החוק?  ישנם הרבה מקרים שחוזה בין שנים לא קביל משפטית אע"פ שחתמו עליו מרצון
מפני שהוא נוגד את החוק.  (יחסי עובד ומעביד לדוגמא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2012 01:25 לינק ישיר 

הבנתי את ההיבט הטכני/טכנולוגי.
מבחינה משפטית, לא ברור שיש הבדל.
נניח, שהטמעת תמונה המהווה לשון הרע כנגד פלוני, לפי חוק איסור לשון הרע. האם האתר יכול להסתתר מאחורי העובדה שאינו מחזיק את התמונה על שרתיו? סביר להניח שלא.
מכאן, שיש לו אחריות על הנעשה גם על גבי הפלטפורמה שהוא מעניק לכל דורש.
מדיניות בתי המשפט בכגון דא, להשתמש במנגנוני "הודע והסר".
אני מאמין שגם ביחס לתמונה שיש לה זכויות יוצרים לפלוני, ואותו פלוני פונה לאתר בבקשה למנוע את הפגיעה בזכויותיו, הרי שהאתר צריך לנהוג לפי דיני זכויות היוצרים.
אם לא פנה איש, כנראה שיוכל האתר לעשות שימוש תם לב בתמונה.
אם מן התמונה ניכר שיש לה בעלים ויש לה תובעים (למשל, תמונות המוחתמות בסימן מים של COL וכד') כנראה שההגנה תהיה פחותה. אבל אי אפשר לקבוע מסמרות של ממש.

שאלה טובה היא, האם עצם מתן האפשרות להטמיע תמונות, אינו מעמיד את האתר בסיכון, שכיון שנתן כלים לאחרים להפר זכויות, יש לו חלק בכך.
סביר להניח שמכיון שניתן גם לעשות בכך שימוש מותר, התשובה תהיה שלילית.

כך או כך, אם הגעת לסעיף 27 לתקנון, תמשיך לקרוא קצת לסעיפים 32-35:

32.אתה מצהיר, שבשימושך שלך במערכת הפורומים והכלים הנלווים (לרבות תיבות אישיות ותיבות קוליות), אתה לא תפרסם במכוון חומר עם תוכן שקרי, משמיץ, לא מדויק, גס, אנטישמי, בעל כוונות מיניות, מאיים, פולשני לפרטיות הזולת, או כל חומר אחר העובר על חוקי מדינת ישראל. צעדים משפטיים יכולים להינקט נגדיך, אם תעבור על תקנה זו.
33.אתה אחראי לתוכן ההודעות שלך ולמידע שאתה מפרסם. האתר שומר את הזכות לחשוף את 12. באישורך הינך מצהיר כי זכויות היוצרים של התכנים שאתה מעלה הם שלך או שיש לך את הסכמת בעל זכויות היוצרים לפרסמם. לא תפרסם שום חומר שאין לך היתר לפרסמו מבעל זכויות יוצרים. כמו כן, חל איסור מוחלט לפרסם הודעות זבל, הצפות, פרסומות , ומכתבי שרשרת.
34.הינך מסכים כי החברה תהא רשאית לגלות את זהותך (או כל מידע אחר אודותיך) במקרה של פעילות משטרתית או משפטית נגדך.
35.בעלי האתר ו\או יוצרי האתר ו\או חברי צוות האתר לא ישאו באחריות כלשהי לכל נזק, ישיר או עקיף, שיגרם כתוצאה מהודעות שאתה כמשתמש מפרסם, ללא יוצא מהכלל. השימוש שלך באתר מהווה הסכמה ברורה לכך שאתה, ככותב ההודעה, הינו האחראי הישיר והיחיד על תוכנה. השימוש שלך באתר גם מהווה הסכמה ברורה לכך שאתה פוטר את צוות האתר, כולל כל מפעיליו, מנהליו, ובאיי כוחו, מכל אחריות שהיא על הודעותיך.

וכן בסעיף 36:
36.בנוסף, ומבלי לגרוע מכלליות האמור בתנאים, מצהיר כל גולש ומתחייב כלפי החברה כדלקמן:

• לא לכלול בתכני גולשים המועלים על ידו לפורומים ו/או לאלבומים ו/או לכל שירות אחר של החברה חומר כלשהו המהווה פגיעה בפרטיות ו/או חדירה אליה, המרדה, הטעיה, הפרת זכויות יוצרים, זכויות מבצעים, הפרת סימנים ושמות מסחריים, מדגמים, פטנטים וכו', הפרת זכויות אחרות כלשהן של צדדים שלישיים, עוולות מסחריות ו/או פגיעה בזכות לשם טוב, ו/או פגיעה בזכויות חוזיות ו/או בחובות אמון לאחרים ו/או הפרה אחרת של כל דין;
  • כי הוא הבעלים של כל זכויות הקניין הרוחני בתכני גולשים, לרבות אך לא רק, זכויות היוצרים והמבצעים על תכני הוידיאו ועל התמונות המועלות לאתר;
  • כי במידה ויפר זכויות יוצרים מכל סוג בכל הקשור לכל שירות של החברה, לרבות העלאת תמונות ו/או תכני וידאו לאתר, כאשר הוא אינו הבעלים החוקיים של כל הזכויות בתכנים המועלים ובקשר עימם, הוא מייפה את כוחה של החברה להסיר מעצמה כל אחריות ולהעביר אל הגולש כל תביעה בנושא;
  • מבלי לגרוע מהאמור לעיל, רשאית החברה לתבוע ממפר הזכויות כאמור, שיפוי בגין הנזקים שנגרמו לה;

וכו' וכו' וכו'.

העולה מכאן, שבס"ה האתר מגן על עצמו, ומטיל על הגולשים אחריות ישירה ו/או עקיפה לכל הפרת זכויות שנעשית על ידם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2012 21:34 לינק ישיר 

תודה רבה על התגובה המפורטת.

לגבי ההקשה לחוק לשון הרע, אנסה לתת היבט הפוך. האם אתרים שהטמיעו סירטונים של מגה-אפלאוד נתונים בסכנה לתביעה על הפרת זכויות יוצרים?

גם אם אכן כן, הם אלו שהביאו את הלינק שע"י הוטמע התוכן בצורה נגישה לגולש, בעצם הם אלה שפתחו לפני אנשים את הבית ונתנו לאחרים להיכנס ללא רשות בעלי הבית. אך כאן הסיפור מעט שונה מי שהטמיע הטמיע בזכות וביושר.

השאלה היא, האם נתינת המפתח לבח"ח ורשות להיכנס לבית (הטמעת לינק) מתירה להנהלת האתר גם להוציא חפצים מהבית ולקחתם.

לגבי השאר, אני מסכים, זה בהחלט כסת"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2012 13:27 לינק ישיר 

לפי עניות דעתי, אם האתר בטעות משכפל חומר שמגון בזכויות יוצרים והוא לא נוצר על פי מי שפרסם את האשכול, המחזיק החוקי בזכויות יכול לתבוע את שניהם. במילים אחרות, תבדוק טוב טוב מה אתם מעלים לאתר.

עורכי דין

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > זכויות יוצרים באתר בח"ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext