בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

הזמנתי תיקון דוד שמש שסוכם על 500ש''ח,במהלך העבודה ,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/7/2013 14:07 לינק ישיר 
הזמנתי תיקון דוד שמש שסוכם על 500ש''ח,במהלך העבודה ,

, , יורד ואומר שיש עוד צינור להחליף , אמרתי שיחליף.... בסוף העבודה דרש 1200 ש''ח על הצינור הנוסף וקידוח נוסף(שלא נעשה באמת - ממה שראיתי על הגג)... אבי שילם לו בצ'ק אחד לעוד שבוע. (אני לתומי חשבתי לתשלום של עוד 30- 40 ש''ח.) האם יש אפשרות לביטול הצ'ק???

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2013 21:52 לינק ישיר 

שלום, בעצם היו כאן כמה שלבים:
1. חוזה א - הזמנה טלפונית שכנראה הובהר בה מה העבודה הנדרשת ונקבע סכום.
2. התברר שמה שסוכם בטלפון לא מספיק, וצריך לעשות עבודה נוספת.
3. חוזה ב - צריך עבודה נוספת של החלפת צינור, לא נקבע מחיר. כאן כבר נכנסת בעיה קשה. כי בעצם, בהסכמתכם לביצוע העבודה הנוספת ללא קביעת מחיר, הסכמתם מראש שהמחיר ייקבע לאחר העבודה, ובעצם נתתם לטכנאי שיק פתוח: תעשה מה שצריך ונשלם כמה שיעלה.
4. תשלום השיק עבור שני החוזים.

מאחר שמדובר בתשלום אחד עבור שני החוזים, הרי שאי אפשר לטעון שלא קיבלתם תמורה על השיק, ולכן, גם אם התמורה לא מלאה, אי אפשר לבטל את השיק, וצריך לתבוע בנפרד.

גם בתביעה הנפרדת אתם בבעיה, מאחר שלי - וגם לא לכם - אין מושג כמה עולה הצינור הזה, או כמה עולה העבודה להרכיבו (יש צינורות בדוד, שבכלל לא מחליפים אלא מחליפים דוד. טכנאי שבכל זאת יחליף אותם, יקח הרבה כסף), הייתי ממליץ לברר אצל טכנאי אחר, שיתן לכם אינדיקציה כמה זה צריך לעלות. תוספת של 700 ש"ח לא נשמעת קיצונית אם מדובר בעבודה רצינית. אם מדובר באיזה צינור גומי קצר ופשוט להחלפה, ניתן לטעון שברור שלא הסכמתם מראש למחיר גבוה כזה. ואז תצטרכו לשלם את המחיר הנכון, אבל כל זה בבית משפט, דבר שיש לו עלויות משלו. כך שבשורה תחתונה, פשוט להיות יותר ברורים בעת שבעל המלאכה מבקש לעשות עבודה נוספת בתשלום נוסף. לברר מה בדיוק העבודה הנוספת, ומה בדיוק המחיר. תתפלא לגלות, שכאשר שואלים מראש מה המחיר הוא יהיה סביר.
בנוסף, אם יש לכם ספקות, מומלץ לתת שני שיקים נפרדים, אחד למה שברור וסוכם, והשני למה שמסופק, כך תוכלו במקרים מסויימים לבטל את השיק השני.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > הזמנתי תיקון דוד שמש שסוכם על 500ש''ח,במהלך העבודה ,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext