| נשלח ב-18/10/2013 08:31 |
|
| |
גיוס חובה-האם הוא חוקתי???
סליחה אם זה לא הפורום המתאים, אבל תקופה ארוכה אני מתחבט האם כל המושג של גיוס החובה הוא דבר דמוקרטי בכלל,
ובפרט אחרי שנשמעים כ"כ הרבה קולות שזה אפילו לא תועלתי, ושיותר תועלתי להפוך את הצבא לצבא מקצועי,כמו בכמעט כל מדינה מתוקנת,
כבר כתב על זה כמה אבסורדי יו"ר "יש עתיד" עופר שלח ספר בשם "המגש והכסף", שגם טוען טענה זו.
ושאלתי היא:
האם לא כדאי להעלות את זה לדיון, ואולי אפילו לפנות לבג"ץ לדוגמה, כי לכאורה גם אם יכריעו שזה כן חוקתי אבל עצם הדיון יכול לרכך את עוצמת המיתוס המטופש שנקרא "צבא העם".
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 18/10/2013 08:33:45
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2013 01:36 |
|
| |
מה כל כך מטופש ב"צבא העם", שנראה לי הדבר הכי פשוט בעולם, אנחנו קבוצת אנשים. יש לנו אויבים. אנחנו צריכים להגן על עצמנו. "נחנו נעבור חלוצים" אמרו בני גד ובני ראובן. לא נשלח אחרים לחרף את נפשם עבור כסף. נראה לי בסיסי ביותר.
ואגב, אתה תשלם את האגרה ותיקח את הסיכון הכספי של הפסד?
תוקן על ידי גלגמש ב- 12/11/2013 01:36:50
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2013 23:37 |
|
| |
זה מטופש לכפות את זה על אנשים שאינם מעוניינים בכך
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2013 23:47 |
|
| |
זה לא מטופש לכפות על מי שרוצה בישוב לעשות תורנות שמירה, וזה לא מטופש לכפות זאת על מי שרוצה במדינה מאיימת באיום קיומי יומיומי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2013 03:04 |
|
| |
דומני שלא קראת את הודעתי הראשונה, כי לו היית קורא, היית מחזק את דברי בטענה שאם ישנה אפשרות לשכור שומרים בישוב,[במקום לעשות תורנות שמירה] ויצא גם יותר זול,וגם יותר אפקטיבי,[כפי שכתב יו"ר יש עתיד עופר שלח בספרו "המגש והכסף"]אין שום סיבה הגיונית לכפות על אנשים להשתתף בשמירה.
|
|
|
|
|
|