בית פורומים עורך הדין משיב לשאלות

הפסקת תשלומי פנסיה ע"י המעביד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2013 07:42 לינק ישיר 
הפסקת תשלומי פנסיה ע"י המעביד

בס"ד
שלום רב
אימי מקבלת פנסיית שארים מ"אגודת השוחטים בתל-אביב" שבא היה אבי ז"ל חבר.
לפני חודשיים הודיעו לה ולכל הפנסיונרים שמפסיקים לשלם להם פנסיה , כי אין כסף.

מה עושים?

בתודה מראש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2013 10:35 לינק ישיר 

שאלה טובה.

מבלי להתייחס ספציפית לאגודת השוחטים הרי מדבריך עולה כי המדובר בפנסיה תקציבית, כלומר בפנסיה שמשולמת מתוך התקציב השוטף של הגוף בו עבד אבא שלך. לאור הקשיים כלכליים, לכאורה, זה לא כל כך מפתיעה שהתקבלה ההודעה הזאת. כי לטענתם, אין להם מאין לשלם את הפנסיה.

הדרך שעומדת בפניכם היא לפנות לבית הדין לעבודה על מנת שיאלץ את אותו גוף בו עבד אבא שלך לשלם פנסיה לאמא שלך. אני מבין מדבריך כי ידוע לך שעוד אנשים קיבלו הודעה דומה. אם כך, כדאי לכם להפנות כקבוצה לעורך דין שיגיש את התביעה בשמכם.

לאור המצב הקשה, לכאורה, של הגוף בו עבד אבא שלך הייתי מצרף לתביעה בבית הדין בקשה לעיקול זמני על הכספים שעדיין ישנם בקופה של אותו גוף, אם ישנם. 

בברכה, 
מוישי מובשוביץ, עו"ד

דוא"ל:
[email protected]

כתובת המשרד: רחוב בית הדפוס 12, 'בית השנהב'
אגף A קומה 3, גבעת שאול, ירושליo
טלפון: 0722-993366; פקס': 0722-993335
נייד: 052-6071078

האמור במאמר לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואין הוא אמור לשמש תחליף לייעוץ/טיפול משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת צעדים כאלה או אחרים או להימנעות מהם. כל המסתמך על האמור לעיל, מבלי לקבל חוות דעת משפטית על בסיס כל העובדות הרלבנטיות עושה זאת על אחריותו בלבד.            

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 10:21 לינק ישיר 

איך מארגנים את שאר האנשים מדובר באלמנות ופנסיונרים אני לא מכירה את שמותיהם מאיפה לוקחים
את האינפורמציה הזאת רשם האגודות אמר שאין לו את שמות חברי האגודה אז מאיפה אפשר להשיג את שמותיהם הרי חברי ההנהלה לא יתנו לי אותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2013 10:26 לינק ישיר 

לפונה היקר

המשכתי לחשוב על השאלה שהעלית. הבעיה מורכבת יותר מאי-תשלום פנסיה והגשת תביעה לבית הדין לעבודה במטרה שיורה למעסיק של אביך ז"ל לשלם את הפנסיה. שכן, נניח שהתביעה שתוגש אכן תתקבל, ואם העובדות שתוארו על ידך נכונות, כך צפוי להיות, עדיין ייתכן שלאותו גוף פשוט אין כסף לשלם את הגמלה.

היות והמדובר בפנסיה תקציבית, הרי שהגורם היחיד שאמור לשלם אותה הוא המעסיק של אביך ז"ל. בד"כ פנסיות תקציביות הן לעובדים בשירות המדינה [עובדי מדינה, צבא משטרה וכו']. היות והמדינה עומדת בד"כ בהתחייבויותיה הכלכליות, הרי שהפנסיה פחות או יותר מובטחת. לא כך המצב במקרה שתיארת בשאלה. אם הגוף שהעסיק את אביך יהפוך חדל פירעון, הרי שלמיטב ידיעתי, למעשה אין למי לפנות בדרישה לתשלום הגמלה.

אשמח לעמוד עמכם בקשר טלפוני על מנת להרחיב בעניין זה.

בברכה, 

עו"ד משה מובשוביץ

דוא"ל: [email protected]

אגף A קומה 3, גבעת שאול, ירושלים

האמור במאמר לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואין הוא אמור לשמש תחליף לייעוץ/טיפול משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת צעדים כאלה או אחרים או להימנעות מהם. כל המסתמך על האמור לעיל, מבלי לקבל חוות דעת משפטית על בסיס כל העובדות הרלבנטיות עושה זאת על אחריותו בלבד.            

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 10:44 לינק ישיר 

א 

בקשר לאיתור יתר הפנסיונרים/אלמנות הפנסיונרים של חברי האגודה השיתופית אני ממליץ לעשות שימוש ברשת הפייסבוק. אמנם מדובר באנשים מבוגרים אבל יש להם בנים/בנות ונכדים/נכדות שעושים שימוש ברשת ושהבעיה [אי תשלום פנסיה] של סבא/סבתא הגיעה לאוזניהם.  גם הפורום הזה יכול להוות סיוע לכך. שכן, אם אני מבין נכון הפונה הראשון סובל מאותה בעיה.  

עו"ד משה מובשוביץ

דוא"ל: [email protected]

אגף A קומה 3, גבעת שאול, ירושלים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חוק ומשפט > עורך הדין משיב לשאלות > הפסקת תשלומי פנסיה ע"י המעביד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext