בית פורומים עורך הדין משיב לשאלות

שאלה בנושא תאונת דרכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/1/2014 10:10 לינק ישיר 
שאלה בנושא תאונת דרכים

שלום עו"ד משה

לפני כמה חודשים נסעתי ומישהי יצאה מתוך סמטה בזמן שהייתה אמורה לתת לי זכות קדימה ופגעה ברכב שלי מאחור בפינה השמאלית

עצרתי יצאתי מהאוטו והיא התחילה לצעוק עלי שאני פגעתי בה ואין לי עניים וכו'

בקשתי ממנה פרטים והיא אמרה לי מה פתאום שאני אתן לך פרטים אתה פגעת בי...

נכנסתי לאוטו לקחתי את הסמרטפון צילמתי את המכה ואת הרכב שלה עם המכה שלה והיא המשיכה בשלה ראיתי שאין לי ברירה ונסעתי מהמקום

התכוונתי ללכת למשטרה ובדרך התקשרתי לחברת ביטוח שלי ואמרו לי שאין צורך לגשת למשטרה ואם יש לי את המספר שלה הם ישיגו את הפרטים ויגישו תביעה לחברת ביטוח שלה ולפי הגרסה שלה ושלי יחליטו מי אשם ומי יתבע את מי

פתחתי תביעה ואז אחרי יום בעלה הגיע אלי כשיצאתי מהבית ואמר לי שאני ברחתי מהתאונה ושהוא הגיש נגדי תלונה במשטרה

אמרתי לו שחבל כי כבר פתחתי תביעה ואמורים ליצור איתם קשר וממש לא התכוונתי לברוח והסיבה שעזבתי הוא בגלל שהיא לא הסכמה לתת לי פרטים אז לא היה לי סביה להתעכב

מאז הם מסרבים להודות בטענה שאני ברחתי אבל מצד שני גם לא טובעים אותי

הלכתי למוסך ביצעתי את התיקון שעלה סביבות ה2500 כולל שמאי כמו שהביטוח הנחה אותי

ופתחתי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות

שאלתי איך אתה רואה את הדברים האם אני בדרך הנכונה האם פעלתי נכון?

אני מודע שלמרות שהיא לא בקשה פרטים ורק צעקה עלי הייתי אמור לתת לה פרטים שלי בכל מקרה אבל בגלל הלחץ וההרגשה שהיא האשימה אותי שפגעתי בה בזמן שהיא פגעה בי מאחור לא חשבתי על זה רק היה לי בראש שהיא מנסה לגנוב אותי

תודה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2014 12:04 לינק ישיר 

עוד פרט ששכחתי לציין היא אומרת שיש לה עדים שברחתי למרות שהיא יכולה מקסימום להעיד שעזבתי את המקום וזה נכון אבל הסיבות שלי כמו שציינתי לעיל

אישתי שהייתה איתי יכולה להעיד על סירובה לתת פרטים

בנוסף כל השיחות שלי עם בעלה מסירת התביעה הודעות הכל מתועד וכו'

תוקן על ידי ילד_עמוק ב- 16/01/2014 12:04:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2014 20:39 לינק ישיר 

שלום וברכה,
נתחיל מהסוף. עשית נכון שפנית לבית המשפט לתביעות קטנות. אם יש לך תביעה כנגד מישהו והסכום קטן אז זאת הכתובת הנכונה. מה גם שהביטוח הנחה אותך לעשות ככה ויש להניח שיש להם לא מעט ניסיון עם מקרים שכאלו.
לגוף העניין השאלה העיקרית היא מי פגע במי. אתה בה או היא בך. הטענה ברחת שעת שיש לך עדה שהיא רק צעקה וסירבה לתת פרטים נראית לי משנית לשאלת האחריות לנזק.

אמנם תקנה 145 לתקנות התעבורה קובעת כי חובה למסור פרטים, ונראה שאפילו אם היא לא רוצה למסור חובה עליך למסור. ראה את לשון התקנה:

תאונת דרכים שתוצאתה נזק לרכב אחר או לרכוש אחר תק' (מס' 3) תש"ל-1970

145. (א)  נוהג רכב המעורב בתאונה או בפגיעה ברכב אחר, או ברכוש אחר, שאינו רכב, הנמצא על הדרך או סמוך לה, ונגרם נזק לרכב האחר או לרכוש האמור בלבד, ימסור בו במקום לנוהג הרכב האחר או לבעל הרכוש או לממונה עליו או לשוטר שהזדמן למקום את שמו ומענו, את מספר רשיון הנהיגה שלו ואת מספר הרישום של הרכב שהוא נוהג בו ושם בעליו ומענו, וכן את מספר תעודת הביטוח ושם החברה המבטחת, ויציג לפי דרישתם את התעודות האמורות ואת רשיון הרכב וירשה להעתיק כל פרט הרשום בהם.

(ב)  אם כלי הרכב המעורבים בתאונה או בפגיעה והעומדים במקום אירועה גורמים או עלולים לגרום הפרעה לתנועה, יפנו נוהגיהם את הכביש לתנועה חפשית ומיד לאחר מכן ימלאו אחר האמור בתקנת משנה (א).

(ג)   היה הרכב האחר שניזוק עומד ללא השגחה, או שבעל הרכוש או הממונה עליו לא היה במקום –

(1)   ישאיר נוהג הרכב המעורב בתאונה או בפגיעה הודעה בכתב על גבי הרכב שניזוק, במקום בולט לעין, ובמידת האפשר יעשה כן גם לגבי רכוש שניזוק, ובה יפרט את הפרטים הנזכרים בתקנת משנה (א);

(2)   יודיע הנוהג ברכב תוך 24 שעות ממועד קרות התאונה לתחנת המשטרה הקרובה למקום התאונה או הפגיעה על אירועה ויפרט שמו ומענו, זולת אם מסר את הפרטים לשוטר שנזדמן במקום ושמו או מספרו של השוטר ידועים לו.

ובנקודה זאת, נראה שהיה עליך להשאיר לה פרטים על פתק ולמסור אותם וללכת אבל אני מקווה [וזה תלוי בשיקול הדעת של השופט] שהעובדה שהיא רק צעקה וסירבה למסור פרטים יפעל לרעתה. נקודה נוספת שתיבדק על ידי השופט היא האם תוגש על ידה תביעה שכנגד עקב הנזק שאתה, לטענתה , גרמת לרכב שלה. אם לא, אז הטענה שאתה זה שבכלל פגע בה תיראה חלשה.

על כל פנים ממה שאתה מתאר זה מראה עניין של עד מול עד. מילה מול מילה. מי שהשופט ימצא אותו אמין יותר, סביר הגרסה שלו תתקבל.

שיהיה בהצלחה. 

האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואין הוא אמור לשמש תחליף לייעוץ/טיפול משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת צעדים כאלה או אחרים או להימנעות מהם. כל המסתמך על האמור לעיל, מבלי לקבל חוות דעת משפטית על בסיס כל העובדות הרלבנטיות עושה זאת על אחריותו בלבד.            

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/1/2014 22:55 לינק ישיר 

תודה על תגובתך לא חושב שיש כאן נידון מי פגע במי והם גם לא טוענים שאני פגעתי בהם ולא הגישו תביעה, חוץ משעת מעשה שהיא צעקה כך, המכה שקבלתי מאחור בפינה השמאלית והיא בפינה הימנית שלה מקדימה הכל מצולם, כל הטענה ושיש להם עד זה שנסעתי משם אבל זה לא יכול לעזור להם באי לקיחת אחריות על הנזק אלא אם השופט יחליט שהם צודקים שברחתי ובתור עונש אולי הוא לא יחייב אותם אבל לא נראה לי נמתין בסבלנות עוד כמה חודשים מקווה שאני יהיה אחרי גל הסיפור הזה ושוב תודה על זמנך המשך שבוע טוב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > עורך הדין משיב לשאלות > שאלה בנושא תאונת דרכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext