פורום סקופים וחדשות אשכול 793490
הקלק כאן 01.05.2310:21
רשות החדשנות בהודעה חריגה: החקיקה המשפטית הביאה את רוב הסטארט-אפים הישראלים החדשים להירשם בחו''ל
רשות החדשנות פרסמה הבוקר נייר עמדה חריג ובו היא מונה את ההשלכות של יוזמת החקיקה המשפטית על ענף ההייטק הישראלי • בין השאר נכתב בנייר העמדה "ההערכה היא כי בתוך זמן קצר מאוד אנו נגיע למצב בו פתיחה של חברות באמצעות התאגדות בחו״ל תגיע להיקפים של מעל ל- 80%"
רשות החדשנות, רשות סטטוטורית ועצמאית המסונפת למשרד הכלכלה, פרסמה הבוקר (ב') נייר עמדה חריג ובו היא מונה את ההשלכות של יוזמת החקיקה המשפטית של הממשלה על ענף ההייטק הישראלי.
כמה מנבואות הזעם שהושמעו עם תחילתה התגשמו: על פי הערכת הרשות, בין 50% ל- 80% מחברות הסטארט-אפ של יזמים ישראלים התאגדו בחו"ל. גם אם לחברות אלה סניפים בישראל, הרי שהם משמשים כמרכזי פיתוח ותרומתם לכלכלה הישראלית נמוכה יותר.
"עד לחודש ינואר כ- 80% מחברות ההזנק שנפתחו בישראל היו במבנה התאגדות של חברה ישראלית, הן בשל שיקולי מס והן בשל הסביבה היזמית-עסקית הישראלית שהיוו גורם מרכזי לקבלת ההחלטה", נכתב בנייר העמדה. "בשל אי הוודאות והסיכונים המגולמים בה לסביבה העסקית בישראל, החלה מגמה של פתיחת חברות הזנק באמצעות התאגדות לחברה זרה, מגמה שהתעצמה בחודש מרץ. ההערכה היא כי בתוך זמן קצר מאוד אנו עלולים להגיע למצב בו יהיה רוב מוחלט לפתיחה של חברות באמצעות התאגדות בחו"ל, בהיקפים של מעל ל- 80%".
לפי רשות החדשנות, יש למקום בו בוחרות החברות להקים את המטה שלהן השפעה מרחיקת לכת על המשך הצמיחה של ההייטק הישראלי ועל הכלכלה הישראלית, באמצעות פגיעה בבסיס המס הממשלתי, שהענף הוא תורם מרכזי לו. ברשות חוששים שזו עשויה להיות תחילתו של תהליך בו סדרת החלטות של יזמים, משקיעים וחברות יהפכו למגמה שבסופה יירשם רוב הקניין הרוחני ובסיס תשלומי מס החברות מחוץ לישראל, כמו גם המקום ממנו מנוהלת החברה, כספיה, ובהמשך המקום בו מנוהלות יחידות הפיתוח העסקי, השיווק והמכירות, התפעול ומערכי הייצור
״הימשכות אי הוודאות תביא לכך שהחלטות רבות אשר התעכבו בציפייה להתבהרות אי -הוודאות והבנת התרחישים יגיעו לנקודה בה חייבים להכריע לגביהן, או אז אנו צפויים לראות התנהגות לא-לינארית - כלומר השינויים באופי פעילות חברות ההייטק יהיו מהירים ויקיפו את רובן של החברות בתחום.
אגף התקציבים במשרד האוצר פרסם כבר בחודש מרץ נייר עמדה ובו הציג סימולציה שערך בסיוע רשות החדשנות למדידת העלייה בסיכון המיוחס להשקעות בישראל כתוצאה מיוזמת החקיקה המשפטית. לפי הסימולציה, זו תוביל לאובדן תוצר בשיעור שנע בין 1.6% ל- 4.6% מתוך צמיחה של 8.2% ב- 2021, וכן לירידה שבין 8% ל- 25% בשיעור המועסקים בהייטק. על פי הרשות - הפגיעה האמורה מייצגת ירידה של עד 30% בפעילות הכלכלית בענף.
Mitsubishi
עידודו 01.05.2310:22
1. איזו חרטא
בתגובה להודעה מספר 0
אף אחד גם לא משקיע היום בסטארטאפים במצב הריבית בארהב
קריימר 01.05.2310:28
6. אתה קראת את הנושא? כי נראה לי שאפילו את הכותרת לא קראת...
בתגובה להודעה מספר 1
OrdinaryGirl 01.05.2310:28
8. קוראים רק את דף המסרים, לא צריך מעבר
בתגובה להודעה מספר 6
ביריון 01.05.2311:31
68. +++
בתגובה להודעה מספר 8
עידודו 01.05.2310:35
14. תסביר מה הקשר בין שופט שמרן למה שיש היום ומה יבריח את המשקיעים?
בתגובה להודעה מספר 6
אני רק יודע שמסובך היום מאוד לגייס כספים במיוחד לחברות החרטא מה שהיה פעם בקלי קלות בתקופת הריבית הנמוכה
כרגע עם האסון המוניטרי שעובד בארהב אז הגיוני שהגיוסים פוחתים ומי שכבר מעז מתקרב שם לבעלי המדפסת בארהב..
מתנצל לא שום שייכות בין גיוס כסף דווקא לאופי השופטים
קריימר 01.05.2310:36
17. כמו שאמרת, מי שכבר מעז, מעדיף לפתוח לא בישראל. אף פעם לא היתה התניה "רוצים כסף תפתחו כאן". מ.ש.ל
בתגובה להודעה מספר 14
עידודו 01.05.2310:47
26. אף אחד לא מתנה
בתגובה להודעה מספר 17
בגלל הריבית האמריקאית הרבה עסקים פשטו רגל ומי שכבר העז ניסה ומנסה בארהב זו המגמה העולמית
קריימר 01.05.2310:51
30. אתה טוען שיש מגמה עולמית שחברות סטרטאפ שנפתחות (בכל העולם) נפתחות רק בארה"ב?
בתגובה להודעה מספר 26
מעניין, לא שמעתי על זה עד עכשיו. יש לך סימוכין?
עידודו 01.05.2310:55
34. תראה את הנאסדק ותראה חברות הייטק וחברות בכלל בעולם
בתגובה להודעה מספר 30
העמדה שלי שהריבית הגבוהה גורמת לסבל בכל העולם באשר הדולר הוא מטבע רזרבה עולמי ונסחר וכו' גורם לסבל גם אצלם (בנקים אמריקאים) וכשהם נופלים לא קרה כלום הפד מדפיס ואידך זיל גמור
קריימר 01.05.2310:59
38. אפשר גם להסתכל על טבלת ליגת העל בכדורגל, זה רלוונטי באותה מידה למה שכתבת בהודעה הקודמת ולמה ששאלתי אותך
בתגובה להודעה מספר 34
ברשותך אחזור על זה:
אתה טוען שיש מגמה עולמית שחברות סטרטאפ שנפתחות (בכל העולם) נפתחות רק בארה"ב?
מעניין, לא שמעתי על זה עד עכשיו. יש לך סימוכין?
עידודו 01.05.2311:05
44. חברות סטארטאפ שאין להן בסיס חזק מאוד! לא נפתחות כרגע כלל
בתגובה להודעה מספר 38
זה המצב אם נהיה כנים
קריימר 01.05.2311:09
49. אבל רשות החדשנות טוענת שהיו כמה שפתחו, ובניגוד לעבר מעדיפות לא לפתוח בישראל במידת האפשר
בתגובה להודעה מספר 44
לטענת רשות החדשנות זה בגלל הרפורמה המשפטית
לטענתך (זה מה שכתבת כאן) זה בגלל שכל החברות בעולם מעדיפות כרגע לפתוח בארה"ב. יש לך סימוכין לטענה הזו?
עידודו 01.05.2311:19
57. אתה בקיא קצת בשוק הישראלי? ברנמילר סגרה פה ופתחה בארהב
בתגובה להודעה מספר 49
משום ששם נדיבים יותר בתמחור חברות ירוקות עם התוכנית הירוקה של ביידן ושם אתה קרוב למדפסת (אפילו כשהבנקים נופלים! וכו')
מעבר לכך לטעמי האגרסביות בריבית האמריקאית היא גם לצרכים פוליטיים כשסורוס ניסה לשווק את הצניחה של המלייארדר ההודי אדאני (כתוצאה מהריבית) כנפילה של מודי בהודו וניסה לעורר שם חוסר יציבות פוליטית אותו דבר הם עושים בעולם ועושים גם פה- אם אתה רוצה את זה ישיר הקרן החדשה של סורוס בוחש פה על אש גבוהה מאוד ואני מניח שלא מעט יודעים את זה
קריימר 01.05.2311:21
61. אתה ממשיך לזרוק נתונים שונים ולא רלוונטיים לשאלה בכל תגובה שלך
בתגובה להודעה מספר 57
שאלתי שאלה פשוטה, ולמרבה האבסורד אתה לא עונה לגבי טענה שאתה טענת בעצמך.
אני אחדד שוב.
רשות החדשנות טוענת שהמעט שפותחי םחברות פה בישראל, מעדיפים לעשות זאת בארה"ב.
לטענת רשות החדשנות זה בגלל הרפורמה המשפטית.
לטענתך, בכל העולם, מי שכבר פותח - מעדיף לעשות זאת בארה"ב.
יש לך סימוכין לטענה האחרונה? לתחושתי אתה מעדיף להתחמק מהתשובה הזו משום מה. אתה הבאת טענה, תעמוד מאחוריה.
SonGoku 01.05.2310:45
24. יש טענה שבית המשפט בישראל מפרש חוזים בצורה שעלולה לחטוא לכוונה המקורית של הצדדים
בתגובה להודעה מספר 14
מצרף את עמוד הויקי על פסק דין אפרופים של ברק מ-95 - קצת ארוך אבל מסביר את הרקע לתפיסה הזו
אמבידקסטרי צ 01.05.2311:29
65. אנסה להסביר 2 חששות מרכזיים שעולים ''מהרפורמה'' ולאו דווקא משופט שמרן כזה או אחר
בתגובה להודעה מספר 14
1. דאטה וקניין רוחני - במדינה בה השלטון כל יכול, לא יוכלו לשמור דאטה וקניין רוחני מהחשש שהממשלה יכולה להשתלט על אלו בכל רגע שתחפוץ מבלי שיהיה גוף שיוכל למנוע זאת.
2. סביבה עסקית לא יציבה - ממשלה כל יכולה, תוכל לשנות את הסביבה העסקית במהירות וללא חסמים, חשש כזה מסביבה לא יציבה גורם ליזמים ולמשקיעים להעדיף לפתול עסקים בסביבה אחרת.
_ישראלי_ 01.05.2311:29
66. אה,זה לא מסובך
בתגובה להודעה מספר 14
לא קשור לשופט שמרן
קשור ל'אייך נבחר את השופט ואיזה איום יהיה על ראשו אם לא יתיישר לפי האג'נדה של מי שבחר אותו'
כי על פי הרפורמה הממשל מקבל את הכוח ל'מערוף' על שופט שלא בא טוב בעין.
ובוא נחשוב על שר בממשלה שמחליט שהוא רוצה נתח מהכספים שמכניסות חברות ההזנק,ויביא באיזו אמתלה חוק שיעגן את זה , או שיעלה מיסוי, או שיוריד רווחיות על ידי חסמי בירוקרטיה וכו.
אף חברה לא רוצה להיות במצב הזה.
לדוגמא בנתניה של לפני שנים ספורות , השמועה אומרת שקבלני בניין לא קיבלו זימון לוועדות בינוי עד שלא העלו 'תרומה' של ארבע ספרות מינימום לכולל של ראש הוועידה , ולא נציין את שמו ,רק נגיד שהוא התפלל באדיקות.
ואייך זה קרה? כי נתנו סמכויות ללא בקרה לאיש חמדן.
שבריר 01.05.2312:56
100. תיאור מדומין של הרפורמה
בתגובה להודעה מספר 66
איזה מערוף?? על מה אתה מדבר?? אי אפשר לפטר שופט.
למה. לעזאזל. שלא. יהיה. גיוון תרבותי של שופטים?? למה שהבן שלי אם הוא יהיה שמרן לא יוכל להיות שופט??
מי שם את החבורה הקיימת להיות נציגי הצדק בעולם?? שופט הוא בן אדם שמחליט מתוקף סיפור חייו ואמונותיו, באיזה זכות הוא ישפוט אותי אם אין במערכת את הגיוון המינימלי להשגת צדק אמיתי. בשביל מה יש שלושה/שבעה שופטים אם כולם באותה דמות??
שמרנים הרבה יותר טובים לעסקים ולזכויות קניין.
הנזקים האמורים הם לא מהרפורמה אלא משריפת המועדון של אלא שהיא לא מוצאת חן בעיניהם
_ישראלי_ 01.05.2313:14
103. כמה דיסאינפורמציה
בתגובה להודעה מספר 100
שופט ניתן לפטר,תתפלא, יש ישבה עם שופטים אחרים וטוענים בעד ונגד, וניתן לפטר ,הנה שופטת אחת שעקבה אחר בן זוגה ואחרת ששכבה עם קולגה, שתיהן פוטרו .
התיאור לא מדומיין, הוא קיים ומאוד מוחשי.
ובעיניין השמרני לא שמרני, מאיפה אתה מביא את השטויות האלו? ראית את רשימת השופטים היום בבג'צ?
הנה, קח ותשכיל :
מתחבר 01.05.2313:12
102. רק אחרי שיהיה חסר כסף למדינה תתחיל להבין. ואז יתחילו ללקק להייטק כמו שצריך.
בתגובה להודעה מספר 14
כדאי להתפקח מראש ולא לבכות אחר"כ
יוסף גוסטאר 01.05.2313:50
109. שופטים במינוי פוליטי זה במדינות חשוכות ומטונפות, וכך מתמנים עד עתה השופטים בישראל, הרפורמה תתן ביטוי לקולות נוספים
בתגובה להודעה מספר 14
וכן אני יודע שגם בארהב זה כך אבל שם יש חוקה ומגבלות אינספור על השלטון
פלאיו פנדרסון 01.05.2319:23
136. מסביר את זה הכי טוב פרופ' אפרים פודוקסיק, שהיה תומך נלהב בביבי וברפורמה שטוען שהרפורמה המוצעת לא מתקנת אלא גורמת נזק, אבל הוא נגד השיטה הקיימת
בתגובה להודעה מספר 109
חמוס 01.05.2311:33
70. אנחנו
בתגובה להודעה מספר 6
לא נכנע לסוכני הכאוס תלכו ואל תחזרו יש מספיק חברות בעולם שיבואו בגלל כוח האדם במדינה זה הזמן להחפטר מכל אלה שאוהבים את הארץ על תנאי היינו פה כשהיה הרבה יותר גרוע ונישאר פה
יהודי 01.05.2311:42
74. אני אגיד לך את תפיסת העולם שלי ואני מעריך שזאת תפיסת עולם שרווחת בימין..
בתגובה להודעה מספר 6
אני מהמעמד הנמוך ואני הולך להיפגע אם מה שכתוב בכתבה יתממש, אבל אני מאמין שבניגוד למדינות אחרות, מי שצריך לשבת פה על אדמת ארץ ישראל זה מי שמאמין בקשר שלנו עם האדמה הזאת!!
מי שפה רק כי הוא אוהב את שיטת המשטר פה או כי זה נוח לו כלכלית אז אותו אני לא צריך איתי במאבק על הארץ... אני אוכל לחם וחמאה כל יום אבל אדע שחזרנו פה לארץ כי זאת הארץ שחיכינו לה כבר 2000 שנה
קריימר 01.05.2312:20
90. אז בוא אנסח לך את זה אחרת
בתגובה להודעה מספר 74
מרכזי הפיתוח נשארים בישראל.
הבחירה (לראייתם) היא בין להשאיר פה צוות פיתוח כשמקום הרישום (ואולי עוד חלק מהפעילות העסקית) הוא בארה"ב, ובמקרה כזה יש פרנסה (וגם לא מעט הכנסות ממיסים למדינה) להרבה ישראלים.
האופציה השניה היא לרשום את החברה בישראל, אבל אז הסיכון גדל שלא יצמח כלום, ואז לא תהיה פרנסה לישראלים, ולא הכנסות ממיסים.
ועם כל הכבוד לזה שבעזרת השם יהיה בסדר, קודם כל אנחנו צריכים לדאוג לעצמנו שיהיה בסדר.
מזל דלי 01.05.2312:33
94. הנח להם לחרטט בין כך ובין כך הם פוגעים בעצמם הכל חוזר אליהם כבומרנג
בתגובה להודעה מספר 1
ישר 01.05.2312:36
95. אולי זה יעזור לך להבין.
בתגובה להודעה מספר 1
ערב טוב. שמי מוטי שגב, פרופסור בטכניון וחתן פרס ישראל לפיסיקה.ᦙ
אבל בתוכי אני סקג'ו, בנו של שלמה הסנדלר, ניצול שואה. אבי ואמי היו אנשים פשוטים ועניים, שגידלו אותנו לציונות בלי מרכאות. התחלנו בדירת חדר בוואדי סאליב, ובהמשך עברנו לשיכוני המפונים בנווה שאנן. כך שאי אפשר לומר עלי שאני "פריבילג עם שעון רולקס".
חונכתי בבית רוויזיוניסטי, על משנתם של ז'בוטינסקי ובגין. אני ימני בדיעותי, מאמין שאסור לתת את הגולן ובקעת הירדן לאף שליט זר. אבל לא פחות חשוב – אני דוגל בערכים של דמוקרטיה, צדק ושוויון. אני יכול לומר בלי כחל ושרק שחלקים מההנהגה שלנו איבדו בחודשים האחרונים את הערכים הבסיסיים האלה.
היום אנחנו כאן יחד, ימנים ושמאלנים, יהודים, דרוזים )אחי לנשק( וערבים, נלחמים על דמותה של הארץ הזאת. אין כאן הפרדה בין אדם לאדם. יש אנחנו. כולנו. יש יחד. אם נבחר בקיטוב, נקבל חורבן בית שלישי ואת זה חברים, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו, ובטח לא לילדינו.
הדעות שלי – כחתן פרס ישראל לפיסיקה – לא יותר חשובות מהדעות של אבי שלמה ז"ל, סנדלר פשוט. לכן לא אדבר על פוליטיקה, אלא על דברים בהם אני מבין: אקדמיה והקשר בינה לבין הייטק ובטחון.
]אקדמיההייטק[ᦙᦙᦙ
משפט המפתח הוא : ידע הוא העתיד.
תעשיית ההייטק
יש קשר ישיר בין איכות החוקרים לאיכות ההייטק ותעשיות הטכנולוגיה והבטחון.ᦙ
בטכניון צמחו מספר חברות כמו אלביט ואלסינט. פארק המדע מת"מ ממנו צמחה תעשיית ההייטק בארץ התחיל בטכניון .
לכן, בריחת מוחות מהאקדמיה, תביא לפגיעה גם בתעשיית ההייטק והטכנולוגיה .
בעבר – חלומו של כל סטארטאפיסט ישראלי היה למכור את המיזם לחברה גדולה שתשאיר את המיזם בארץ כך שיתרום כאן, בארץ. לדוגמא – חברת INVISION שהקימו חברי – הפרופסורים רוני קימל ואלכס ומיכאל ברונשטיין מהטכניון. כשהגיעה זמנה להימכר לחברה גדולה – היו הצעות רבות אולם המנכ"ל שגיא בן משה התעקש למכור לחברה שהציעה פחות כסף אבל התחייבה להשאיר את המיזם בארץ. החברה נמכרה לאינטל שהקימה חטיבה כאן בחיפה סביב המיזם הזה.
היום - חברות שרכשו סטראטאפ ישראלי רק מחפשות איך להוציא את המיזם מהארץ, פחד אלוהים !
פגיעה נוספת בסטארטאפ אנחנו כבר רואים - עם הקושי שנוצר להביא משקיעים לישראל. המאבק שלנו כאן הוא על דמותה של החברה הישראלית.
אנו מרגישים שהנושאים בעול התמעטו, בעוד שמספר בחורי הישיבות שרוכבים על הגב שלנו הולך וגדל.
אני אומר לכם כאן ועכשיו – די!
]טכנולוגיה ובטחון[
בטחון. אני לוחם חי"ר בעברי. הייתי מ"פ יחידת סיור במילואים במשך עשור, בלבנון וגם באינתיפאדה הראשונה. אבל בטחון הוא גם התגייסות לתפקידים טכנולוגיים משמעותיים. חלק מהבוגרים שלי הפכו למובילים בתעשיית הביטחון. למשל – בוגר שלי בשם אסף – הנמצא כאן היום – הוביל פרוייקט חשוב שזכה לפני שנתיים בפרס בטחון ישראל.
האנשים הללו נמצאים בתעשייה הביטחונית בגלל אידיאולוגיה. יש להם הצעות מפתות בחו"ל, אבל מי מהם ירצה להישאר בתעשייה הביטחונית תחת משטר שהוא רק חצי- דמוקרטי?
אסיים בשלוש קריאות.
הראשונה–. אני קורא לציבור הגדול של ימניים ליברליים כמוני להגיע בהמוניכם להפגנות המחאה. לא אשקר, קשה לי מאד להשתתף בהפגנה יחד עם אנשי "די לכיבוש", אבל אני לא יכול להסב את מבטי מהניסיון להפוך אותנו למדינה לא-דמוקרטית. הגיעו והתאחדו עם כל מי שרודף דמוקרטיה.
קריאתי השנייה לחברי הכנסת של הליכוד, שמחצית מהם ימנים ליברליים כמוני. אל תחרישו. אני מצפה שתאמרו בקול את מה שגלנט התחיל לומר– גם במחיר של איבוד הכיסא.
השיגעון חייב להפסק.
לסיום, אני פונה שוב אליכם הקהל הגדול פה ואומר: רבותי – אנחנו נלחמים על עתיד המדינה. בואו נאמר לנתניהו: אנחנו לא נהיה פולין חסרת הדמוקרטיה . אם כך תמשיך בנימין נתניהו –הישגי העבר שלך –יזרקו לפח האשפה של ההיסטוריה. מה שנזכור ממך בנימין נתניהו זה שאתה גרמת לקרע בחברה הישראלית והבאת להרס מפעל הציונות.
אסיים במילותיו הרועמות של ז'בוטינסקי בהמנון בית"ר: "שקט הוא רפש". אני מכוון את מילותיו אלה של ז'בוטינסקי לכל אנשי הימין הליברלי: קומו ועשו מעשה. הצטרפו למחאה.
תודה רבה
דמבו 01.05.2313:43
106. 8;
בתגובה להודעה מספר 95
שאול 01.05.2314:58
118. אסכם את כל המלל הזה במשפט שאמר לי
בתגובה להודעה מספר 95
לא מזמן אחד היזמים הבכירים (מי שמעוניין מוזמן לפרטי..)
אם מרצים/פרופסורים היו ככ טובים בתחומם הם היו בתעשיה ולא באקדמיה.
שורה תחתונה, לא התרשמתי.
המון מלל מעט תוכן
והערת סוגריים, האיש בוגר תנועת השומר הצעיר. לא ידעתי שהם שייכים לימין הפוליטי בישראל
בקיצור, עוד פרופסור שבטוח שכל הימין מטומטם
פלאיו פנדרסון 01.05.2319:27
137. מדהים, עכשיו תכתוב פוסט דומה שמזלזל באמנון שעשוע כי גם הוא מזהיר נגד הרפורמה כמו כל בכירי המשק
בתגובה להודעה מספר 118
אחדסתם 01.05.2320:53
144. לא ממש הצלחתי לעקוב אחרי כול פרטי ההסטוריה שכתבת.
בתגובה להודעה מספר 95
זכותך בהחלט להפגין עם מי שאתה רוצה. אבל בהחלט לא נראה לי שאתה מבין את מערכת המשפט בישראל. כנראה שלא יצא לך לפול לידיהם. חייבים לתקן את מערכת המשפט כאן. זאת עבודה מסוכנת מאוד, במשך השנים כול אלה שניסו לעשות משהו בנדון שלמו מחיר כבד. צריך להעריך את אומץ לבם של נבחרי צבור שעדיין מנסים. הזכרת את אלסינט שהיתה חלוצה בהייטק, עבדתי שם בזמנו, ולא אשכח איך סוחמי הסתבך בבירוקרטיה המשפטית ונאלץ לעזוב את הארץ בבושת פנים.
אחד האדם 01.05.2319:38
138. אתה לא מחובר
בתגובה להודעה מספר 1
protos 01.05.2320:31
143. לא הבנתי את הקשר
בתגובה להודעה מספר 1
לא דיברו על רמת ההשקעות..
דור תשיעי 01.05.2321:07
145. הבנת מה כתוב?
בתגובה להודעה מספר 1
ישר 01.05.2310:23
2. הפאשיסטים בקואליציה לא אשמים
בתגובה להודעה מספר 0
יהודי ישראלי 01.05.2310:28
9. לוליינות מרשימה.
בתגובה להודעה מספר 2
סוף מעשה 01.05.2310:23
3. הממשלה לקחה את האס הכלכלי שלה - וריסקה אותו במו ידיה
בתגובה להודעה מספר 0
לירון 01.05.2310:24
4. לצערי הממשלה גורמת נזקים שיקח עשרות שנים לתקן, אני כבר לא מדבר על גל ההגירה ההמוני של אנשים טובים שעוזבים את הארץ
בתגובה להודעה מספר 0
אני בטוח שכל אחד מכיר כמה שעוזבים או ששוקלים לעזוב
OurVotesMatter 01.05.2311:04
43. הפוך גוטה הפוך - הרפורמה העלתה לדיון את ''הלכת אפרופים'' האקטיביסטית ומאז כל מי שעיניו בראשו מתרחק מישראל בתחום החוזים
בתגובה להודעה מספר 4
הכל בגלל הדיקטטורים של בג"ץ
עידו 01.05.2311:46
76. מה שאתה כותב זה קשקוש. החוזים בישראל ברורים ולא כל הזמן מפורשים
בתגובה להודעה מספר 43
והנה מתוך וויקיפדיה:
ית המשפט העליון קבע גם כי בכל מקרה שבו החוזה נכתב על ידי "שחקנים מתוחכמים" – למשל חברות גדולות ואנשי עסקים – בית המשפט ייטה לפרש את החוזה ככתבו וכלשונו. זאת, מתוך הנחה שההצדדים יודעים בדיוק מה הייתה הכוונה שלהם
OurVotesMatter 01.05.2316:17
124. משעשע...מתי כבודו קרא לאחרונה חוזה בין חברה ישראלית לחברה זרה כשתחום השיפוט הוא ישראל ?
בתגובה להודעה מספר 76
הדולפין 01.05.2318:31
129. רבים הולכים למקום מוסכם ונייטרלי כמו דלוואר או לונדון, אף אחד לא יסע למזרח התיכון ליישב סכסוך משפטי
בתגובה להודעה מספר 124
זה לא קשור לטיב בתי המשפט.
OurVotesMatter 01.05.2321:09
147. ובדיוק מסיבות דומות פותחים חברות בחו''ל וזה רק ילך ויגבר בשל נגישות והטבות במדינות נוחות אחרות בניהן מדינות אמנה
בתגובה להודעה מספר 129
הניסיון לקשר זאת לרפורמה מגוחך
הדולפין 01.05.2321:17
149. לא, אף יזם לא פותח מהסיבה הזו חברה במדינה אחרת. המצב עד חזרתו של ביבי היה שהקרנות ומשרדי הרו"ח הגדולים המליצו על רישום ישראל
בתגובה להודעה מספר 147
הרישום הישראלי היה טוב מיסויית וחסך את כל הבלבול מוח של ניהול יישות זרה (וברוך השם יש בלבול מוח ויש עלויות לתהליך כזה). אני אומר את זה מידיעה, לא ספקולציות ולא שמועות. עכשיו עם הרפורמה אין סיכוי שיתנו לחברה חדשה להרשם כישראלית בלבד, זה חוסר אחריות.
יותר מזה, חברות זרות שרוכשות חברות ישראליות ממהרות להוציא מכאן את רישום הקניין הרוחני גם במחיר גבוה מאוד.
אז תגיד "כל זה שווה בשביל שביבי ימנה את נשיא העליון" אבל אל תגיד "קשקוש גם ככה הם רושמים את החברות בחו"ל" כי זה לא היה המצב.
OurVotesMatter 02.05.2308:31
154. אני עוסק בתחום ואומר לך שאתה טועה באופן מהותי, למרות שאני איש לאומי מקצועית זה עוול לפתוח חברת סטארט-אפ בישראל
בתגובה להודעה מספר 149
מהרבה בחינות (כן/לא רפורמה זה עניין שולי) למעט מקרים ספציפים "חוק עידוד" וכו'..
שאול 01.05.2319:41
140. זאת מתוך הנחה שהצדדים יודעים בדיוק
בתגובה להודעה מספר 76
מה היתה כוונתם..
זה המפתח. כשלשופט מתחשק להתערב הוא יחליט שהם לא ידעו למה הם התכוונו ויפסוק איך שבא לו..
מ.ש.ל
דמבו 01.05.2314:16
115. ממש הרחקת לכת.
בתגובה להודעה מספר 43
מבין שיש מסר לכל עובדה אבל במקרה הספציפי זה ממש תלוש.
OurVotesMatter 01.05.2316:20
125. תלוש כמו שסטארטאפים פותחים חברות בחו''ל במקום בישראל בגלל הרפורמה ?
בתגובה להודעה מספר 115
הדולפין 01.05.2318:32
130. זה חלק מהבעיה כרגע, יש כאן אי ודאות שלטונית משמעותית וחברות רוצות לצאת
בתגובה להודעה מספר 125
אחד האדם 01.05.2319:40
139. זו רשות ממשלתית...
בתגובה להודעה מספר 130
יחריב לוין שכח לדאוג שיחליפו שם את המנהלים לפני ההפיכה
דמבו 01.05.2314:15
114. אתמול שמעתי לראשונה על משפחה מעולה שאני מכיר שהחליטה לעזוב לניו יורק
בתגובה להודעה מספר 4
עצוב.
seventhseal 01.05.2323:07
153. שטף הדיסאינפורמציה שלך הופסק זמנית, אולי זה יעזור ולו במעט להבין איפה עובר קו האינטגריטי
בתגובה להודעה מספר 4
זה אני 01.05.2310:25
5. האם רשות החדשנות שמה כסף על תנאי שמרכז החברה יהיה בישראל?
בתגובה להודעה מספר 0
דור תשיעי 01.05.2321:09
146. כן
בתגובה להודעה מספר 5
menahem 01.05.2310:28
7. לא בגלל שאף חברה לא רוצה להתעסק עם הבית דין הישראלי בנושא חוזים?
בתגובה להודעה מספר 0
קריימר 01.05.2310:33
10. אם זה מצב שהיה קיים תמיד, מדוע עד עכשיו חברות לא נמנעו מלהרשם פה?
בתגובה להודעה מספר 7
menahem 01.05.2310:34
12. כמה חברות נפתחו פה מאז מרץ?
בתגובה להודעה מספר 10
הנתונים פה לא מלאים
קריימר 01.05.2310:37
18. אני לא יודע, אבל יש לי עתידות בשבילך: בקרוב גם רשות החדשנות תוכרז כגוף שמאלני אנרכיסטי
בתגובה להודעה מספר 12
Newton 01.05.2310:33
11. איך אפשר לדעת אם זאת הרפורמה או ההתנגדות לרפורמה ?
בתגובה להודעה מספר 0
את מי להאשים ?
פיני 01.05.2310:35
13. זה רק אומר שההייטקיסטים מממשים את האיום שלהם ולעזאזל המדינה, לא ממש קשור לרפורמה.
בתגובה להודעה מספר 0
לא מצאתי קשר ממשי בין הרפורמה ליציבות הכלכלית. אדרבה, המצב הפוליטי כעת יציב משהיה בשנים האחרונות וגם מ' המשפט לא בהכרח מגנה על הכלכלה אלא יותר על כל מיני עקרונות שהיא אוהבת בניגוד למשרדי הממשלה שאמורים להביא הישגים. הזכרתי כאן לאחרונה שהיועמ"ש מנעה רפורמה בייבוא תרופות למשל כי לדעתה "זה מסוכן". והביאו פה גם דוגמה מצוינת מפסיקה שערורייתית בדיני חוזים.
החשש מאי היציבות הוא מהמחאות הבלתי אחראיות ומשביתות פראיות ובלתי חוקיות, אז אולי באמת תבינו מה אתם עושים ותירגעו?
ועוד משהו: בעולם התקשורתי של היום קשה לתת אמון בדיווחים בלי לבדוק אותם עצמאית וביסודיות. לא הייתי נבהל כל כך מהר.
עשן קטן 01.05.2310:40
21. נירגע ונאפשר דיקטטורה ואז לא נוכל יותר להגיד מילה. נכון?? הזוי אתה. תכיר בנזקים שממשלה שקוראת בוגדים לחצי העם גורמת
בתגובה להודעה מספר 13
פיני 01.05.2310:46
25. מוזמן להסביר למה זו דיקטטורה. די עם הסיסמאות חסרות התוכן.
בתגובה להודעה מספר 21
ולהגיד מילה אתה יכול כמה ואיזה שאתה רוצה, כולל לקרוא לי הזוי. תכיר בעובדה שמי שבפועל עושה את הנזקים זה המחנה שמתנגד לרפורמה.
הדולפין 01.05.2318:32
132. זה אומר שביבי שולט במינויים בכל שלושת הרשויות. מה צריך יותר ברור מזה?
בתגובה להודעה מספר 25
פיני 01.05.2321:21
150. מוזמן לעיין במילון או באנציק' ולדעת מה זה דיקטטור, שלא לומר בספרי ההיסטוריה.
בתגובה להודעה מספר 132
גדול 01.05.2310:57
36. אשמח לשמוע ממך מה הקשר בין הרפרומה לבין הכלכלה
בתגובה להודעה מספר 21
תשובה של "כל הכלכלנים אומרים ככה" זה לא תשובה.
במדינת ישראל החילונית הדגישו לנו שוב ושוב, שאין מושג של אמונה אלא בכל צריך לראות ולהבין.
אני מנסה לקבל תשובה כבר ארבעה חודשים בין הקשר לכלכלה לרפורמה, זה שכל הכלכלנים במדינת ישראל טוענים ככה, זה לא הופך את זה לנכון שינסו להסביר ולהביא עובדות ולאחר מכן נוכל לנהל דיון על הדברים.
יכול להיות שהם צודקים ואני אכן אצליח להבין, כרגע יש קבוצת אנשים שאומרים סיסמאות וחלק גדול מהאנשים שניתלים בהם וטוענים שאם הם אומרים את זה מי אנחנו שלא נאמין להם.
ירון מהשרון 01.05.2311:04
42. בקשר לדיקטטורה אשמח שתסביר מדוע חיות נמנעה עד היום להגיד את המילה הזאת גם לא בנאום שלה
בתגובה להודעה מספר 21
מדוע רק אהרון ברק שהוא בן 86 פנסיונר כבר 17 שנים השתמש בה?
ומי מבין שניהם יותר צודק בהקשר זה
נשיאת בית משפט מכהנת שהיא המשפטנית הבכירה בישראל או פנסיונר שהגה את ההפיכה המשפטית ומגן עליה?
MightyMozzie 01.05.2310:55
33. ממש לא נכון
בתגובה להודעה מספר 13
סטארטאפ במיוחד בשנותיו הראשונות צריך יציבות, בעיקר כלכלית כדי שיהיה לו את השקט לפתח ולהוכיח היתכנות, בסוף זה עניין כלכלי, אם קיים כאן סיכון וחוסר יציבות משקיעים לא בהכרח ישקיעו בסטארטאפים כאן, ואם כן אז רק בכאלה שנמצאים בסיכון נמוך, ואין הרבה כאלה.
בנוסף לכך גם החשש מקריסה כלכלית וקריסת בנקים(למרות הסבירות הנמוכה) גם היא מרחיקה.
אפשר להגיד הרבה דברים אבל המושג "סטארטאפיסט" לא קשור לימין או שמאל, הוא קשור לאדם שיוזם ומנהל מיזם שמתעתד להיות כלכלי+בסיכון גבוה ובתהליך ניהול הסיכונים כנראה אותם סטארטאפיסטים או יותר נכון מנכ"לים לסטארטאפים ביקשו להוריד סיכונים בהקמת החברה בחו"ל.
עניין של ניהול סיכונים גרידא,
זה כמו שאתה, אם אתה לא בטוח לגבי יציבות הבנק שהכסף שלך נמצא בו, כנראה תוציא משם את הכסף ללא קשר לימין או שמאל, הכלכלה שלך חשובה לך מפטריוטיות עם סיכון גבוה יותר לאבד את הכסף.
אותו כנ"ל לגבי "הייטקיסטים", מאוד מפריע לי לקרוא את המשפט " ההייטקיסטים" מממשים את האיום, הייטקיסטים זה מונח סופר רחב, הוא כולל בפנים מכל הקשת הפוליטית, הכל בסוף זה עניין כלכלי, אנשים רוצים יציבות כלכלית על הכסף שעמלו עליו קשה כל כך ומול הסיכון מבצעים החלטות שלא בהכרח פולטיות(לדכעתי רק קומץ עושה החלטות פולטיות)
גדול 01.05.2311:03
41. אתה צודק
בתגובה להודעה מספר 33
אבל האמירה שבעקבות הרפרומה המצב לא יציב היא שקר!!!
המצב לא יציב בגלל אנשים שטוענים שאם המדינה לא הולכת בדרך שמסתדר לי אני שורף את המדינה.
פיני 01.05.2311:20
60. תודה על ההתייחסות הארוכה, רק שלא מצאתי בה תגובה למה שכתבתי.
בתגובה להודעה מספר 33
חוסר היציבות לא קשור לרפורמה, הוא קשור למחאה שההייטיקיסטים (בהכללה גסה, נכון) טוענים שהם מזוהים איתה ואם הידיעה נכונה אולי יש בזה משהו.
אז אולי תמחו בצורה אחראית יותר ולא תשרפו את המדינה בשם המחאה הזו? או פשוט תשכנעו את העם להצביע למי שחושב כמוכם ותשנו את המצב בבחירות הבאות, או אולי פשוט תכבדו אתם את הדמוקרטיה ואת הצבעת הרוב שחושב אחרת מכם? ולא, אף אחד פה לא דורס את זכויות המיעוט. כרגע המיעוט הוא זה שדורס את זכויות הרוב.
Beatman 01.05.2312:45
97. בדיוק!!
בתגובה להודעה מספר 13
יוסריאן 01.05.2310:35
15. הברקת הזה חתרן
בתגובה להודעה מספר 0
אנרגיה 01.05.2310:36
16. מה היה המצב לפני הרפורמה?! חסר פה נתון מאוד חשוב
בתגובה להודעה מספר 0
עידודו 01.05.2310:48
29. לפני הרפורמה היתה תקופת ריבית ה0 חברות שמכרו חלומות שיגשגו
בתגובה להודעה מספר 16
תנו להם שיעלו על הגל, הכל זה הרפורמה הזאת
MightyMozzie 01.05.2311:02
40. לא קשור לריבית אפס
בתגובה להודעה מספר 29
לריבית אין השפעה האם לפתוח חברה בישראל או בחו"ל,
צריך רגע לנסות להסתכל על התמונה בעיניים מפוכחות ולהתנתק רגע מהמנטרה,
בסוף יש כאן עניין כלכלי, על פניו היציבות של הבנקים בישראל טובה ולכן נשמע הגיוני להקים חברה פה בישראל מאשר בארהב כרגע, גם מגבלות רשות החדשנות עבור חברות מחו"ל לגבי מענקים היא גבוהה כך שגובה המענקים אם בכלל נמוך יותר ועדיין סטארטאפים על פי התיאור של רשות החדשנות מעדיפים להקים בחו"ל חברות מאשר בישראל, צריך לשאול למה זה קורה?
זה נשמע תהליך ממש פשוט, לפתוח חברה בחו"ל אבל הוא לא כזה פשוט, אבל כנראה עדיין כדאי מבחינת המנכ"לים של הסטארטאפים והמשקיעים, תנתק את המנטרה הפוליטית ונסה באמת להבין למה זה.
עידודו 01.05.2311:08
47. אז תסבירו מה השתנה מעבר למצב הכלכלי העולמי
בתגובה להודעה מספר 40
קיבלתי עכשיו נתון צניחה ביצוא הדרום קוראני ב14% מצטרף לקיטון של 13% בחודש שעבר אז מובן המצב הכלכלי העולמי נחלש עם ריבית גבוהה מידי על הדולר
אני לא בא מכניס לאנשים רפורמה מה רפורמה, תסביר והכל טוב רק אל תעלו על הגל..
MightyMozzie 01.05.2311:37
72. אין כאן תעלו
בתגובה להודעה מספר 47
אני לא משתייך לאף אחד שרושם כאן דברים, מביא כאן את ההבנה שלי בלבד.
באמת יש ירידה בהשקעות, לא רק בארץ אלא בכל העולם, זה לא שאין כסף, יש המון כסף, אבל מצמצמים השקעות גם כדי שהכסף יתמוך בחברות פורטפוליו וגם כדי שיהיה כסף להשקיע בחברות עם פוטנציאל גבוה להצלחה.
כשאני מתייחס לחלק השני שאמרתי כאן למעלה, שיש כסף גם להשקעות בחברות עם פוטנציאל גבוה להצלחה, הפוטנציאל נמדד לפי ספר רבדים, הראשון הוא האם הפיתרון שהסטארטאפ מביא פותר בעיה אקוטית באמת?, כלומר האם יש שוק משמעותי שיהנה מהפיתרון?, השני זה האם הפיתרון עצמו הוא מספיק יחודי כדי להיות יתרון ו"מבדיל" על מה שקיים היום?, השלישי זה הצוות כלומר האם הצוות באמת כזה שידע לממש את הציפיות ולהביא את המיזם לאן שאומרים שרוצים להגיע או קרוב מספיק, כל זה קשור לחברה עצמה, פרט לכך המשקיע רוצה לראות שהכסף שלו באמת יאפשר להשיג את מה שאמור להיות, לצורך הדוגמא, נניח והשקעתי מליון דולר בסטארטאפ בלבנון, לפני כשנתיים, בשנתיים הללו האינפלציה בלבנון גדלה במאות אחוזים(מאות!), זה אומר שהכסף שלי שהשקעתי ואמור לשמש את הסטארטאפ "נשרף" מקומית הרבה יותר מהר, האינפלציה בלבנון היא לא רק בגלל המצב העולמי אלא גם בגלל המצב הפוליטי הפנימי, שאין הסכמות על הממשלה שם כבר מעל לשנה וכו וכו,
להבדיל אלפי הבדלות אותו הדבר יכול לקרות כאן (למרות הסבירות הנמוכה), במצב כזה, אנשים לא יוכלו להמשיך להחזיר הלוואות, הרבה יותר גרוע מהמצב היום, בנקים יקרסו והכסף התאדה.
אני לא נכנס בכלל לאספקטים משפטיים.
לכן בגלל חוסר היציבות כאן, לא משנה למה היא נגרמת כרגע לצורך הדיון, גורמת למשקיעים לחשוש לשים את הכסף כאן.
מקווה שהצלחתי להסביר
רדיקל חופשי 01.05.2310:37
19. מדגיש פעם נוספת איך כל עמדות הכוח הבלתי נבחרות נמצאות בידיים של השמאל.
בתגובה להודעה מספר 0
the_coon 01.05.2311:19
59. בעלים של סטראט אפים לא הגיעו לשם בגלל שיוך פוליטי. זה שאתה לא מבין איך בנאדם מגיע ל"עמדת כח" כזאת, לא אומר כלום
בתגובה להודעה מספר 19
מי שיוצא לעבוד, עושה צבא, משקיע בפיתוח החיים שלו ולא בשנאת הצד השני ורצון שהצד השני יהיה עבדו, כנראה שיגיע לעמדת כח שאתה מדבר עליה. ההקבלה לערבים בנוא התקציבים(שעושים פה בפורום) לא נגמרת בתקציב. זאת אותה התנהגות, מאשימים אותנו שהם לא מתפתחים ומגיעים להישגים אבל בפועל הסיבה לכך זה שהם חיים על חשבוננו ובמקום להתפתח עסוקים בשנאה של הצד השני..
רדיקל חופשי 01.05.2311:29
64. לפני שאתה מטיל ספק בהבנה של הצד השני, ודא שאתה בעצמך מבין. דיברתי על רשות החדשנות, לא על אנשים צעירים שמנסים את מזלם בהקמת
בתגובה להודעה מספר 59
סטארטאפים.
מדובר בסה"כ בעוד תעמולה, מבית היוצר של אנשים שלא נבחרו על ידי הציבור אך מחזיקים בעמדות כוח, ושכולם באופן מוזר, נמצאים בצד אחד. אותו צד שכל הזמן מזהיר ממינויים פוליטיים. מדגיש שמה שהם פוחדים ממנו זו לא פוליטיזציה, שקיימת כמובן תמיד, אלא מדמוקרטיזציה.
the_coon 01.05.2311:32
69. רשות החדשנות לא מחליטה איפה סטארט אפים נרשמים
בתגובה להודעה מספר 64
הכל בשבילכם זה תעמולה ושקר אז אין טעם בכלל לנהל דיון שאתה מבטל כל טענה שלא נוחה לך. בסופו של יום כל המחרימים הגיעו לאן שהגיעו ללא קשר לשיוך פוליטי. בסופו של יום זה זכותם של אנשים פרטיים לא לרצות לקחת חלק בבלאגן שהממשלה הזאת עושה למדינה ובכיוון שאליו אנחנו הולכים. לפני שאתה מגדף בעלי חברות היי טק שלוקחים את העסק שלהם החוצה(וזה נובע משיקולים עסקיים בלבד, למרות שאתה תגיד שזה תעמולה), תבקש מהחרדים להתגייס לדוגמא..
עידודו 01.05.2311:43
75. +1
בתגובה להודעה מספר 64
קריימר 01.05.2315:00
119. איזה קטע, חזיתי את העתיד, מי היה מאמין?
בתגובה להודעה מספר 64
Egozile 01.05.2310:37
20. יש הבדל כלשהו בין מה שהם עושים לבין BDS? כי זה מה שBDS עושים...
בתגובה להודעה מספר 0
Deep Instinct 01.05.2311:08
46. אז אתה אומר שאין פאונדרים ימנים בעצם? כי פשוט כל היוזרים כאן מקשקשים שיש המון הייטקיסטים ימנים
בתגובה להודעה מספר 20
Egozile 01.05.2311:14
51. אני לא טוען את זה. אני טוען שמה שהפאונדרים השמאלנים עושים זה בדיוק מה שBDS עושים. אשמח שתראה לי שאני טועה.
בתגובה להודעה מספר 46
27סוט 01.05.2311:50
81. אין הבדל בין רוטמן ולוין לבין הBDS, אתה צודק
בתגובה להודעה מספר 20
Egozile 01.05.2311:56
84. הBDS קוראים להחרים את ישראל ולפגוע בה כלכלית. זה מה שקורה עם חברות שעוזבות את הארץ.
בתגובה להודעה מספר 81
איך רוטמן ולוין דומים לBDS? תהיה רציני.
27סוט 01.05.2311:59
85. חברות עוזבות את הארץ כי ככה הן רוצות. זכותן. הסיבה שהן עושות את זה, זה בגלל הסיקריקיזם של לוין ורוטמן
בתגובה להודעה מספר 84
BDS פנימי מתוחכם למדי, שגורם לריסוק הכלכלה מבלי לקרוא ישירות לריסוק הכלכלה, אלא דרך מעשים. הBDS הזה מגדיל לעשות ועוד יוצר דמונים בעם ומסית כנגדם (כנראה בשביל שלא יגלו שהוא עצמו הוא הBDS)
Egozile 01.05.2312:03
87. א. ברור שזכות חברות לעזוב את הארץ. גם הBDS ממשש את זכותו וקורא להחרמת ישראל ופגיעה בכלכלה.
בתגובה להודעה מספר 85
ב. מעניין, באמת. לדעתך לוין ורוטמן מעוניינים בהפיכת ישראל לדיקטטורה כאשר הם יודעים את הפגיעה בכלכלה שתיגרם מאותה הפיכה? אולי אפילו כדי שתהיה פגיעה בכלכלה?
אני באמת רוצה לדעת, לא מטריל או מנסה לתפוס אותך בטעות.
קרליבך 01.05.2310:43
22. אין להם שום יכולת לדעת את זה. אין רישום מסודר בארץ איזה סטרטאפ נרשם בחול
בתגובה להודעה מספר 0
קול_קורא 01.05.2310:44
23. נשמע כמו שקר
בתגובה להודעה מספר 0
אני לא מכיר סטארטאפים שנרשמים בארץ. בדרך כלל פותחים שתי חברות, אחת בעלת הip בחו"ל בדרך כלל בדנבר והשניה שמנהלת את הפיתוח בארץ. הרישום הזה מטרתו להתחמק מתשלום מס בארץ.
אז זו נשמעת כמו כתבת הינדוס תודעה.
pingi 01.05.2310:47
27. ככה זה כשהמדינה מכשירה את השמאלנים ביחידות המיוחדות
בתגובה להודעה מספר 0
רובם אינם ציונים או נאמנים לישראל , רק הכסף מענין אותם.
לו המדינה היתה מטפלת בכך שיותר ישראלים מהפריפריה יגיעו ליחידות המיוחדות , היו שם יותר ימניים ויותר ציונים
אנרגיה 01.05.2310:52
32. +
בתגובה להודעה מספר 27
במבה 01.05.2310:47
28. איזה רשות סמולנית..... בכלל משרד הכלכלה הוא סמולני
בתגובה להודעה מספר 0
צריך לבטל אותו
ישנם ימים 01.05.2310:52
31. לא מאמינים לשקרים
בתגובה להודעה מספר 0
Investjour 01.05.2310:56
35. ביוש
בתגובה להודעה מספר 0
ירון מהשרון 01.05.2310:58
37. ''אהבת המדינה על תנאי'' מביאה לסרבנות ולפתיחת חברות בחו''ל
בתגובה להודעה מספר 0
מוכיחים שצדקנו מהרגע הראשון בעניין משפט שלמה ושתי האמהות.
ליאונרדו 01.05.2311:02
39. מעניין שיש בפורום המון בנות יענה שטומנות את הראש בחול. וכותבות דפי מסרים. שאבד עליהם הכלח.
בתגובה להודעה מספר 0
agolan 01.05.2311:06
45. כרגיל הופכים את התוצאה לסיבה: לא הרפורמה גרמה להקטנת השקעות בהייטק אלא ההתנגדות לרפורמה גרמה לה
בתגובה להודעה מספר 0
אם הרפורמה היתה עוברת בהסכמה רחבה ואם לא היתה כזו התנגדות מתלהמת (שלמעשה מכוונת לממשלת הימין ולא לעצם הרפורמה) לא היתה לרפורמה כל השפעה, ואולי להיפך, השפעה מיטיבה, כי היה שיפור עצום באכיפת חוזים, דבר שלא קיים מאז פס"ד אפרופים
Snake 01.05.2311:15
54. זה כמו לומר שיש אונס בחדר לידך בזמן שאתה מנסה להרדם.
בתגובה להודעה מספר 45
ומי שאשם שאתה לא מצליח לישון זה הצעקות של הנאנסת.
Egozile 01.05.2311:25
63. אם כבר, זה כמו לומר שיש רעש בחדר לידך, אתה מאיים שתאנוס את המרעישים, אונס אותם ואז אומר להם שהם אשמים
בתגובה להודעה מספר 54
כי הם עשו רעש.
Snake 01.05.2311:33
71. לא הבנתי.....
בתגובה להודעה מספר 63
Egozile 01.05.2311:54
83. הרעש הוא הרפורמה המשפטית/ממשלה ימנית, והאונס הוא קריאה לסרבנות והוצאת עסקים מהארץ.
בתגובה להודעה מספר 71
Snake 01.05.2312:20
91. אז לטענתך קודם כל היו צעקות ורק אחרי זה בא האונס?
בתגובה להודעה מספר 83
זה היגיוני?
קודם היו קריאות לסרבנות ומחאות ורק א הציעו לעשות רפורמה/הפיכה?
הפכת את הפעולה והתגובה.
Egozile 01.05.2312:53
99. אני לא טוען זאת. קודם היה רעש (הרפורמה) ואז השמאל החליט לאנוס את המרעישים. רעש כאן הוא לא צעקות נאנס.
בתגובה להודעה מספר 91
Snake 01.05.2315:39
122. קצת הלכת לאיבוד עם מטאפורות
בתגובה להודעה מספר 99
שאלה,
אתה מצביע ביבי?
Egozile 01.05.2318:20
126. משעשע. לא, לא מצביע ביבי. משום מה המטאפורה החלופית שהצגתי היתה טיפה קשה לך להבנה, אז אתה משליך עליי.
בתגובה להודעה מספר 122
נתת מטאפורה לאישה נאנסת שמאשימים שהיא צועקת, הבאתי מטאפורה אחרת בו אונסים אנשים כי עשו רעש. ואז הסתבכת ולא הבנת.
Egozile 01.05.2318:22
127. בלי להטריל, גם בהודעה 71 וגם בהודעה 91 אשכרה כתבת שאתה לא מבין או הגעת למסקנה שגויה.
בתגובה להודעה מספר 122
ואז כתבת שאני מסתבך...
Snake 01.05.2318:32
131. אני אסביר שוב...
בתגובה להודעה מספר 127
הבאתי מטאפורה....לדעתי היא מדגימה את המצב.
התחלת לסובב ולהפוך אותה בצורה לא היגיונית, מישהו צועק אז אונסים אותו?
לא חייבים לאנוס מטאפורה "תמימה".
העובדה היא שסדר הדברים הם כך:
1. הממשלה התחילה לעבוד על ההפיכה
2. הייתה תגובה של המתנגדים.
עכשיו לצורך העניין יש 2 אופציות:
1. הממשלה מפסיקה ואז ההפגנות יפסיקו אוטומטית
2. ההפגנות מפסיקות אבל הממשלה תמשיך....
לדעתי ההפיכה מתה, הממשלה התגלתה כחבורת אימפוטנטים.
הנזק שנגרם הוא אדיר.
צדק לכל 01.05.2311:37
73. אז תגידו שיותר חשוב לכם לשמור על עמדת הכח במערכת המשפט מאשר לשמור על הכלכלה
בתגובה להודעה מספר 54
כמו שיותר חשוב לכם למנוע את האונס מאשר לישון טוב בלילה (לא אוהב את ההקבלה).
אבל להגיד שהפגיעה בכלכלה היא כתוצאה מהרפורמה?
מרביצים לנו ואז אומרים "תראו מה גרמתם לנו לעשות".
Snake 01.05.2311:46
78. אבל זה לא נכון, גם אם אתה מאוד חושב ככה.
בתגובה להודעה מספר 73
מדינה שבה הקואליציה יכולה לעשות מה שבא לה ובית המשפט לא עצמאי לגמרי תהיה נתונה לגחמות של הקואליציה.
תוסיף ממשלה שמושכת לכיוון מדינת הלכה והנה, קיבלת מדינה שלא כדאי להשקיע בה או לפתוח בה חברה חדשה.
צדק לכל 01.05.2312:23
92. אבל זה לא נכון, גם אם אתה מאוד חושב ככה
בתגובה להודעה מספר 78
הנה, גם אני יכול.
יש מדינות מאוד לא דמוקרטיות עם כלכלה מאוד חזקה.
השאלה היא יציבות ולא אופי.
"גחמות" של קואליציה? גחמות של מעל 61 מנדטים? איך אתה יכול לקרוא לכזה דבר "גחמה"? 61 זו הסכמה רחבה מאוד, במיוחד בגיוון הפוליטי בארץ. ממש לא גחמה.
מי יקים מדינת הלכה? הרב המקובל בנימין נתניהו? צא מההזיה.
Snake 01.05.2315:43
123. אני כותב ''גם אם אתה לא חושב שזה נכון''
בתגובה להודעה מספר 92
כשאתה מנסה לתאר מה שאני חושב....אז אני יכול לומר לך שזה לא נכון, כי זה לא מה שאני חושב
כן ,61 בעולם אוטופי זה סבבה, אבל במציאות יש הסכמים קואליציונים ואיומים על פירוק ממשלה מה שגורם לה לעשות גם דברים שהם לא באמת בגלל הסכמה אלא יותר מהכרח ולשמור על הכסא
61 זה לא הרבה, זה המינימום מעל החצי.
agolan 01.05.2311:52
82. אהבתי את המשל, הבעיה ששינויי חקיקה שנעשים ברוב כדין אינם פשע ככל הידוע לי, בטח שלא אונס.
בתגובה להודעה מספר 54
אגב לא כתבתי שהרפורמה מושלמת, יש בה כשלים, אבל היא ממש לא כמו שמנסים לצייר אותה "מהפכה משטרית". הבעיה היא לא עצם הרפורמה אלא הדרך שבה ניסו לעשות אותה. היו צריכים לפתוח בהידברות בהתחלה, לא לנסות לכפות חקיקה ואז להידבר.
סגול88 01.05.2311:19
58. הרפורמה בכלל לא העניין אלא התנגדות השמאל לממשלת 'ימין על מלא'.
בתגובה להודעה מספר 45
הבלופ נחשף. הפגנות 'בלפור' של קרימיניסטר ממשיכות בקפלן. זה כל הסיפור.
Snake 01.05.2312:32
93. קשקוש, זה מה שמאכילים אותכם אחרי שהם נכשלים בכל דבר
בתגובה להודעה מספר 58
אני הצבעתי ללפיד, אבל מאוד שמחתי שבן גביר קיבל כל כך הרבה מנדטים ומאוד רציתי שיעשה רבע ממה שאמר.
אין לי שום בעיה עם ימין, יש לי בעיה עם נוכלות ובכיינות.
coyote 01.05.2311:08
48. לא הבנתי
בתגובה להודעה מספר 0
בגלל הרפורמה או בגלל שיקולי מס
HAIM 01.05.2311:12
50. מאד מצחיק. הצעקות של שורפי המדינה גרמו למצב הזה.
בתגובה להודעה מספר 0
PointOfView 01.05.2311:14
52. לא נורא. לביבי יש רעיון - לחלק כספים שאין לו לכך מיני גחמות, ולקרוא לזה תקציב. אחר כך להדפיס כסף או להגדיל את החוב. אחריו המבול
בתגובה להודעה מספר 0
ממשלה כושלת. יקח שנים לתקן את הנזקים הללו.
נועם 01.05.2311:14
53. שטויות
בתגובה להודעה מספר 0
Isrtv 01.05.2311:17
55. מדהים כמה שתולים עובדים בשירות המדינה ובטוחים שזה העסק של אבא שלהם
בתגובה להודעה מספר 0
PointOfView 01.05.2311:23
62. קוראים לזה מינויים פוליטיים...
בתגובה להודעה מספר 55
אז עכשיו בוא נמנה גם את השופטים על ידי פוליטיקאים... רעיון טוב?
mctom 01.05.2311:18
56. חרטא
בתגובה להודעה מספר 0
Yud 01.05.2311:30
67. ההשלכות חשובות, ומה עם הנסיבות הנוספות?
בתגובה להודעה מספר 0
יואב 01.05.2311:46
77. ממשלת ההזויים מביאה אותנו כלכלית אל עברי פי תהום ושתשרף המדינה
בתגובה להודעה מספר 0
mic 01.05.2311:46
79. ממשלה עוכרת ישראל
בתגובה להודעה מספר 0
27סוט 01.05.2311:48
80. סיקריקים מטורללים החריבו עבודה קשה של שנים בתוך כמה חודשים. ראויים להיחשב כפושעים כנגד העם היהודי
בתגובה להודעה מספר 0
תם וישר 01.05.2318:49
134. מזל שלפחות הם לא בממשלה. השמאלנים ההזויים.
בתגובה להודעה מספר 80
vrs 01.05.2312:01
86. בעוד כרגע
בתגובה להודעה מספר 0
כל הסטארט-אפים הישראלים עוברים ליוון, והישראלים יתחילו לעשות פשוט טיסות יומיות ליוון…
TheRastaMan 01.05.2312:11
88. חירטוט מארץ חירטוטנלד…. סטארטפים תמיד נרשמים בחול. נקסט…ל חירטוט הבא.
בתגובה להודעה מספר 0
מה גם שהמשקיעים בורחים בגלל הכאוס ברחובות וההפגנות בעיקר.
אז הנאורים יורים לעצמם ברגל ובוכים שנפלט כדור.
דור רביעי 01.05.2312:15
89. זה כבר לא סטארט-אפיסטים,זה כבר אלה שנותנים להם מימון לפרוייקטים )
בתגובה להודעה מספר 0
Admiral 01.05.2312:42
96. זה היה צפוי כשהסטארטאפים מקבלי המענקים והקצבאות בידי השמאל ההזוי
בתגובה להודעה מספר 0
הדורבן 01.05.2312:49
98. כשעדר מטומטמים פוליטית יהירים יורה לעצמו ברגל וקורא לזה מחאת ההייטקיסטים שיהיה לו במזל טוב.
בתגובה להודעה מספר 0
אחד האדם 01.05.2313:03
101. תודה לביבי וליחריב לוין
בתגובה להודעה מספר 0
תם וישר 01.05.2318:51
135. תודה לגנץ ולפיד ושאר מטורללי השמאל
בתגובה להודעה מספר 101
tkhri 01.05.2313:31
104. מצאתי כתבה בכלכליסט משנת 2020 שנכתב בה שחמישית מהסטארט־אפים הישראלים נרשמים כחברה בחו''ל
בתגובה להודעה מספר 0
הם מציינים שם שזה קורה בגלל שיותר קל לגייס כספים וזה גם משפיע על גובה הגיוס, הנה קטע מהכתבה:
חלק גדול מחברות הסטארט־אפ שקמות בישראל בוחרות להירשם בחו"ל. לפי נתונים שאספו חברת S-Cube מבית אי.בי.אי קפיטל ומשרד עורכי הדין מיתר עולה כי מספר הסטארט־אפים הישראלים שבחרו להתאגד בחו"ל זינק ב־10% במהלך 2019. על פי הנתונים, כמעט כל חברה חמישית (18%) נרשמה בחו"ל, לרוב בארה"ב.
הסיבה העיקרית לרישום החברות בחו"ל היא הכנה לגיוס כספים מקרנות הון סיכון אמריקאיות וגופי השקעה אמריקאים נוספים, שלהם נוח יותר להשקיע בחברות שרשומות במדינה.
שלום בנדור ביצע את ההשוואה לאורך שש השנים האחרונות ופילח אותה לפי שלבי הגיוס השונים: סבב A, סבב B או C. לפי הנתונים, בשלב גיוס A, סטארט־אפ אמריקאי בפרופיל זהה לזה הישראלי, קיבל שווי גבוה יותר ב־77%. בשלב B הפער מתרחב ל־137%, ובשלב C חברה אמריקאית כבר תהיה שווה פי שלושה ממקבילתה הישראלית.
כנראה בגלל שיש ירידה בגיוסים שמורגשת כבר משנת 2022 היזמים החליטו לרשום את החברות בחו"ל בלי קשר לרפורמה.
רוניר 01.05.2313:47
107. יש פער פיצפון בין 20 אחוז לרוב.
בתגובה להודעה מספר 104
ולכן הוא זניח ולא ראוי להתיחסות.
פשוט חבל על הזמן.
tkhri 01.05.2313:50
108. שים לב שהכתבה היא מפברואר 2020, מסוף 2021 החלה מגמת ירידה בהשקעות בהייטק שנמשכת עד היום
בתגובה להודעה מספר 107
ולא רק בישראל אלא בכל העולם, לכן לדעתי חברות מנסות להגדיל את הסיכויים שקרנות הון סיכון ישקיעו בהן על ידי זה שהן נרשמות בחו"ל
רוניר 01.05.2313:59
111. הכל נכון, ועדיין.
בתגובה להודעה מספר 108
ולא כדאי להתעלם מההשפעות השליליות של המשבר הטיפשי ובעיקר קשה ומטורף.
tkhri 01.05.2314:05
113. כמובן אני לא מתעלם, אבל אני לא חושב שיש לרפורמה השפעה כזו גדולה כפי שמנסים להראות בכתבה הזאת
בתגובה להודעה מספר 111
שים לב שהם לא כתבו מה היה אחוז החברות שנרשמו בחו"ל בשנים 2020, 2021, 2022 בכדי שנוכל לעשות השוואה היום מול שנים קדמות אלא זרקו עלינו נתון מפחיד שגם הוא קצת רשלני כי הם רושמים בין 50 ל80 אחוז כשזה טווח משמעותי וגדול, בקיצור יש פה יותר רצון להפחדה מאשר רצון לתת מידע.
qm 01.05.2313:32
105. רק ביבי יחריב אותנו בסטייל
בתגובה להודעה מספר 0
גיבור מקלדת 01.05.2313:53
110. מי הפקיד שעומד בראש הרשות הזאת - ומי מינה אותו? יש לי הרגשה שתשובות לשאלות האלה יבהירו עבורנו את התמונה כולה.
בתגובה להודעה מספר 0
רוניר 01.05.2314:02
112. היית רוצה !
בתגובה להודעה מספר 110
המון משאלות לב.
רובן טיפשיות.
ולא מעט קונספירציות.
ואני שואל,
לא עדיף להסתכל למציאות נוכחה ולפעמים גם לחשוב ולהגיב בהגיון ?
elib 01.05.2314:21
116. בהצלחה ...כן ירבו ויעופו מכאן
בתגובה להודעה מספר 0
אננס 01.05.2314:23
117. הביביסטים הביאו עלינו אסון כלכלי
בתגובה להודעה מספר 0
תם וישר 01.05.2318:47
133. האנרכסטים השמאלנים שורפי האסמים המודרניים הביאו עלינו אסון כלכלי
בתגובה להודעה מספר 117
שווה- פרסום 01.05.2315:10
120. שיעופו כבר מכאן כל ההיטקיסטים
בתגובה להודעה מספר 0
אני ועוד מליוני אזרחים משתמשי אפלקציות מכלכלים אותם.
קישטא אנרכיסטים.
Saratoga 01.05.2315:13
121. צודקות החברות שנרשמות בחול מי יודע מה יהיה עם כל החוקים העתידיים החדשים ובנוסף הכבדת מס בגלל השנוררים למינהם
בתגובה להודעה מספר 0
צידלקט 01.05.2318:27
128. כ-מ-ה ה-י-ה ב-ש-נ-י-ם ה-ק-ו-ד-מ-ו-ת???
בתגובה להודעה מספר 0
צריך את הנתונים של שנים קודמות בכדי לראות אם יש שינוי משמעותי וכמה זה משפיע.
לא מכיר שום סטארטאפ שמכוון לארהב ופותח בישראל(כולם פותחים בדלוואר), אלה אם מקבלים כסף מהמדען, שבזמנו חייב חברות להתאגד בישראל.
משטח העקומה 01.05.2320:03
141. בא נראה עוד 5 או 10 שנים איפה ניהיה עד אז זה כמו הסקרים של מינה צמח וקמיל לא פוקס
בתגובה להודעה מספר 0
lior1_1 01.05.2320:07
142. הרפורמה לא עו'ה ולא תעשה כלום
בתגובה להודעה מספר 0
שינוי הרכב הוועדה או שינוי בחירת היועמשים... לא מבריחים משקיעים ולא מביאים דיקטטורה.
היחצנות והרעל של השמאל וההפחדות הם הם מבריחים משקיעים ועושים טרור בכלכלה...
השמאל אחראי לטירלול הזה.
תשבץ 01.05.2321:11
148. מורשת האידיוקרטיה. שלטון הבורים, הגזענים, המטומטמים והפרזיטים. במקום כזה לא יצמח אפילו עשב
בתגובה להודעה מספר 0
קרידו 2 01.05.2321:24
151. בכותרת ''הביאה'' בכתבה ''הערכה בתוך זמן קצר''
בתגובה להודעה מספר 0
Zpatriots 01.05.2321:32
152. מוזמנים להתגזגז ממדינת ישראל מאחל להם שישארו הגלות עד יום מותם
בתגובה להודעה מספר 0
קטסטרופה 02.05.2308:48
155. עברנו את פרעה..
בתגובה להודעה מספר 0
כל הזכויות שמורות לרוטר.נט בע"מ ©
תוקן על ידי קרפואי ב- 02/05/2023 11:16:19