| נשלח ב-19/11/2007 19:31 |
|
| |
שאלה חשובה
כיצד יכול להיות שברדיו דתי, שמדבר כל הזמן על כך שאסור לצרוב, לוקחים בלי רשות חומר מסוים ע"מ להשמיע ברדיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 20:37 |
|
| |
אתה רציני לגבי השאלה החשובה???
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 20:44 |
|
| |
המרקד מתכוון על השמעות שאני מביא ב"חדשות המוסיקה".
כל חומר שאני משמיע מקבל הסכמה בדרך כזו או אחרת... גם אם חבורת הפצה או משרדי יחסי ציבור כועסים ואל מרשים .. הבעלים של היצירה נותן הסכמה מלכתחילה או בדיעבד בפה מלא או בחצי פה ולעתים בכורח ...
לאח השמעה!!!! כל אומן וכל יצירה שהושמעה רק מביאים לי תודות מכל הכיוונים וכל ההדורים מתיישרים.
ושוב הדוגמא... הקטע שהשמעתי שבוע שעבר מהדיסק של אודי דוידי ועורר טענות גם אצל חביר הטוב הבעלים של הינדיק הפקות וגם אצל חברי הטוב בעל משרד היח"צ קומי.. [ לא זוכר את השם המלא ] הודו לי באופן אישי ואף העבירו לי את השיר בשלימותו למרות שהם לא משחררים אותו לאף מדיה אחרת כדי שאוכל לשבצו במערך הבא...
מעבר לכל האמור לעיל....יכול הרדיו ויכול גם יוסי לעמוד ולזעוק בגרון ניחר כנגד צריבה וגניבה ויכול שי קאהן בכליו ובזמן העומד לרושתו לזעוק את זעקתו הוא....רדיו זה מיקסר של מחשובת ודעות ולא מערכת חדגונית
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 20:59 |
|
| |
שי, אני הבנתי על מה דיבר המרקד... שאלתי הייתה בציניות... (כמו הציניות באמירת ה"גניבה" בשידור).
ספר למרקד כמה אומנים ויחצ"נים עומדים בתור ומושיטים את כיסיהם אלינו ע"מ ש"נגנוב" מהם....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 21:31 |
|
| |
אם קיבלתם אישור להשמיע את הקטע, למה כל הזמן אמרתם שהקטע גנוב ושאסור היה להשמיע אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 21:42 |
|
| |
אתה לא תמיד שואל בדרך שאפשר להשיב לך.
אני תמיד לפני השמעה מהסוג הזה אומר מי לא מרשה ולמה לא מרשה ולמה אני כן משמיע.. כשחברת הפצה ומשרד יחסי ציבור לא מרשים ואילו האומן מרשה אני אומר בדיוק את הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 22:25 |
|
| |
אתה אמרת שגנבת את הקטע מאודי דוידי, לא אמרת שאודי דוידי הרשה לך להשמיע את הקטע. חוץ מזה, אולי אודי דוידי מכר את הזכויות יוצרים ל"הינדיק הפקות" ולפיכך השמעה של השיר מותנית באישור שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 01:11 |
|
| |
נו המרקד, אני מסביר לך שאני יודע מה אני עושה. "גנבתי" את הקטע מאודי דוידי הוא לא סירב לי להשמיעו והינדיק לא רכשו זכויות על יצירה ... אולי על הפצה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 10:00 |
|
| |
שי,
אין לי בעיה עם זה שאתה מביא או גונב כל מיני קטעים, וממש לא מעניין אותי מי מסכים ומי לא ומי רכש זכויות על יצירה או על הפצה או על עטיפת הדיסק...
וזה לא משנה אם קיבלת ממנו את הדיסק רשמי, או דרך מישהו שהוציא מהאולפן, או פילחת מהמחשב שלו או פרצת לו למייל...
מבחינתך יש לך עבודה להביא חדשות, ואתה מנסה לעשות את זה הכי הכי שאתה יכול
אבל,
כשאתה נמצא במקום שבני נוער רבים שומעים אותך ורואים בך דוגמה, מן ההכרח שתיקח אחריות על הענין.
כשאתה מודה בפה מלא שגנבת יצירה שלא הרשו לך להשמיע, אתה נהנה למתוח אנשים ולהרגיז אותם ולדבר על תביעה וכו'... יש בזה טעם רע. לא יכולה לתת פה הכרעות משפטיות ו/או הלכתיות, בזה אני סומכת עליך.
אבל יש עניין של "והייתם נקיים" או נגיד אפילו "נבל ברשות התורה".
למה צריך לחזור על זה שוב ושוב? הבאת משהו, הצלחת, יופי. בא נמשיך הלאה...
ו-לא, לא יכול הרדיו לזעוק משהו אחד ושי קאהן בתוך הרדיו לעשות משהו אחר. בבית שלך ובאוטו שלך תשים שירים צרובים כאוות נפשך, ברדיו זה לא המקום.
ומעבר לזה אני חושבת שגם אותך שמענו לא פעם מדבר נגד צריבות
אז מה, זה שוב תירוצים בשטויות?
יוסי,
אני בהחלט מבינה שיש כאלו שרוצים שתגנוב מהם. מכל מיני סיבות. אני מניחה שיש כאלו שרוצים שזה ישמע גניבה ולא נתינה.
פעם, פעמיים - מילא. עד עכשיו זה לא היה כ"כ נורא.
זה הפך להיות סוג של מבחן - כמה הצלחת לגנוב, אתה יותר טוב. זו כבר לא סתם סחיבה, זה הפך לאומנות.
לי זה מפריע, לעוד כמה שאני מכירה. ואני באמת אוהבת להאזין לתוכניות כולל ל"גניבות" (אגב השיר של אודי דוידי מדהים...)
אז כשהמרקד העלה את זה - אני מרגישה צורך לכתוב
ותשובות ציניות לא ממש משרתות את המטרה
תחשבו קצת על זה שיש כאלו שמאזינים לכם ולפעמים לוקחים אתכם ברצינות, או בתמימות...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 16:21 |
|
| |
שירהשירים צודקת. אם אודי דוידי הרשה להשמיע את הקטע, לא צריך להצהיר כל הזמן שהוא גנוב ושהוא נלקח בלי רשות. לא יתכן שברדיו דתי, בשביל להביא רייטינג משתמשים במושג "גניבה". הרי לא ניתן שלא להבחין בכך שהתעסקתם בקטע הזה יותר מדי. סיפרתם בשבוע שלאחר השמעת הקטע על תביעה וועדת חקירה, כאילו שמדובר בפרשה המסעירה ביותר בחדשות. הרי יוסי ספיר בעצמו אמר לפני השמעת הקטע שזה "אייטם". לא אתפלא אם בקרוב תשמיעו פרסומת לתכנית "שבוע טוב" ותשתמשו בקטע הזה בכדי לגרום ליותר האזנה לתכנית "שבוע טוב".
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 19:19 |
|
| |
אני רואה שזה כבר יצא קצת מפרופורציה, אז בואו נעשה סדר בדברים:
א. צדקה שירהשירים1 כשכתבה שכשעוסקים ב"חדשות", על כלי התקשורת להביא לפעמים גם דברים שלא בהכרח רצויים תמיד על נשוא הכתבה.
ב. מאידך, אצלינו בחדשות המוסיקה, לא הושמע ולא יושמע אף פעם קטע או ניגון או שיר שלא קיבל קודם לכן את אישורו של היוצר (לרוב, כפי שכבר כתבנו, זה האינטרס של היוצר שזה יושמע ובהחלט בדחיפתו).
נמצאים באמתחתנו הרבה קטעים שיכולנו להשמיע אך מכיוון שלא אושרו עדיין ע"י היוצרים, לא הושמעו.
ג. הבאזזז סביב ה"גניבה" כביכול פשוט מכניס יותר עניין ומתח בשידור ולכן הוא מוצג כך, וחדי האוזן, יכולים וודאי לשמוע את הציניות בהצגת הדברים.
ד. אני מקבל את זה שיכול להיות שהיו כמה שלא הבינו את הציניות שבעניין ולקחו את הדברים כפשוטם בהתייחסם לגניבה כביכול, זו הסיבה שהעלתי את ההבהרה כאן.
ה. אם תשימו לב, אנחנו משתדלים ועושים מאמצים כבירים לחדש ולהביא לכם תמיד דברים חדשים שבדרך מכל המיגזרים, ולפעמים גם דברים שנכנסים אלינו תוך כדי הפינה הדינאמית הזו שזוכה לפופולריות רבה מאוד לא רק בקרב המאזינים אלא גם אצל אנשי הברנז'ה ויעידו על כך עשרות התגובות מאנשי תעשיית המוסיקה שאנחנו מקבלים לסלולריים האישיים שלנו במהלך השידור עצמו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 22:13 |
|
| |
אני חושב שלא צריך, ע"מ להכניס יותר עניין ומתח בשידור, להציג כאילו ע"מ להביא את הקטע עברתם על עבירה מעשרת הדיברות. זה לא היה מתאים לרדיו דתי, כל העיסוק הזה סביב הגניבה. אני מציע שבמוצ"ש הבא תסבירו את העניין בשידור. כי אכן, לא כולם הבינו שדיברתם בציניות והיו שלקחו אתכם ברצינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 22:20 |
|
| |
המרקד, אני לא מסכים עם משפטך הראשון.
לגבי הצעתך, נשקול זאת.
ואם היית קצת יותר מבוגר, הייתי ממליץ לך להתמודד על משרה בכירה בשירות המדינה, שסבור אני כי תמלא אותה ביעילות מירבית - "מבקר המדינה". (למען הסר ספק, זה גם נכתב בציניות )
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 22:34 |
|
| |
יוס
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 12:56 |
|
| |
יוסי
קודם כל אם לא החמאנו מספיק אז כל הכבוד על הפינה המקסימה שמביאה לנו חדשות ודברים חמים כל הזמן מכל המגזרים ומכל הסגנונות ואת ההמשך תראו בהודעה של יוסי
(וזה, למען הסר ספק, לא בציניות )
לא חושבת שצריך להודיע בשידור שזה היה בציניות. מספיק כבר להתעסק עם השטות הזו.
רק שלהבא, הציניות צריכה להיות יותר צינית
דווקא חדי האוזן הם אלו שלא תמימים ומאמינים לכל שטות ששי אומר.
התמימים והצעירים שבין המאזינים הם גם אלו שמאמינים שכל מילה אמת, וגם אלו שעלולים לקחת דוגמה ולהתיר לעצמם
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 14:35 |
|
| |
אני גם חושב שצריך להפסיק להתעסק עם השטות הזו. אבל צריך להסיר את הרושם שנוצר אצל חלק מהמאזינים, שרדיו קול חי גנב קטע והשמיע אותו בשידור מבלי רשות.
|
|
|
|
|