מאת: מנדי אור
עד לא מזמן התפרסם בעיתון "בקהילה" סיפור בהמשכים בשם "טביעת אצבעות". אחד מגיבורי הסיפור היה נאצי לשעבר שהחליף את שמו והשתמש בכסף ששדד מיהודים בשואה כדי "לשמן" את ראשי המדינה עד שהיו מוכנים ליפול בפח שתמן להם, פח שהיה מסוגל להביא להשמדתה הסופית של מדינת ישראל.
ועכשיו לנושא שבגינו עלתה כתבה זו לרשת. אני אינני מכיר אישית את מיסטר ארקדי גיידמאק, אבל לדעתי לפחות, התנהגותו חשודה. מה מביא אדם, קצת עשיר (ואני מאמין שהמילה קצת הינה גוזמה) לתרום מיליארדי דולרים למען המדינה בלי שהוא ירוויח מכך משהו, סתם נדיבות לשמה? עם כן אז לדוגמה רק כשאנשים היו מבקשים ממנו לתרום אז הוא היה תורם ביד נדיבה, אבל מה מביא אדם ליזום תרומות ענק לציבור ולא כשמדובר בתרומות לעניים אלא לכלל הציבור. לא תרומות למצרכים חיוניים אלא למותרות. אני לא מדבר כמובן על עיר האוהלים לתושבי שדרות ושאר הדברים בסגנון אלא על האירועים וההופעות (בעלי רמות פריצות גבוהות במיוחד) לציבור החילוני שמימן. עם המטרה היא כניסה לפוליטיקה אז למה צריך לבזבז עד כדי כך? הוא יכול היה להסתפק בפחות תרומות לציבור כדי לקבל את המנדטים שלו. אני עצמי הייתי באחד מהאירועים הפזרניים הללו (ראו באשכול בנושא חרדים באירועים החילוניים של יום העצמאות) וגיליתי שהוא לא מנסה לחסוך בכספים שהוא מוציא, אלא הוא פשוט בזבז כספים על כל מה שהוא רק יכל. אגב, יש כמה סימנים בולטים למרגל, ואחד מהם הוא שהמרגל "מתייחס לכסף כמו לזבל", סתם בשביל שיהיה לכם ידע כללי...
אגב, בדרך כלל אנשים עשירים אין להם תאווה כה גדולה לבזבז את הונם, אפילו עם הוא רב מאוד, על אנשים אחרים, זה ידוע שבדרך כלל עשירות מביאה קמצנות.
לפי מה שהבנתי (שייתקנו אותי עם אני טועה) גיידמאק הגיע לכאן מעסקים של העולם התחתון ושל מחתרות מסוימות בעולם.
מה שאני חושש זה שגיידמאק זומם משהו שרק הוא עצמו, ועם כמו ששכתוב בתחילת הכתבה נכון, אז גם שולחיו יודעים.
אשמח לקבל כאן את תגובתו של הבזבזן הידוע מיסטר אריה בר-לב (כפי שהוא קורא לעצמו מעכשיו, דבר מחשיד לכשעצמו) לכל הדברים הכתובים בכתבה זו.