| נשלח ב-4/6/2008 23:21 |
|
| |
איסתרק/מ. קינן ולוחמי התמורות של ארז משה דורון
המחירים של שני הספרים הנ"ל ממש גבוהים יחיסית לספריה החרדית
וגם עכשיו בשבוע הספר אין כל כך הנחות משמעותיות [גם הספר של ארז משה דורון לא משתתף במבצע של סטימצקי]
מישהו קרה את הספרים הללו לפני שאני מוציאה את כספי עליהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 23:33 |
|
| |
דעתי האישית -
לוחמי התמורות: מי שאוהב ספרי פנטסיה, בשילוב תובנות ניו-אייג' יהודי, יהנה מן הספר (אני לא אוהב את שניהם...). הפנטסיה נוסח "שר הטבעות" משמשת כלי להעברת מסרים יהודיים מיסטיים. למסרים יש כיסוי, לפחות. יש כאן מעשה חלוצי של בר סמכא בתחום, שמכוון בעיקר אל ציבור חילוני "מתחזק" מאד מסוים.
איסתרק: קראתי, השתעממתי, מאד. ספר בוסר של סופרת מתחילה, ריבוי משמים של פרטים ושמות, עלילה דלה, בניית דמויות ברמה של חיבור בבית ספר יסודי (אבל בעובי של 700 עמוד!). מיקום העלילה בממלכת כוזר משמש כיסוי "יהודי" צדקני לגרפומניה חובבנית שמתיימרת להיות פנסטיה נוסח "שר הטבעות". הסופרת קראה הרבה ספרות פנטסיה כללית, זה ברור. אבל היא ממש לא יודעת איך כותבים ספרות כזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 23:40 |
|
| |
מבאס לשמוע כזה דבר על איסתרק במיוחד אחרי כל הפירסומות שעשו על זה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 00:11 |
|
| |
זו ההתרשמות שלי. בהחלט יכול להיות שאת תרגישי אחרת.
אני מניח שזה תלוי בכמות ואיכות הספרים שהקורא/ת קרא/ה בעבר, ומשווה אליהם - על פי הטעם האישי - את הספר הנקרא כעת.
(לגבי הפרסום: המחברת זכתה בהורים נכבדים יקרים ומוכשרים, והם בודאי סייעו בידה בשיווק האגרסיבי).
נראה לרבים שמי שקרא את גרישם כבר יכול לכתוב ספר מתח, מי שקרא את קלנסי יכול לכתוב ספר פעולה, מי שקרא את טולקין יכול לכתוב ספר פנטסיה, ומי שקרא את או'הנרי יכול לכתוב סיפורים קצרים. . אפילו התבוננות של לימוד בכתיבה ספרותית של סופרות וסופרים חרדיים מוכשרים יכולה ללמד איך כותבים את הסיפור, ולא על הסיפור.
התוצאה ההרסנית של חוסר ההבנה והלימוד הזה נמצאת בזוועת סיפורי ההמשכים של השבועונים - בעיקר אלה שנכתבים ע"י סופרים גברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 00:16 |
|
| |
קראתי פעם ספר מהוצאת "זרקור", ונוכחתי לראות שמשוקעים בו קטעים מדנידין...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 00:32 |
|
| |
ומה רע בדנידין?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 00:35 |
|
| |
תהיתי אם יש כאן עוד שיודעים מה זה דני דין...זרקור עדיין קיים?
עין הקורא,
מה זה ניו אייג' יהודי?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 00:44 |
|
| |
אם תאשימו את שמואל ארגמן בפלגיאט, תיאלצו להודות שיש עוד סופרים כמוהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 01:05 |
|
| |
קעלמער,
חפש בויקיפדיה (http://he.wikipedia.org) את הערך "העידן החדש", יש שם הסבר די ממצה לתופעה הכללית.
יש בימינו פעילות ענפה של אנשים בעלי כוונות טובות שמנסים לקרב רחוקים ליהדות במושגים ו"אוירה" של "העידן החדש". (לעומתם, יש כמובן גם רודפי בצע וכבוד שעושים את היהדות והקבלה קרדום לחפור בו ע"י שימוש באותם מושגים ו"אוירה").
ההנחה שבאה להצדיק פעילות כזו, היא שכשם שמקובל שבהרצאה לאקדמאים על יהדות, נשתמש בלשון ומושגים רציונליים מדעיים - כך כאשר ברצוננו להרצות על היהדות להמוני רבבות בני ישראל (ובעיקר צעירים) החיים באוירת ה"רוחניות" של ה"עידן החדש", ב"מטריקס" (http://emetmatrix.com), באמנויות הלחימה, במיסטיקה המזרחית, בספרי הפולחן של "שר הטבעות" מאת טולקין - עלינו לדבר אליהם בלשונם.
מול ה"נויגרשליזם" המעונב והאקדמי, עומד ה"ארזדורוניזם" הניו-אייג'י - ולכמה מהמצויים בשטח די ברור שהוא הרבה יותר רלבנטי ו"מחובר" לצרכי המושגים והחשיבה של אחינו בנ"י.
אני לא חסיד גדול של הפרזה בענין, מטעמים שונים, אבל את המציאות לא ניתן להכחיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 15:01 |
|
| |
"נראה לרבים שמי שקרא את גרישם כבר יכול לכתוב ספר מתח,
מי שקרא את קלנסי יכול לכתוב ספר פעולה,
מי שקרא את טולקין יכול לכתוב ספר פנטסיה,
ומי שקרא את או'הנרי יכול לכתוב סיפורים קצרים."
זה נראה לי עדיף מאשר לכתוב על שידוכים ובנות שלא מתקבלות לסמינרים
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 15:22 |
|
| |
בספרים אלה שאת מדברת עליהם יש לפחות כתיבה שקשורה לחיי הכותב וציבור הקוראים. אם אין בהם תמיד סיפרות מעולה, יש בהם לפחות העשרת הקוראים בדרכי תגובה למציאות, ולעתים רמז לדרכי פתרון ציבוריים ואישיים - וזה אחד מתפקידי הסיפרות המודרנית לפי הרבה הוגי דעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2008 11:53 |
|
| |
עידכון:
הספר "איסתרק" התגלגל לידי. משעמן בדיוק איך שאמרת עין הקורא. כבר בפרק הראשון רציתי לסגור.
יותר מידי גינוני מלכות ילדותיים, חסר המון המון רגשות ותחושות, כאילו הסופרת קופצת מקטע אחד למשנהו. מלבד זאת שכבר מתחילת הספר היא לא תארה לי את הגיבור ונאלצתי להסתפק בתמונה שמופיעה בכריכה.
ההרגשה היא כאילו לקרוא תסריט בלי לומר לשחקנים מה לעשות...
בקיצור- לא מומלץ בכלל.
|
|
| נשלח ב-23/10/2013 17:50 |
|
| |
אני בהלם אמיתי מהתגובות כאן על הספר איסתרק! מי שחושב עליו ככה הוא אדם רדוד וחסר סבלנות! רדוד כי הוא לא רואה את העומק המדהים שקיים בספר, ואיך שהעלילה הרחוקה היא אלגוריה מדהימה לחיים שלנו וניתן ללמוד ממנה ה מ ו ן, וחסר סבלנות כי באמת העלילה היא מורכבת, אבל אחרי שעם הרבה סבלנות קולטים אותה מובן לגמרי כמה היה שווה להשקיע כל רגע בקריאת הספר המדהים הזה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2013 17:52 |
|
| |
אני בהלם אמיתי מהתגובות כאן על הספר איסתרק! מי שחושב עליו ככה הוא אדם רדוד וחסר סבלנות! רדוד כי הוא לא רואה את העומק המדהים שקיים בספר, ואיך שהעלילה הרחוקה היא אלגוריה מדהימה לחיים שלנו וניתן ללמוד ממנה ה מ ו ן, וחסר סבלנות כי באמת העלילה היא מורכבת, אבל אחרי שעם הרבה סבלנות קולטים אותה מובן לגמרי כמה היה שווה להשקיע כל רגע בקריאת הספר המדהים הזה!!
pasting
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2013 18:49 |
|
| |
בקשה לגילוי נאות:
האם הניק "אסתרק" הוא של המחבר/ת?
|
|