בית פורומים ספרים וסופרים

ספר "דת הציונות"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/11/2008 20:26 לינק ישיר 
ספר "דת הציונות"

האם זה נכון שהרב אליישיב החרים את הספר "דת הציונות" בגלל התקפותיו נגד הרב קוק?

תוקן על ידי ספרות ב- 20/02/2010 20:21:38

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2008 20:39 לינק ישיר 

הוא גם הכה את המחבר וחרץ לו לשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2008 21:03 לינק ישיר 

האמת שמגיע למחבר מכות, ולו רק בגלל צורת הכתיבה והעריכה הירודות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2008 09:42 לינק ישיר 

היה ראוי להשים סימן שאלה גם בכותרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2008 10:33 לינק ישיר 

דת הציונות - חלק א'
דת הציונות - חלק ב'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2010 20:19 לינק ישיר 

הודעה של *סגסג*

ספר דת הציונות

הספר"דת הציונות"הינו ספר מוכר העוסק בהסברת החסרונות שיש בתנועת המזרחי,לפי איך שהתרשמתי בח"ב נראה שהספר התקבל בזעם אצל ציבור הדת"ל,מענין אותי האם הספר הועיל למישהו מהציבור הזה להצטרף לציבור החרדי,או לפחות לעורר בלבו מחשבות אמתיות על החסרונות שיש שם,אני מתרשם שהספר הזה הוא טוב אולי בשביל הציבור החרדי,ובשבילו לא נראה לי שצריך כל כך ספר כזה,כי אין פזילה מהציבור החרדי לציבור המזרחי.
אני חושב שהספר הזה,כפי מתכנותו,יש בו כמה חסרונות שיכולים לגרום שלא יתקבלו דבריו אצל הציבור הדת"ל.
ראשית,כתוב שם רק חסרונות שיש שם,והאמת שיש שם גם מעלות,וכשרוצים לשכנע מישהו,צריכים ראשית להראות לו שאנחנו גם מערכים אותו,ורואים את המעלות שבו,ורק אח"כ לדבר ם על החסרונות.
דבר שני,חלק מהספר עוסק בבקורת על דמותו של הרב קוק זצ"ל,ולדעתי זה טעות,כיון שכשאתה לוקח דמות הנערצת על אדם,ואתה מתחיל לעורר בה פגמים,אתה יוצר באופן אוטומטי התנגדות,ועוד טעות שיש בזה היא,שכנגד דברי הגדולים שהתנגדו לרב קוק,יש הרבה גדולים וגם מהציבור החרדי שמאוד העריכו אותו,הגרא"ז מלצר זצ"ל,הגרש"ז אועירבך זצ"ל,וגם הגרי"ש אלישיב שליט"א מאוד העריך אותו,[וזה עובדה שבדורנו בודאי יטשטשו את זה,בפרט העיתון הלא נאמן,שמציג את הגרי"ש שליט"א,כנושא דגל ההשקפה הטהורה וכו' עוד סיסמאות על זה הדרך,דבר שאין לי התנגדות אליו,רק זה מגוחך שהעיתון שהשקפת עיתונו היא לבזות את זכרו של הרב קוק זצ"ל,בעת ובעונה אחת מציגים את הגרי"ש שליט"א כנושא דגל ההשקפה שהם מיצגים.]ועוד נקודה,שהרב קוק היה אדם ענק,גם אם היה עליו טענות,כך שכנגד כל מה שתביא כנגדו,יכולים להביא לך כנגד זה הרבה דברים אחרים המעדים על גדלותו התורנית העצומה,דבר שאף אחד לא חולק,וגדלות מדותיו הנאצלות,ועוד כהנה וכהנה.
דבר שלישי,צריך לדבר לכל ציבור בשפתו הוא,והשפה המדוברת שם,היא שפה של חוקרים ומלומדים,שמנתחים דברים באופן רציונלי,ולא הסגנון של מאמרי השקפה,נוטפים מוסר.
דבר רביעי,שלא מוסבר בצורה ברורה מה החיסרון בציבור הדת"ל,עד כמה שאני זוכר יש שם מאמרים שקשורים להשקפה על הקמת מדינת ישראל האם זה אתחלתא דגאולה או לא,מי שקצת מבין יודע שלא זה הבעיה שיש שם,ובעצם זה לא הדבר המבדיל בין חרדי ללא חרדי,יכול להיות חרדי שחושב שהקמת המדינה היא אכן שלב בתהליך הגאולה,ולבחור להיות חרדי,כך שאין בזה הסבר אמיתי,
אשמח לשמוע חוות דעתכם על הנ"ל,ורק אציין שאני חרדי מבטן ומלידה,כדי שאף אחד לא יחשוב שדברי נאמרו מחמת נגיעה אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 00:48 לינק ישיר 
הרב אורי שרקי:

שאלה 1 (ג' בתשרי תשס"ז):

לאחר קריאה באתרו של יואל אלחנן נפגשתי במבוכה גדולה לגבי כל מיני דברים רציתי לדעת אם יש תשובות לכל השאלות שמועלות כלפי הציבור שלנו... רציתי לדעת אם כבוד הרב כתב תגובות לספרו של יואל אלחנן דת הציונות או למאמרים אחרים באתר.

תשובה 1 (ג' בתשרי תשס"ז):

שמו האמיתי הוא אברהם חזן. האיש מפיץ שקרים על גדולי ישראל ואף טען בשיחה עם אברך מישיבת מרכז הרב שהוא קיבל היתר מגדולי הדור לשקר. הרמה של ספרו כל כך רדודה וזולה שאינו ראוי להתייחסות פן נתלכלך בזוהמתו. הפסקתי להתכתב אתו אחרי שהערתי לו על שאינו כותב לי "שלום" כתקנת חז"ל. אחרי שהשיב לי שלאנשים כמוני אסור לומר שלום, (כנראה על בסיס הכתוב "אין שלום לרשעים") הסתפקתי בהפסקת ההתכתבות שחשבתיה בתחילה כבאה מרצון לברר האמת, והנחתיו לשפלותו במקום לנדותו כפי שהיה ראוי לו, כי אין דרכי לנדות. 

יש שם עוד...

מקור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 01:42 לינק ישיר 

לפי מיטב ידיעתי, המחבר הוא יהודי פתח-תקוואי מוכר מאד (רק שאינני רוצה לחשוף את שמו שלא ברצונו, וזה איננו השם שהוזכר). הוא עבר מהצד ה'מזרחי' של המתרס לעבר האחר.

הוא עוסק בזה שעה שעה באובססיביות בולטת ובהתלהמות.  הוא די 'משוגע לדבר אחד'. הוא איננו 'סופר' וכתיבתו איננה 'מלומדת', אך כל זה לא פוטר מלהתייחס לגוף הכתוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 11:21 לינק ישיר 

יש בו אובססיביות , לא תמיד הגיון

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2749973&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 15:29 לינק ישיר 
יואל אלחנן לא גבר

יואל אלחנן מנהל אתר בשם אזמרך בלאומים עם פורום שמעלים טענות רצינות מאוד הוא לא מסכים להעלותם לפורום ועונה תשובות רק באימל אני כאדם שקיבלתי חינוך אנטי מזרחי בילדותי וגם היום אני לא רואה את עצמי שייך לזרם המזרחי לא חושב שהוא מבטא נכון את הניגודים בין הציבור המזרחי לחרדים הוא הרבה יותר פוגע מאשים ולא נוגע בשום מטרה ת"ח שמתנגד לציונות הוא דעת תורה הרב עובדיה יוסף שליט"א שמברך בפתיחת ההיכל את החיילים זה מחוסר הבנה בסיסית עפ"ל 
אבל הוא מציג באתרו את חולשתו של איזה ראש ישיבה מזרחניק שלא מעוניין להתווכח איתו שאלתי אותו מה ההבדל אתה גם לא מוכן להתוכח איתי בפומבי לצידך ג"כ הר' מרדכי שולזינגר הר' סלומון הם יעזרו לך יתנו לך את התשובות הכי טובות שירסקו את כל הטענות (את ההתכתבות פרסמתי באתר זה בפורום חרדי כללי) תשובתו הויכוח שהצעתי לו להציג בפני כולם כי אין מענה בפיהם זאת אומרת שכל ההסברה שלו היא רק למטומטמים אבל שיודע לענות הרי שהוא צריך ללמד אותו וזה צריך להיות בסתר ע"ד הכתוב חמוקי ירכיך מה ירכיים בסתר וכו' לכן אני קורה לו מהפורום הזה אם האמת איתך אם יש לך כל שהוא עדיפות על מי שהוא אחר בא להתווכח בפומבי תביא את שני הרבנים לצדך וצלמי טלביזה מהערוץ הראשון והשני. רחמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 17:27 לינק ישיר 

אם רצונך שיבינוך, מומלץ לכתוב בסגנון זרם התודעה רק ביצירות ספרותיות, וגם אז להכניס פסיקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 18:20 לינק ישיר 

דומה שכבר הזכירו כאן את שיטתו של מירסקי בענין הפסיקים. יבואו המלנקקים וילנקקו. אבל לדעתי זו הבעיה הקטנה יותר במכלול הגורם לחוסר ההבנה בהודעה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 09:52 לינק ישיר 

מסתבר שלעומת 'דת הציונות' קיימת דת-החרדיות.
בראיון ל"הארץ" אומר נציגם של המורות וההורים האשכנזים בעמנואל: "אני חרדי, יש לי דת ואף אחד לא יכריח אותי לעבור עליה. יש לנו אמירה ברורה של גדולי ישראל".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 11:31 לינק ישיר 
מחאה מבית מדרשו של הרב עובדיה יוסף

http://www.halachayomit.co.il/Questions.aspx

שאלהתאריך
כללי האם הרב הגאון שמע על הספר "דת הציונות" ואם כן מה הוא חושב עליו? 04/18/2010
 תשובה:

שלום רב!

ספר "דת הציונות", נתחבר על ידי אדם אשר אין בו דעת. כי כל הטענות שכתב נגד הראי"ה קוק אינן נכונות כלל, והוא משער השערות לפי קוצר דעתו ודעת רבותיו בכדי לבזות את הרב קוק, וטוב היה לו לאותו מחבר אילו נתהפכה שלייתו על פניו, ונוח לו שלא היה חוזר בתשובה כלל, והיה נשאר בקילקולו שלא יערך עדי עד לעומת הקילקול שהביא עתה לעולם על ידי ספרו. וכל המבזה את החכמים אין רפואה למכתו. וכבר הודיעונו רבותינו (בסנהדרין צ.) כי אין לו חלק לעולם הבא. ואין ספק בדבר שהקדוש ברוך הוא דחס על כבודו של צורבא מרבנן, לא יחרש על כבודו של הרב קוק, שהיה סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמימה, וכל גדולי התורה העריכוהו עד מאד. ואף הגרי"ש אלישיב מכבדו עד מאד. והגרש"ז אוירבך היה תלמידו. וגם מרן רבינו עובדיה יוסף שליט"א מגדלו ומעריכו אין קץ, כי כל אלה הכירוהו, וידעו גדולתו, גם אם באיזה עניני הנהגה לא הכל הסכימו עמו. וידועה לשון הגאון חזון איש במכתבו אליו, אשר כתב לו "הוד כבוד מרן שליט"א", והמחבר דת הציונות הטה דבריו לדרך זרה, חורש רעה בכל עת מדנים ישלח. והאמת כי זה המחבר קשה עלינו כספחת, אפרוח אשר לא נפקחו עיניו, אשר למד תורה והשקפה מפי מבזה תלמידי חכמים המתלוצץ מן החכמים בדרשותיו, וממנו למד וכן עשה, עד שנתגדל יותר ונעשה תלמיד המחכים את רבותיו, בדברי ליצנות כנגד רבן של ישראל הראי"ה קוק, אשר הוא מרבה דברים כנגדו בדברי שקר שאין להם שחר. עדי יאנף ה' במשנאיו ושב יעקב ושקט ושאנן ישראל. ועוד הרבה יש להאריך בדברים אלה, אך תקצר היריעה והזמן גם הוא.
קנצי למילין, שאסור לקרות בספר הנזכר כי דינו כשאר ספרי מינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 13:35 לינק ישיר 

"אשר למד תורה והשקפה מפי מבזה תלמידי חכמים המתלוצץ מן החכמים בדרשותיו"

כוונתו להרב שולזינגר מב"ב, אשר שמעתי משמו שיש לו חוש ריח לאפיקורסים כבר בשמיעת כמה משפטים בודדים.
האפיקורס האחרון שיצא מאפו (תלת משמע) הוא הרב לויכטר, תלמידו של הרב וולבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 01:01 לינק ישיר 

הספר היה באוצר החכמה, כמדומה שבגירסא 7 הוסיפו את חלק ב'. כעת בגירסא 8 הושמטו שניהם. מישהו יודע למה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ספר "דת הציונות"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext