בית פורומים ספרים וסופרים

'מעשה נסים' לר' אברהם בן הרמב"ם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/12/2008 16:48 לינק ישיר 
'מעשה נסים' לר' אברהם בן הרמב"ם

זה זמן רב שאני מחפש ספר זה שיש שם משא ומתן עם ר' דניאל הבבלי על ספר המצות לרמב"ם (וכעת נחות לי ביותר) , והספר לא נמצא באף מאגר, לא באוצר החכמה ולא באוצרות התורה ולא בהיברובוקס. שאר ספריו (מלבד המספיק של דנה) נמצאים, כמו ספר 'ברכת אברהם' שזה גם משא ומתן עם ר' דניאל על ספר היד החזקה ) וזה נדפס לאחרונה על קעסט ליבווביץ) וספרו על התורה.

דומי שקצת מן הספר נדפס במהדורת פרנקל, אך ברצוני לראות את הספר עצמו, מישהו יודע מדוע דוקא ספר חשוב ונדיר זה, לא מצא דרכו בשום מאגר? והאם יכולים אולי לבשר על הופעתו. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2008 17:20 לינק ישיר 

אתחתא,

הספר נמצא במאגרים בשם "ברכת אברהם".

(נדפס ברוב הרמבמי"ם המצויים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2008 17:51 לינק ישיר 

כתבתי בפנים שספר ברכת אברהם ומעשה דניאל הם שני ספרים שונים. בברכת אברהם שבמאגר אוצרות התורה ושבהיברו בוקס (ושיש לי גם עותק ממנו) לא נמצאו השאלות של ספר מעשה נסים כלל, ואולי זה כעת במאגרת אוצר החכמה הנעול?  כמו כן יש לי בביתי כמה מהדורות ספר היד, ומעשה נסים לא נמצא שם (וגם לא ברכת אברהם).

ולמה שזה יהיה תחת שם ספר אחר? 

תוקן על ידי אתנחתא ב- 31/12/2008 17:50:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2008 18:04 לינק ישיר 

ברמב"ם הוצאת פרדס הדפיסו מעשה נסים בין שאר ההוספות החשובות שם. הוצאה זו די נפוצה, כך שבטיול בין כמה בתי כנסיות ואוצרות הספרים ניתן למצוא אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2008 19:58 לינק ישיר 

האם הבנתי נכון, שבס' המצות פרנקל לא נמצא המעשה נסים בשלימותו? חשבתי שכולו נמצא שם, רק בשינוי הסדר לפי סדר המצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2008 21:07 לינק ישיר 

יש את הספר מעשה נסים בפרויקט השו"ת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 08:48 לינק ישיר 

הוא יצא מחדש לאחרונה - ידוע למישהו באיזו הוצאה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 08:38 לינק ישיר 

אם אתה מחפש סקירה, ביררתי ומסתבר ש'מעשה ניסים' הנדמ"ח אינו של ראב"ם, אלא של אחד מחכמי תוניס וניתן להשיגו בחנות בישיבת כס"ר.
אם אתה פשוט רוצה לקנות, אנסה לברר שוב אם גם יצא במקביל הספר של ראב"ם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 23:58 לינק ישיר 

ואני מצטער כבר חודשיים לדעת לאיפה נעלם רוב ספרו של רבינו אברהם בן הרמבם המספיק לעובדי השם כי מהקדמת המול מחדש רבי יעקב לנסברג לסםר הנל מבורששני שליש מהספר לא נמצא בידינו וחבל על דאבדין וכאן הבן שואח להיכן נעלמו שאר חלקי ספר קסום ונפלא זה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > 'מעשה נסים' לר' אברהם בן הרמב"ם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext