| נשלח ב-2/1/2009 00:40 |
|
| |
האור שמח והרוגאצ'ובי
ראיתי בספר שימושה של תורה ע' קעט: סח ואמר רבינו חיים עוזר זצ"ל בשם רבנו הגאון רבי זלמן סענדר זצ"ל ואמר "לפלא הוא, שהגאון רבי מאיר שמחה היה קפדן בעיר רבנותו הראשונה ושינה הנהגתו בדווינסק, עד שנהיה אהוב עד מאוד לכל בני עירו. ואילו ריעו הרוגאצ'ובי הגאון רבי יוסף ראזין זצ"ל, הטיל מורא מלפניו בעיר רבנותו הראשונה וגם בדווינסק ולא שינה כלל את הנהגתו.
מהי עיר רבנותו הראשונה של רבי מאיר שמחה? מהי עיר רבנותו הראשונה של הרוגאצ'ובי?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2009 01:39 |
|
| |
לשניהם זה היתה רבנות הראשונה שלהם. ר' מאיר שמחה היה עד אז בביאלסטוק ואשתו מפרנסו והתמנה בשנת תרמח כרב של המתנגדים, והרוגובצי התמנה על ידי האדמור מקאפוסט לעדת החסידים בשנת תרמט.
ואם כן אין כל יסוד לסיפור
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2009 19:32 |
|
| |
אם מהטעם הזה אין כל יסוד לסיפור, אז כנראה שגם לסיפור בע' קעח אין כל יסוד. בבית הכנסת של רבנו הגאון רבי מאיר שמחה בביאליסטוק, לא הניחו לאדם שהיה עוטה עניבה לצוארו להכנס לבית הכנסת, כי היתה זו דרכם של המשכילים באותם ימים!
היה לאור שמח ביכ"נ בביאליסטוק? רק משכילים עטו עניבות באותם ימים?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2009 20:03 |
|
| |
כנראה שכוונת המספר היתה לתחילת הרבנות, ולא לרבנות אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 18:06 |
|
| |
נופך נוספת כי אין להאמין בסיפורים - הגם דאין ראי' ממהו עובדא דביהכ"נ בביאלסטוק כיון דאין הוכחה שזו תקנה היתה מהאור שמח רק מהרב דשם ואגב התפלל האור שמח באותו ביהכ"נ.
אך כזו או זו סיפור או עובדא שלא מובא בגמרא עד סוף ימי הראשונים אסור להאמין ולקראותם, ואינו חל עליהם התואר "סיפורי צדיקים", כי אם חל עליהם העון של "ביטול תורה", כי אם ברצונך כעת לקראות סיפורים תפתח גמרא ולמד האגדות דשם, כיום נדפס כל הנך סיפורים בסדרת שונים.
אם מדברים מגאונים וארזי תורה כגון הנת תרי בתראי הרוגצובי ואור שמח, הרי תורתם ודרך פלפולם זהו תורתם, ולא כל השטיות והבל הבלים, שכל בר בי רב בדויים מבטנם הריק שנתנם על שמם. אוי לאותו בושה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 18:24 |
|
| |
נחליט לבד מהי האמת ומהי בדיה, ולא זקוקים אנו להכללות המגוחכות שלך במעטה של ביקורת אמת.
איפה בדיוק האיסור? יש לך אזיה מקור ל"איסור" החדש שהינפקת לנו על הבוקר? או אתה מגבב שטיות בעלמא היפוך מניקך החכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 23:05 |
|
| |
מעונין אם רב כהיום יקרא לרב הדורש 'עם הארץ!' בפומבי, למה יהא דינו נחרץ....
תיאור נאה וארגנלי, תודה אלייעזר על ההעתקה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 23:15 |
|
| |
לענ"ד זה תיאור של עם הארץ פשוט, שאין לו את השפה הכלים והידע להגדיר את יחודיותו של כל אחד מהחכמים, ומשבץ את כל הקלישאות של 'אזמל חד', 'ספינה לחוף מבטחים' ושאר ירקות. אבל מילא. שיהיה.
תוקן על ידי מציץומליץ ב- 08/01/2009 23:26:32
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 23:18 |
|
| |
הרב רבינר לא הכיר מקרוב את האישים הנ"ל, כל סיפוריו בנויים ע"פ עדויות בד"כ מכלי ראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 23:31 |
|
| |
איפה מצאת כאן אזכור לרבינר וספריו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 23:47 |
|
| |
תקרא את רבינר, ותבין מהיכן מקורותיו של מר משה אמיר.
[ד"א לרבינר יש ספר פחות מוכר על ר' אליעזר גורדון]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2009 00:01 |
|
| |
אילפא,
אתה יכול לפענח דברי עצמך?
כלומר, הכותב (למרות שהוא מתאר כאילו שהוא כלי ראשון) לקח מרבינר שרבינר לקח מממקור נוסף? שרשרת חד גדיא?
תוקן על ידי אתנחתא ב- 09/01/2009 0:32:34
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2009 00:29 |
|
| |
יש יהודי יקר מאד שהוא בנו של אחד מעוזריו-שמשיו-באי ביתו (איני זוכר כעת מה סיפר לי), שגר בישוב תפוח שבשומרון, שאביו עלה ארצה בשנות ה-30, והיה יד ימינו וכו' כדלעיל (איני זוכר כנ"ל) של ר' יוסף הרוגצ'ובר ז"ל. הוא אמר לי בשעתו איזה מעשה בעניני הרבנות בימים ההם וכו' אלא שפשוט פרח מזכרוני פרטי המעשה, רק אני זוכר שאמר שאחד משני הרבנים דלעיל היה מעמדו יחסית פחות בדוינסק, אלא שאיני זוכר מי מהשניים. ואפשר לא חשובים לי פרטים אלו לכן שכחתים למרות ששמעתים בבין המיצרים דאשתקד.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2009 00:51 |
|
| |
| התעוררי כתב: |  | יש יהודי יקר מאד שהוא בנו של אחד מעוזריו-שמשיו-באי ביתו (איני זוכר כעת מה סיפר לי), שגר בישוב תפוח שבשומרון, שאביו עלה ארצה בשנות ה-30, והיה יד ימינו וכו' כדלעיל (איני זוכר כנ"ל) של ר' יוסף הרוגצ'ובר ז"ל. הוא אמר לי בשעתו איזה מעשה בעניני הרבנות בימים ההם וכו' אלא שפשוט פרח מזכרוני פרטי המעשה, רק אני זוכר שאמר שאחד משני הרבנים דלעיל היה מעמדו יחסית פחות בדוינסק, אלא שאיני זוכר מי מהשניים. ואפשר לא חשובים לי פרטים אלו לכן שכחתים למרות ששמעתים בבין המיצרים דאשתקד.
|
|
תגיד, אתה קורא את ההודעות שלך לפני שאתה לוחץ על שלח? מה זה הדבר הזה?
תוקן על ידי תעיתי_כשה ב- 09/01/2009 1:00:06
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2009 01:35 |
|
| |
אילפא. הטרחתני לעבור על הספר של רבינר, עד שמצאתי בעמ' קצ"ב את הקטע המדובר תוך כדי ציון מקורו: מאמרו של אמיר בספר יהדות לטביה....כך שאף אחד לא לקח מאף אחד.
ואם כבר הזכרת את רבינר, ר' חיבר לדעתי קרוב לעשרים ספרים (מלבד ספרי אביו הקדוש שהו"ל) חלקם חסרי ערך (רזא דשבת רזא דאורייתא וכל שאר הרזא...) אבל רובם מלאים ידיעות יחידאות על גאוני ליטא: רמ"ש, ר' רובלה מדעננבורג, ר' יוסף זכריה שטרן, ר' לייזר גורדון, הרב ריינעס, ר' יהודה ליב פיין מסלונים, הרב קוק ועוד ועוד.
הידוע משהו על צאצאיו?
|
|
|
|
|