| נשלח ב-1/1/2010 15:04 |
|
| |
תחרות מאמרים"וכתבתם"
כמידי שנה,גם השנה ראיתי מודעות ע"י ארגון וכתבתם,לתחרות מאמרים תורניים.
בודאי שיש ביוזמה זאת הרבה מעלות,אבל לדעתי יש בזה כמה נקודות לדיון.
אך מכיון שעכשיו צהרי יום שישי והזמן קצר והמלאכה מרובה,אשאיר את הדיון בענין זה לזמן אחר באי"ה.
רק נקודה אחת אזכיר,הרי לפי הנראה הרוב הגדול לא מקבל כלל פרס על כך,האם לא יצא השכר בהפסד של גרימת עגמת נפש לרוב השולחים שלא מקבלים כלום.?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 00:47 |
|
| |
תחרות מאמרים "וקשרתם"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 07:51 |
|
| |
לBABA1985לא הבנתי את רמיזתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 07:54 |
|
| |
בהמשך לנקודה שהעלתי ביום שישי שהרוב לא זוכים, הזוכים בדרך כלל הם כאלה שלא בדיוק צריכים את העידוד הזה,הם ממצויני הבחורים או האברכים,אני מכיר כמה מהזוכים,כאלו שיש להם מעמד מכובד בישיבה. אני מכיר שתי אברכים שזכו,ששתיהם תקופה לא עארוכה אחר כך קבלו משרה בישיבה גדולה,וכל אחד מבין שגם לפנ"כ היה להם מעמד חשוב,כך שלא בדיוק אלו הצריכים לעידוד הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 11:37 |
|
| |
באבא מתכון לשמועה עקשנית לפיה מי שאין לו "קשורים" {פרוטקציה בלע"ז} לא זוכה בתחרות וע"ז אמרו "מי שישנו בקשירה ישנו בכתיבה" 
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2010 00:05 |
|
| |
אני לא מתכוון, אני מודיע בשער בת רבים,
שח לי ראש ישיבה חשוב, שנשאל על ידי בזה במה זכה אותו בחור שקיבל את א' המקומות הראשונים ב"וקשרתם", ומן הון להון נפתח בפני וסיפר לי את התנהלות הדברים, הוא קיבל פניה מהארגון הנז' בשאלה למי לתת את הפרס הנכסף, וכמובן שהורה לתיתו לבחור ממקורביו יותר ממוכשריו או ממתמידיו, ולמותר לציין שהוא גם שילם את הפרס מכספי הישיבה.
וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2010 07:39 |
|
| |
נקודה נוספת לדון בתועלת של היוזמה הזאת,הרי כולם יודעים שמצב לימוד העיון בישיבות,מבחינת ההשקעה שמשקיעים בזה,הזמן הרב שלומדים וכו' נמצא במצב טוב, בקושי מספיקים משהו בעיון כך שלא ברור כל כך שזה הדבר שצרכים לחזק בישיבות,יותר נראה לי שצרכים לחזק את לימוד הבקיאות,יותר מאשר את לימוד העיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2010 23:00 |
|
| |
וככה איך תדע מי הכי טוב בבקיאות?
בעצם הרעיון יש חשיבות רבה מאוד, כאשר נוצרת תחרות "אמיתית" בכתיבת מאמרים, כל בחור או אברך שיש לו צד שהוא יכול להיות בין הזוכים במקומות הראשונים, משתדל לשפר את הכתיבה שלו, את יכולת החשיבה והסברא, וגם את כוח פלפולו במקרה של וקשרתם, או את יכולת הפסיקה ההלכתית בתחרויות כתיבה אחרות.
יודעני על עצמי, כשהייתי בחור תמים לערך כבן 16 ותלו בישיבה את המודעה האמורה לקחתי חבורה שכבר היתה מוכנה אצלי וניסיתי לשפר אותה ככל יכולתי, ולמותר לציין שלא זכיתי, אבל לא התאכזבתי מזה, כי בד בבד בראותי מי זכה, הבנתי גם למה הוא זכה, ולי לא היה מאחורי ראש ישיבה שמימן את הזכיה. ודרך אגב אציין, שבתקופה האחרונה התראיין הגר"ש בן שמעון ביום ליום בנושא זה, והוא סיפר שהיה מחבר א' בעל ממון שביקש לזכות בתואר הנכסף של פרס ספרות תורנית ללא כסף, והוא התנגד לכך בכל תוקף, ולא בגלל עצם הרעיון, אלא בגלל שהספר לא היה ראוי לפרס זה. ומכאן שהעיקר הוא התואר ולא הסכום הפעוט שמקבלים בפרס זה (נראה לכם שפרס עדיין נהנה מהכסף של נובל שלום).
קחו לדוגמא את התחרות "ועתה כתבו לכם" של ר' אלי שמחיוף, כמה שתגידו ויהיו כאלה שיצעקו שהזוכים מקושרים, או שיש ביניהם מקושרים. כל הזוכים בשנה, אי אפשר אפילו לחשוד בהם בקירבה יתירה לש"ס או שמחיוף (כגון 3 בחורים מכסא רחמים), ותחרות זו יוצרת תחרות אמיתית בין הכותבים, ואפילו שהיעד בזה הוא ברור, והוא להפיץ את תורתו של הרב עובדיה, בכ"ז 3097 בחורים ואברכים ישבו וכתבו, ביודעם בבירור שהם יכולים להיות בין הזוכים, וכשהם יודעים שלא אלו שהם מקושרים הם אלה שיזכו, אלא אלה הטובים ביותר. ועל כך אומר, כי ראיתי כמה מהחבורות הזוכות, ובאמת זה מגיע להם, תשובות הלכתיות בנות 50-70 עמודים, מערכות שלמות עם יסודות רחבות מאוד בהלכה, ולזה אפשר להגיע רק ע"י יצירת תחרות ללא מקושרים. וגם ללא הגבלת הכתיבה למספר מסויים של עמודים או לפונט או גודל פונט מסויים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 01:30 |
|
| |
מה זה וקשרתם?
מיועד לפלפול?
ישנם עוד היום העוסקים בפלפול, לבד מחצרות מועטים?
אגב, מענין לענין שלא באותו ענין ראיתי כעת הסכמת הגרמ"ש שפירא זצ"ל לספר עץ ארז פסקי כתב סופר, ובהסכמה שם הוא מעלה על נס כי דרך לימודו של החתם סופר הוא בדרכם של הראשי ישיבות אשר מפיהם אנו חיים.
לבד ממה שנקודה זו עצמה טעונה לימוד, גם צ"ב, וכי רק באופן זה מעלת הכתב סופר, שתורתו היא כפי תורת הראשי ישיבות, ואם לאו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 01:31 |
|
| |
טעות
דרך לימודו של הכתב סופר צ"ל. [אגב, גם נושא בפנ"ע, חילוק דרך הלימוד בין האב להבן]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 09:02 |
|
| |
בתחרות של הרב שמחיוף,יש תועלת להכניס את תורת הלמדנות לבני ספרד,משא"כ בתחרות "וכתבתם",שרוב השולחים עוסקים ולומדים בשיטת בני הישיבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 20:52 |
|
| |
מי שישלח לשמחיוף חבורה עם פלפול, אין אפי' סיכוי קלוש שיזכה. ואם כוונתך ללמדנות ללא פלפול, לא חסר למדנות אצל הספרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2010 11:47 |
|
| |
בקשר למה שנכתב למעלה על 'עידוד'. מטרת תחרויות פרסים מסוג זה היא כמובן לעודד את הכתיבה בכלל, אך הפרמטר להענקת הפרס עצמו איננו אמור כמובן להיות 'עידוד' לזקוק לכך, אלא למי שהוא הטוב ביותר. (אמנם יש על זה קושיה מאובמה שקיבל את הפרס היוקרתי בעולם כפרס 'עידוד'...) . בתחרויות רציניות של כתיבת מאמרים או יצירות ספרותיות, מקובל ניתוק מוחלט בין שם הכותב ליצירתו, כך שהשופטים לא יכולים לדעת מי כתב מה, והזיהוי נעשה באמצעות מספור. בנוסף לכך, ישנם פרמטרים נוספים האמורים לפקח ולהבטיח שקיפות וניקיון מלא. קשה לי להאמין שגם בתחרויות אלה זה עובד כך. אם אכן ראש ישיבה יכול להתקשר כדי לקדם מאמר של תלמידו, התחרות הזאת שווה לכפרות, וחבל על הזמן והמאמץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2010 00:01 |
|
| |
זה לא ראש הישיבה מתקשר, אלא מתקשרים אליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2010 08:55 |
|
| |
גם בתחרות זו הבנתי שהבודקים לא יודעים את שם הכותב,אלא זה הולך עם קודים. מענין אם הזוכה הראשון יתברר כתלמיד ישיבת "מרכז הרב"או של איזה ישיבת חב"ד,או אפילו רק איזה ישיבה חסידית מה יעשו?. אין לי שום ידיעה בנושא,אני רק מציג שאלה,ומקוה שהכל נעשה ע"פ היושר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2010 18:43 |
|
| |
יש עוד נקודה להעיר לגבי התחרות של וכתבתם,לדעתי התחרות היא לא בין כוחות שווים,התחרות היא לבחורי ישיבה ולאברכי כוללים,איני יודע אם גם בחורי ישיבות קטנות בכלל,אבל אפילו אם זה רק לבחורי ישיבות גדולות,הרי בין האברכים ישנם כאלו שהם ת"ח עצומים,שהיו יכולים להיות ראשי ישיבות מברקים,רק שלא הצליחו לקבל משרה,אז עדין הם אברכי כולל,אבל מבחינת כוחם הלימודי,אין שום השואה בינם לבחורי ישיבות,תתארו לכם שלתחרות יצטרפו גם ראשי הישיבות,האם זה תחרות שווה?.
|
|
|
|
|