בית פורומים ספרים וסופרים

חלוקת ספרים חינם ע"י הספרייה הלאומית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2010 20:32 לינק ישיר 
חלוקת ספרים חינם ע"י הספרייה הלאומית

הספרייה הלאומית יצאה בפרסום רשמי בעמוד הפייסבוק שלה אודות יריד חלוקת ספרים ללא תשלום שיתקיים ברחבת הספרייה החל מיום א' הקרוב (7/11), בין השעות 9-16 כל יום עד לגמר המלאי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2010 02:37 לינק ישיר 

מה?! ממתי מחלקים ספרים בחינם? יש למה ללכת לשם או שהספרים לא שווים משהו? ספרי קודש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2010 06:46 לינק ישיר 

בהודעה נאמר:

עודפי עותקים של ספרים בספרייה הלאומית בירושלים שאין להם שימוש או ביקוש מחקרי,

אני משער שהחלוקה באה במקום המכירות שהיו בעבר מדי תקופה. באותן המכירות בדרך כלל היה קשה ללקט משהו בעל חשיבות, אבל בכל זאת היה שווה לנסות. מדי פעם היו שם גם דברים טובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 00:11 לינק ישיר 

אולי יימצא יהודי צדיק מעירנו שיעלה ירושלימה ויקח ספרים בחינם ויקים לנו אוצר ספרי קודש של ממש?
וסוף סוף תהיה ספרייה חרדית ראויה לשמה בעירנו עיר הקודש דשפלתא דארץ ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 09:06 לינק ישיר 

לכן הסטודנטים מפגינים, על בזבוז כספי הספריה המסונפת לאוניברסיטה.
אפילו ימכרו לסוחר ספרים בארגזים סגורים, ירוויחו משהו. ממתי מחלקים חינם?

ומענין לענין. תערוכת התמונות התל אביבית המוצגת בספריה, היא ביזיון מוחלט. משהו כמו עשרים תמונות מוגדלות, ומסך המראה תמונות מתחלפות, והכל ככל הנראה מתוך אלבום שהופיע כבר. בספריה יש אוצרות של ממש, והם מביאים לי תמונות רגילות שאין לאיש חפץ בהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 09:18 לינק ישיר 

שמחה, הספרייה כבר איננה מסונפת לאוניבסיטה, על פי חוק הספרייה הלאומית התשס"ח-2007 (http://www.knesset.gov.il/Laws/Data/law/2120/2120.pdf) היא חברה לתועלת הציבור. ייתכן שיש לה מניעה חוקית לסחור בנכסיה, ואינני כותב מידיעה.

אם התערוכה של חולות נודדים משעממת אותך, ליד המדרגות הניחו על סטנד מיוחד את הפריט המרתק ביותר באוספי בית הספרים. מובטחת לך שעה ארוכה של קורת רוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 09:28 לינק ישיר 

כפי הנראה הספריה הלאומית נמצאת ב"תקופת הפעלה". על התקופה ולאחריה בציטוט הבא:

במשך תקופת הפעלה בת שלוש שנים, נמצאת החברה בבעלות מלאה של האוניברסיטה העברית ובתום תקופה זו, תקבל המדינה בעלות על 50% מהון המניות של החברה, האוניברסיטה העברית תישאר בעלת 25% מהון המניות, וגופים ממלכתיים וציבוריים אחרים יחזיקו ביתרת ההון המונפק.

www.knesset.gov.il/privatelaw/data/18/1838.rtf

עוד על 'תקופת ההפעלה' 'חברת הספריה הלאומית', ניתן לקרוא כאן:
http://www.jnul.huji.ac.il/heb/docs/NLI-activity-2008.pdf

תוקן על ידי שמחה9 ב- 03/11/2010 09:43:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 09:30 לינק ישיר 

"ליד המדרגות הניחו על סטנד מיוחד את הפריט המרתק ביותר באוספי בית הספרים. מובטחת לך שעה ארוכה של קורת רוח".

מפריט זה עולה, כי מספר המבקרים בתערוכה (הקשורה לפריט) שואף בזמן האחרון לאפס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 09:41 לינק ישיר 

בכל מקרה, אני מקווה שאת הפריט הזה לא יחלקו בחינם בעוד חמישים שנה, אלא ישמרו עליו לתערוכה לתולדות הטיפשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 09:43 לינק ישיר 

למה באמת לדעתך כמעט ואין מבקרים בתערוכה, בה הושקעו סכומי עתק במקביל למסע יחצנות מפואר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 10:17 לינק ישיר 

השאלה מגוחכת. אין לי שום יכולת להעריך כמה כסף הושקע בתערוכה, אבל אין ספק שהיא עוררה עניין ציבורי ומספר המבקרים בה היה במאות אחוזים יותר מכל התערוכות שנערכות בה מעת לעת. מעודי לא ראיתי אלא מבקרים מועטים בתערוכות הספרייה, ותערוכה זו הצליחה לעורר עניין מעל ומעבר לכל האחרות, מן הסתם גם בשל הפולמוס שהתעורר בשוליה. איזה מסע יחצ"נות עשתה הספרייה אי-פעם לתערוכה? היח"צ העצום שאני ראיתי נעשה בעיקר באתרי החדשות החב"דיים, כנראה בחינם ובהתנדבות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 10:26 לינק ישיר 

הידיעה שפורסמה בעיתון הארץ כי יהיו שעות נפרדות לגברים ונשים, זה לא יחסי ציבור?
ובכל מיני מדריכי תיירות למיניהם ברשת, זה נכנס כתערוכה פופולרית, כאילו היא משכה אליה המוני תיירים, והיא לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 11:03 לינק ישיר 

תגיד לי שמחה. זה רק נראה לי או שבאמת יש לך משהו בבטן נגד הספריה הלאומית ומנהליה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 11:25 לינק ישיר 

מתפעל מהמערך האדיר המשרת את הקוראים, ולעיתים נדהם מהשלומיאליות שלהם, כמו קלקולים שתיקונם מתעכב ולא רק הקטלוג, וכך גם תערוכות שלא תמיד מובנת ההשקעה בהן, וכעת אני עומד ותמה מדוע לזרוק כמות של ספרים לכל דורש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 12:14 לינק ישיר 

אז מה זה הפריט הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 12:19 לינק ישיר 

ספר האורחים - תערוכת הבעש"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > חלוקת ספרים חינם ע"י הספרייה הלאומית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext