| נשלח ב-9/11/2010 20:08 |
|
| |
סדר באוצר ספרים (ספרייה)
הואיל ואני מסדר בימים אלו ספרייה באחד מבתי הכנסת והתעוררו לי מספר שאלות אמרתי אתייעץ עם חכמי הפורום בשלב זה אשאל 2 שאלות: 1. איפה שמים ספרים שמעורבבים בענייני הלכה ואגדה? 2. איפה שמים ספרי חסידות ומוסר שהם על סדר פרשיות השבוע האם בחסידות או בתנ"ך? תודה רבה ה' יברככם!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 08:34 |
|
| |
זיתים
בתי הכנסת שלנו התקדמו.
יש מפתח.
מכינים רשימה של כל הספרים לפי אלף בית, ומציינים ברשימה באיזה מדף נמצא הספר. אז כך אפשר למצוא אותו גם אם הוא שייך לשני נושאים. הרשימה תלויה במקום בולט, נוח לגישה ולא מפריע, עבור הציבור.
שאלה יותר מעניינת לדעתי היא אלו ספרים מכניסים ואלו לא. לדוגמא, פירוש המשניות הטוב ביותר שיש, קהתי, לא יכירנו מקומו בבית כנסת ליטאי (בעצם סליחה, לפי מה חשבתי שאתה ליטאי). לעומת זאת, יש כבר מקומות שמחזיקים את שוטנשטיין הנפלא. אמנם לא ממש בבית המדרש, רצוי בחדר צדדי. כך גם המעיינים לא יצטרכו להתבייש.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 10:11 |
|
| |
מיימוני גם אם אני מכין מפתח (תודה על הרעיון)עדיין שאלותיי במקומן עומדות!
שאלות נוספות: בנוסף לספרייה יש גם בימ"ד איזה ספרים להכניס לשם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 17:13 |
|
| |
זיתים
א. אם השאלה היא שיש ספרים שמתאימים ליותר מקריטריון אחד, כדאי לבחון מה הקריטריונים להצבת ספר. נוחיות? מה שיעלה על דעתו של המחפש? עיקר השימוש? חשיבות השימוש? אולי אין תשובה אחת?
רק שתבחר מה שתבחר, צריך להיות ברור, אולי על ידי מדריך למשתמש, שיש ספרים שנמצאים במקום אחד למרות שהם יכולים להיות גם במקום אחר.
ב. הצבת ספרים בספריה של בית כנסת אמורה, במקופיא, לשרת את הציבור. כלומר להיות לתועלתם של המעיינים. יש בה גם איזה אלמנט חינוכי. מה שאנו שמים יהיה זמין. מה שלא לא. מתי לוקחים ספרים? כשבאים להתפלל ולוקחים משהו לעיון עבור הרגעים שאינם תפילה, או עבור הלומדים שבאים בשאר השעות.
כשיקול אחרון כדאי לזכור שהספרים נותנים אוירה לבית כנסת. נניח, פתיחות או ציונות מול חרדיות וסגירות. (האם תכלול בספריה אנציקלופדיה תלמודית? האם תניח אותה בספריה או בבית כנסת בחזית? כנ"ל לספרי הרב קוק, נניח, או פילוסופיה יהודית או כל כיו"ב)
|
|
|
|
|
|