בית פורומים ספרים וסופרים

הרב מנחם פלאטו - מי זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2011 18:50 לינק ישיר 
הרב מנחם פלאטו - מי זה?

האם מישהו יודע על רב בשם כזה שחי כנראה בגרמניה לפני השואה??? איפה אפשר למצוא פרטים אודותיו??? תודה מראש לחברי הפורום הנכבד.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2011 11:30 לינק ישיר 

יש בפתח תקוה יהודי בשם הרב מנחם פלאטו אני מאמין שהוא יודע אלא אם כן הוא השואל או בשליחותו
אבל יותר נראה שלא אז תפנה אליו הוא גר בגני הדר כמדומה מול ישיבת אור ישראל
הוא איש נחמד עם המון ידע והוא זה שחיבר את הספר בשבילי ראדין
סתם כדאי לך להכירו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2011 22:02 לינק ישיר 

קפיץנודד. זה לא הוא שאמר פעם: מה לא עושים בשביל מדינה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 00:13 לינק ישיר 

הוא איש צעיר יחסית וקשה לי ליחס אליו אמרות כאלו.
מה גם שאיני מכירו אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 10:18 לינק ישיר 
כותב מוכשר שעתידו לפניו

כתב חוץ משבילי ראדין ספר מחשבה על פסח שמאד הצליח הסגנון שלו חדשני מעניין ונדמה לי שעוד נשמע עליו רבות, יש לו את הסגנון הזורם אך המעמיק בנוסף עבודת המחקר שלו מענינת לא מטייח דברים ואני מקווה שיעשיר אותנו בעוד ספרים זה סוג מחברים שחסר לנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 11:56 לינק ישיר 
צאושסקו שלום וברוך בואך

צאושסקו היקר ברוך בואך לא ידענו שאתה מתעניין בספרות יהודית בכל אופן הרבה ברכות מכל הצוות סך הכל ליהודים הית די טוב, בטח יש לך מידע על אוצצרות יהודיים ששדדת ושתוכל לעדכן אותנו במידע המצוי בהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:04 לינק ישיר 
היכן ניתן להשיג את "בשבילי ראדין"

תודה על הברכות יום אחד יחקרו מדוע בחרתי בשם זה "צאושסקו" אולי זה משהו מן העבר... אגב בקשר לדיון בענין הנ"ל יש לך אולי מושג היכן ניתן להשיג את הספר בשבילי ראדין בחנויות הוא לא נמצא האם הוא נמצא במאגרים התורניים אוצר החכמה או היברו בוקס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:10 לינק ישיר 

כאחד הנמצא הרבה בחנויות ספרים באמת כבר זמן שהספר לא נמצא כששאלתי את גיטלר אמר לי שהודפסו שתי מהדורות ואזלו ומאז אין להשיגו אולי למחבר עצמו ישנם כמה ספרים שנותרו לו, ההסכמה של הגר"ח וואלקין בפתיחת הספר צדה את עיני הוא כותב על הספר משהו בסגנון "הספר הקדוש הזה" או משהו בסגנון זה ביטוי לא שגרתי, בזמנו כשקראתי את הספר ראיתי בו רמיזות על כל מיני פרשיות שהיו ושלא הוזכרו באף מקום גם בהערות מביא כל מיני פרשיות שלא ידענו עליהם עד הוצאת הספר לכן קיויתי שלסגנון זה יהיה המשך בעוד ספרים שיצאו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:22 לינק ישיר 

חבר סיפר לי ששמע מאחד המשגיחים שציטט את הספר הזה כביטוי כיצד ניתן מצד אחד לכתוב על מחלוקת אך בכ"ז להביאה בצורה מכובדת בלי לפגוע באחד הצדדים[כמדומני שהמשגיח היה הרב לויכטר לשעבר תמשגיח בחברון גאולה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:35 לינק ישיר 

מה שיפה אצלו שלמרות שלא כותב הכל  לצערי הרב... בכל זאת נותן רמזים ולא עושה את הכל וורוד וכאילו כולם היו צדיקים וקדושים, יותר דומה למה שכתב ר"י הוטנר שכשמתארים את הגדולים ראוי גם לתאר את מלחמותיהם ולא רק את גדלותם מיום היוולדם, זה מה שיפה בספר הזה לדעתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 13:33 לינק ישיר 
ספר נפלא ביותר

אני זוכר שהספר השאיר עלי רושם חזק מאד, הוא לא מידי משתפך סגנון זורם אך מלא עוצמה, עד קריאתו לא הכרתי פן זה של ראדין והח"ח והספר פותח צוהר למבט חדש ומעניין, גם אני מחכה להמשך הוצאת ספרים ממחבר זה בסגנונו המיוחד והעוצמתי, חבל שאיננו כותב בעיתונון כל שהוא כדוגמת הרב יץבץ פרידמן לדעתי יש לו מה למכור וחבל לא לנצל את כישוריו הברוכים לכלל הציבור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 13:45 לינק ישיר 

אותי יותר עניין הספר שלו על פסח מנחת מחשבת הספר ניתן לי לפני מספר שנים ע"י חבר ואני זוכר שהוא תפס אותי והפסח שלי היה אחר באותה השנה יש לו כושר הסבר מיוחד לקחת מהר"ל קשה ועמוק ולהגישו ככפית לתוך הפה, יש לו יכולת לחבר את המהר"ל ר"י הוטנר והשפת אמת ורבי צדוק עם גדולי המוסר, חבל שלא ממשיך להוציא בסדרה זו על שאר החגים אני בטוח שזה היה נותן לרבים מבט מעמיק יותר על החגים בהבנה ובהיקף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 13:48 לינק ישיר 

סקטוריאלי תגיד לי כאחד שלמד את ספרו מי הם רבותיו באיזה סגנון הוא כותב פרט מעט יותר על האיש ובעיקר על סגנונו בספרו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 13:53 לינק ישיר 

אינני מכירו אישית רק מתוך ספריו נדמה לי שהוא כותב שהוא תלמיד של הרב וולבה אך סגנונו שונה משל הרב וולבה הוא יותר בכיוון של ר"י הוטנר של מחשבה בצירוף גדולי החסידות, הוא עשה שילוב מעניין וחדשני, כמובן שאין כוונתי "חדשני" במובן המיזרוחניקי של המילה ואין כל קשר בינו לבין מבטם ולימודם של הדל"ים בהמהר"ל וכו' העומק שבמאמריו והבהירות יכולים לתת מבט מעמיק וראוי להרבה סוגיות מחשבתיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 13:59 לינק ישיר 

תודה על המידע אגב גם הרב וולבה בשנותיו האחרונות התקרב לר"י הוטנר בהקדמתו לעלי שור ח"ב הוא כותב על כך [יש תמונה ידועה שהרב וולבה רוקד עם ר"י הוטנר בפורים כשהגר"י הוטנר לבוש בספודיק] כך שאין סתירה בין היותו תלמידו של הרב וולבה לדביקותו בדברי הפחד יצחק, הלך התלמיד בעקבות רבו...הרב וולבה עצמו גם היה מקורב מאד לאדמו"ר מאוזרוב שנדמה לי כתב הסכמה לספרו עלי שור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 14:05 לינק ישיר 

מישהו יכול להוסיף פרטים על הקשר של הרב וולבה עם החסידות מצד אחד היה תלמידו של רבי ירוחם ממיר ומצד שני היה קרוב לאדמור מאוזרוב ובספריו גם מצטט מספרי החסידות במידה מסוימת, האם למישהו יותר פרטים בענין?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב מנחם פלאטו - מי זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext