| נשלח ב-20/1/2011 00:18 |
|
| |
העלמת קשרי גדולי ישראל עם הראי"ה קוק
ברצוני להעלות נושא חדש לדיון, בעקבות עיוני מדי שבוע בעתונות החרדית. מתפרסמות מפעם לפעם כתבות וראיונות אודות גדולי ישראל בדורות האחרונים, וכמעט אף פעם לא מוזכר שמו של הרב קוק, למרבה הפלא. לא שאני סבור כי תמיד אותו גדול בישראל היה ממעריצי הרב קוק (אם כי גם זה נכון פעמים רבות) אך ברור לכל חוקר והיסטוריון רציני, שדמותו של הרב קוק, כרב ראשי וכאיש ציבור מהשורה הראשונה, הייתה מעורבת כמעט בכל הפרשיות הציבוריות של הימים ההם. מסתבר מאוד שיש פה קו שיטתי של העלמה, כמעט מדי שבוע, בעתונות החרדית, מכל אזכור של שמו של הרב קוק. ודוגמאות אפשר למצוא כאמור כמעט בכל שבוע!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2011 03:32 |
|
| |
| הראיה_קוק כתב: |  | "ברצוני להעלות נושא חדש לדיון", נראה לי שהנושא לא כ"כ חדש...
"בעקבות עיוני מדי שבוע בעתונות החרדית". לא שאני כ"כ שבע נחת מהעיתונות החרדית, אבל טוב אתה עושה אם אתה קורא זאת, אצל הציבור הד"ל דומני שלא קיים עיתון בעל אופי תורני וללא תמונות נשים וכו', כך שזה הרע במיעוטו
"מתפרסמות מפעם לפעם כתבות וראיונות אודות גדולי ישראל בדורות האחרונים, וכמעט אף פעם לא מוזכר שמו של הרב קוק", למה "כמעט אף פעם", אף פעם!
למרבה הפלא. לא שאני סבור כי תמיד אותו גדול בישראל היה ממעריצי הרב קוק (אם כי גם זה נכון פעמים רבות) בוודאי. הרבה גדולי תורה העריצו את הרב קוק, גם הגרי"ח זוננפלד העריך מאד את גדלותו בתורה וכו'. אך כמובן הם לא עיצבו את דעתם מחדש בכל פעם שנתקלו בדמות הראויה להערצה.
"אך ברור לכל חוקר והיסטוריון רציני, שדמותו של הרב קוק, כרב ראשי וכאיש ציבור מהשורה הראשונה, הייתה מעורבת כמעט בכל הפרשיות הציבוריות של הימים ההם". יפה מאד. כאן תירצת את השאלה. דווקא מעורבתו הרבה הולידה את ההתתעלמות. פעמים רבות שהמעורבות הזאת, בעיני גדולים וטובים, לא הצמיחה חיזוק התורה והדת בארץ הקודש. אדרבה, פעמים רבות הצמיחה חיזוק לאלו שבאו מתוך מטרה גלויה או סמויה לעקור את הדת. ואף ידעו לנצל היטב את מדת ה"על כל פשעים תכסה אהבה" שהיתה אצל הרב קוק.
מסתבר מאוד שיש פה קו שיטתי של העלמה, כמעט מדי שבוע, בעתונות החרדית, מכל אזכור של שמו של הרב קוק. ודוגמאות אפשר למצוא כאמור כמעט בכל שבוע! אינני חסיד של התעלמות. אבל אני יכול קצת להבין שמי שנכווה ברותחין מההנהגה הציונית, לא יכול לתת גושפנקא למי שעיטר את ההנהגה הזו בעטרות של זהב.
|
|
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2011 06:15 |
|
| |
חח לא יאומן, דיון בין הגראי"ה קוק לגרי"ח זוננפלד ועוד הרב זוננפלד פתח ניק מיוחד לכבוד האירוע...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2011 09:23 |
|
| |
קוק, איזו חשיפה... גילית את אמריקה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2011 11:53 |
|
| |
שלום הנושא של העלמת דמותו של הרב קוק מהעתונות החרדית, לא עלה עד כה (עם כל הפלא) בצורה מסודרת בפורום הזה, ולכן אני מעלה אותו. נגעו בו רק בדרך אגב פה ושם, בהקשרים אחרים. לגבי קשריו של הרב קוק עם הציונות, לא ידוע לי שהיו לו קשרים יותר מאשר רבנים 'חרדים' אחרים שכן מוזכרים בעתונות החרדית, כמו למשל הגרצ"פ פראנק, הרי"מ טוקצינסקי ועוד רבים וטובים. אבל לא זה נושא הדיון אז אני מבקש לא לדון בכך, אלא בהתייחסויות ספיצפיות להעלמת דמותו של הרב קוק מהעתונות החרדית. ויכוחים אידאולוגים לא שייכים לאשכול זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2011 11:59 |
|
| |
העלאת אנשים באוב היא לאו דאורייתא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2011 12:08 |
|
| |
כמדומני שבעבר הוזכר באחד השבועונים מסעו של הגרי"ח זוננפלד לחיזוק הדת במושבות...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2011 09:22 |
|
| |
הצופה, מקור ראשון, בשבע - כותבים רבות אודות הגרי"ח זוננפלד, אדמו"רי פולין, רבני הונגריה? או שהם
מתמקדים בעיקר בקשר עם הרבנים לבית קוק וההולכים בעקבותיהם?
ואם אין רצונם בדמגוגיה. בואו קחו את העיתונים/ספרים חרדים שיצאו לאחרונה, ותוסיפו את הקשר
של האישים המסוקרים אל הראי"ה קוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 04:34 |
|
| |
תוקן על ידי ראדזינער ב- 23/01/2011 04:33:28
|
|
|