כידוע כשלומדים מסכת שבת, יש העושים זאת על סדר הדפים ויש לפי ל"ט מלאכות. אני מחפש ספר מראי מקומות טוב
[כמו של אהל תורה ודומיהם שיש בנשים נזיקין]
מישהו יודע על כזה דבר?
נשלח ב-27/4/2011 00:47
יצא לאחרונה ספר בשם ציוני דרך על שהוא מראי מקומות על ל"ט מלאכות שבת
הספר יצא בהוצאת מכון שע"י ישיבת נפש החיים בבני ברק והוא מופץ כמדומני ע"י גיטלר
עיינתי בו מעט ואהבתי.
נשלח ב-28/4/2011 07:37
חפשתי בחנות של אור החיים ולא מצאתיהו, האם תוכל להוסיף על מחברו וסגננו, כי אם אקנה עוד כמה לציבור הלומדים אצלנו
נשלח ב-28/4/2011 09:05
יש בירושלים כולל הנקרא אמרי יושר הלומד כחלק ממחזורו נושא זה. לראש הכולל (הרב אברהם פטרובר) יש מראי מקומות מעולים, מקיפים ועמקניים. הוא גר ברח' חי טייב בשכונת הר נוף. נסה שם.
נשלח ב-29/4/2011 10:25
כיוון ואני לומד בענינים אלו לאחרונה אני יכול לספר לך שיש שני ספרי מראי מקומות על ל"ט מלאכות
אחד נעשה ע"י ראש כולל שתילי זתים נדמה לי [איני זוכר את שמו אולי מראה מקום המלאכות ] והשני בשם ציוני דרך נערך ע"י אחד התלמידי חכמים של כולל פוניבז'.
לטעמי ההבדל ביניהם הוא כזה שהראשון הוא בחלק אחד והשני בשני חלקים, אני אגב אהבתי את השני כי הוא לטעמי יותר מקיף ולשונו ברורה יותר לחסרי כשרון כמוני ואילו הראשון יותר בקודים .
לפני כחודשיים קניתי את הציוני דרך בחנות של אור החיים בבני ברק אילו השבוע ראיתיו שוב בחנות של גיטלר בירושלים במלכי ישראל, זה היה על השולחן וכנראה הוא עדיין מהספרים החדשים
[אם מאוד חשוב לך, ולא מצאת בחנות ספרים כתוב לי ואחפש בקרביו של הספר-השני- מן הסתם יש שם איזה איזכור היכן להשיגו ]
תוקן על ידי איניקל ב- 29/04/2011 10:27:54
נשלח ב-2/5/2011 10:05
ראיתי היום את הספר ציוני דרך למכירה בלדרמן ברחוב רשב"ם בבני ברק [בשולחן הספרים עם קופה וכו]
נשלח ב-4/5/2011 02:07
אגב מי יודע היכן לומדים כעת מסכת שבת [ישיבות או כוללים גדולים]
נשלח ב-16/5/2011 18:11
גמני שואל
נשלח ב-16/5/2011 19:38
אאל"ט מימי לומדי עניינים אלו, יש ספר לא רע בכלל: יסודות השבת (?) שמו, שני חלקים, שמפרט מרישא ועד אחרינא יפה מאוד דבר דבור על אופניו.
יש ספר נפלא על ל"ט מלאכות שבת, בשם "מי טל" להרה"ג ר' יחיאל מפריז, בהוצאת "מכון ירושלים", ובו בירור מקיף בשיטות הבבלי והירושלמי, ושיטות הראשונים וגדולי האחרונים, על כל המלאכות, בשפה ברורה.
נשלח ב-23/11/2011 22:00
גוט...ר' יחיאל מפריז אתה עוד עלול להטעות מישהו שהמדובר בר' יחיאל מפריז מבעלי תוס',