על כולנה עולה ללא ספק בחשיבותה מהדורת תשובות הרשב"א, שלא זכה לבוא בדפוס אלא חלק האגדות שבה. האם ידוע מה עלה בגורל החלקים האחרים, והאם יזכו לבוא בדפוס?
נשלח ב-2/8/2011 10:27
שמעתי שהכל מוכן לדפוס, ורק ויכוח צדדי מנע את הדפסת כל ספרי הרשב"א. גם מחכים אני למבוא שעל ספר שו"ת הרשב"א שכבר הוציא.
חבל על דאבדין ולא משתכחין.
נשלח ב-4/8/2011 12:45
מי יודע מה הקשר שלו לאחים הרבנים דז'ימיטרובסקי שהיו רמי"ם אחד בישיבת הכותל והשני בשעלבים.
נשלח ב-4/8/2011 18:31
זה דימיטרובסקי וזה דזימיטרובסקי (אני לא בטוח, אבל אני חושב שבמקור הראשון הוא בד' דגושה והשני ברפויה).
נשלח ב-4/8/2011 21:39
מהדורתו של הרש"ב מנחת קנאות היא ממש ממש מעולה ומהדורת מופת. מי יתן שיפרסמו הכל.
חבל על דאבדין ולא משתכחין
לא ידעתי שהיה עדיין בחיים. לא שמעו את קולו בעשור האחרון. היה חולה? יהא זכרו ברוך
נשלח ב-5/8/2011 01:35
אכן היה חולה.
נשלח ב-11/8/2011 22:08
לבני ארץ רוסיא יש [בין השאר] שמות שבמקורם הם מהיוונים או הרומאים. אחד מהשמות הוא דימיטרי שהוא קיצור של דימיטריוס [היה קיסר בשם זה ברומא כמדומני]. כמו כן קראו שמות עריהם על שם אותם יוונים או רומאים. והנה, דרך הרוסים לרכך את הדל"ת ועל ידי זה נשמע (במקום דימיטרובסקי) דזימיטרובסקי, כלומר שע"י ריכוך הדל"ת נשמע כאילו נוספה שם זי"ן ולכן אין הבדל בין דימיטרובסקי לדזימיטרובסקי אלא שזה מרוכך וזה לא נתרכך.
על כן טועים טעות גדולה אלה שקוראים למהדיר ס' קצות החושן (ר' יחיאל מיכל דזימיטרובסקי) או לאביו (ר' יצחק, ר"י בישיבת חדרה) בשם "דז'ימיטרובסקי" [=דזשימיטראווסקי].
תוקן על ידי בוימגארטען ב- 11/08/2011 22:08:41
נשלח ב-19/8/2011 13:28
לchoteng 1 לא מובן מדבריך האם המבוא כבר מודפס, ואם כן היכן אפשר לראותו. 2 האם הויכוחיים הסתיימו עם מותו?