| נשלח ב-20/3/2012 11:17 |
|
| |
ספר חדש על רבי יצחק אלחנן ספקטור
במוסף של קו עיתונות פורסם כי יוצא ספר חדש על רבי יצחק אלחנן ספקטור האם מישהו יודע פרטים עליו האם כבר נמצא בחנויות כמדומני שכתוב שם שמחברו הוא הרב מנחם פלטו מחבר הספר "בשבילי ראדין" שבזמנו זכה לתהודה רבה האם מישהו ראה את הספר החדש ויכול לעדכן על תוכנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 13:36 |
|
| |
מה כתוב שם על "היתר המכירה" ? האם צונזר כדי להתאים להשקפת היתד ?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 14:50 |
|
| |
מקווה שהוא ממשיך לכתוב כמו בספר הקודם
בספרו הקודם "בשבילי ראדין" הוא כתב בצורה מרתקת ולא פחות מכך נגע בנושאים שלא נגעו בהם עד היום בעדינות והרגישות אך במידה לא מועטה של אומץ לב לגעת במחלוקות ובסוגיות שטויחו תמיד אך כאמור ברגישות ובאחריות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2012 11:41 |
|
| |
ספר מדהיםם הגיע לחנויות ביום רביעי קניתי ולא יכולתי להפסיק מלקרוא רמה ספרותית לא רגילה לצד עיצוב פנימי וחיצוני ברמה שלא הכרנו הספר פשוט מרתק נראה שמהספר הקודם "בשבילי ראדין" שגם הוא היה מצויין הוא רק משתבח והולך ללא ספק הסופר נמצא בצמרת הכותבים החרדיים הן בסגנון והן ברמה המחקרית המקצועית שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 11:00 |
|
| |
מישהו יכול לסרוק ולהעלות את הכריכה המדהימה של הספר שלדעתי היא מהמוצלחות שהיו בשנים האחרונות ולמישהו יש מידע מי הוא המעצב שעשה בספר הזה עבודה יוצאת דופן כמובן מלבד החומר של הספר עצמו שהוא יוצא מן הכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 11:10 |
|
| |
קראתי את הספר ואכן פשוט מדהים
לא יכולתי להפסיק לקוראו עד סיומו, הוא כותב בצורה שוטפת והקריאה הינה תענוג צרוף, רמת המחקר שבספר לצד ההערות המאלפות הינה חוויה אינטלקטואחלית מהנה, שנים שספר ברמה כזאת לא יצא בציבור החרדי,
היתי ממליץ לכל כותבי הביוגרפיות ללמוד ממנו איך עושים מחקר על אישיות תורנית ואיך כותבים בכבוד הראוי על כל גדולי ישראל בלי לסטות מהאמת התורנית, מחכה כבר לספרו הבא של הסופר הכשרוני יוצא הדופן הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 13:21 |
|
| |
תגיד לי, הוא משלם לך על השירות הזה, או שאתה עושה זאת בהתנדבות על תקן אחיו החורג או משהו?
סלח לי שאני שופך על ראשך דלי צוננים, את הספר החדש לא ראיתי, אבל את ספרו הקודם "בשבילי ראדין" שטרחת לשבח כאן בניק האחר שפתחת (אתה לא חושב שאנחנו אידיוטים, אני מקווה?) קראתי, ועלי להגיד שלהתבטא על "רמה מחקרית מקצועית" בקשר אליו זה בדיחה גרועה. ספר ככל הספרים מסוגו היוצאים לאור בציבור החרדי, אולי אפילו מתחת לרמה הרגילה (של סורסקי ולנדוי וכדומה, שלא לדבר על כאלה שלמדו לאחרונה להשתמש בהערות שוליים), בלי שום ביקורתיות, בלי שום הקפדה על דיוק וציון מקורות הולם, בלי עבודה ארכיונית אמיתית, ועוד ועוד. אם הספר החדש נכתב באותו הסגנון, מה שיש להניח בהתחשב בעובדה שהוא שייך לאותו מחבר, הרי שאני מעדיף למשוך את ידי ממנו מראש.
בהצלחה בשיווק במקום אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 13:33 |
|
| |
ביום כזה חם דלי צוננים עושה לי רק טוב אינני יודע מה רמת ציפיוצתך אני מחפש ספר שנכתב אוביקטיבית [לא ברמת חוקר של בר אילן שמנותק מההוויה החרדית והתורנית] אך יהיה מבוסס על מקורות ראויים ואמינים בלי המצאות מהבטן ונסיונות לטייח ולעוות את המציאות ובזה הוא טוב יותר מהאחרים, קח לדוגמא את הרב מבריסק שכולו שיר הלל בנוסח בריסק שמצייר תמונה חד צדדית כאילו נכתב ע"י סופר המשפחה...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 13:46 |
|
| |
פוכאוויץ היקר מן הראוי שגם אם יש לך ביקורת תעשה באופן מכובד ולא כפי שאמרה בזמנו ש. אלוני כלפי רב אחד "כרוכל מן השוק" יתכן והנך שייך לזרם הדל"י והנך מצפה שבספרים חרדים יכתבו דבקרים התואמים את השקפתך, מסיגנון כתיבתך ניכר כי שייך אתה לזן מסויים ולכן משהו בספרים מסוג זה מכעיס אוך, לשמחתנו רוב האנשים אינם כמוך וגם אם יש להם ביקורת לא מבטלים בהינף מקלדת ספר שלם, סתם לשם הסקרנות האם כתבת פעם ספר או אפילו מאמר תורני או שעיסוקך הוא בלבטל את האחר כפי שניכר בהשגותיך במקומות אחרים...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2013 14:30 |
|
| |
| אספןספרים כתב: |  | פוכאוויץ היקר מן הראוי שגם אם יש לך ביקורת תעשה באופן מכובד ולא כפי שאמרה בזמנו ש. אלוני כלפי רב אחד "כרוכל מן השוק" יתכן והנך שייך לזרם הדל"י והנך מצפה שבספרים חרדים יכתבו דבקרים התואמים את השקפתך, מסיגנון כתיבתך ניכר כי שייך אתה לזן מסויים ולכן משהו בספרים מסוג זה מכעיס אוך, לשמחתנו רוב האנשים אינם כמוך וגם אם יש להם ביקורת לא מבטלים בהינף מקלדת ספר שלם, סתם לשם הסקרנות האם כתבת פעם ספר או אפילו מאמר תורני או שעיסוקך הוא בלבטל את האחר כפי שניכר בהשגותיך במקומות אחרים... |
|
הדבר שכת אינם קשור להשקפה דתית-לאומית או חרדית: הוא דיבר על "בלי שום ביקורתיות, בלי שום הקפדה על דיוק וציון מקורות הולם, בלי עבודה ארכיונית אמיתית". דברים אלו אינם קשורים למחלוקת בהשקפה, אלא בשדברים השייכים לבסיס של אופן כתיבת ספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2013 20:09 |
|
| |
ביחס למרחק השנים הרב בינינו לבין הגרי"א ספקטור הספר מלא וגדוש מעל ומעבר באמת. לא חכמה להשוותו לביוגרפיות על רבנים מהדור הזה והקודם, כי גם אם חסרים פרטים ופרשיות ואפילו קטעים של עשרות שנות חיים, (ובוודאי חסרים דברים כי מהיכן נוכל לדעת מה שכבר נשכח בכ"כ הרבה שנים), זה עדיין הפתעה מלאה. וכל המקורות הן לא דמיונות ולא המצאות. הכל עם ביסוס ממוצע ומעלה, וניכר המאמץ לדייק.
מי שמחפש יותר מזה מדמה בנפשו ששייך לכתוב רק ברמת מחקר, והוא טועה. (אפשר לבצע מחקרים, וזה גם מעניין את ציבור החוקרים. אבל זה לא ספר קריאה, וגם המהימנות מוטלת מעבר לספק לכיוון השני... עיין ערך בני בראון על החזון איש ודומיו)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 06:06 |
|
| |
מה שמו של הספר החדש? לא ראיתיו עד הנה!
|
|
|