האם ידועים למישהו פרטים מתי יצא ספר חזו"ע שבת ח"ה (האחרון בסידרה?) שאמור לצאת בקרוב [אשמח לקבל מידע גם במה עוסק כעת המחבר וכן כל פרט לא מפורסם על ספריו ועל כתביו וכיו"ב].
חוץ מזה, האם מישהו יודע איזה ספר יוציא אחר שבת ח"ה?
ומה עם סדרת ספריו על הרמב"ם טבעת המלך שיצא רק ח"א? מה עם השאר?
ספריו על הש"ס [לפני כמה חודשים פורסם באתר כי האדמו"ר מצאנז שליט"א שאל את בנו ר' משה מה כתבי אביך על הש"ס? אך באמת חיבר ס' מאור ישראל ב"ח על ברכות וסדר מועד. ידוע על עוד מסכתות בכ"י (לדוגמא בס' עלה עזרא להגר"ע עטייה זצ"ל ליקט הגר"ע יוסף בהקדמתו כמה שמועות בודדות ששמע ממנו וכתב בחי' כ"י. זכורים לי מסכתות כתובות ונדרים). וחוץ מזה בספריו הנפלאים בעומק ובבקיאות יביע אומר מובלעים חידושים בהרבה סוגיות]?
נשלח ב-19/4/2012 17:40
הספר חזון עובדיה נמצא בשלבים מתקדמים, אך אי אפשר לדעת בדיוק מתי הוא יצא, וככל הנראה הוא לא אחרון בסדרה. לאחר שבת? יש מוצאי שבת ויום ראשון... יש עוד הרבה נושאים בהלכה שהרב לא כתב עליהם בפרוטרוט.
לגבי הספרים בקבלה, ידוע שיש לרב כמה ארגזים של כתבים וחידושים רבים בתורה זהו, ולעת עתה אין בדעתו להוציאם וכך גם לגבי גמרא ורמב"ם, הרב מעדיף להתמקד בענייני הלכה.
נשלח ב-19/4/2012 17:56
באבא, ראשית יש להחמיא לך על הדביקות בתורת מרן שליט"א לאורך כל הפורומים.
לעיקר דבריך, אשמח לקבל פירוש על ההתקדמות של הספר [וגם סקירה קטנה על הנעשה במכון מאור ישראל]. וכבר נראה סיים את רוב הל' שבת בד' החלקים האחרוני'. ולכן שאלתי אם זה האחרון בסידרה.
אני יודע שהרב לא הקיף הרבה דברים בצורה מפורטת ויעידו ע"כ הארגזים המלאים בכ"י.
לעניין ידיעותיו בקבלה. הדברים הנ"ל כתובים בס' מלך ביופיו בתוספת כמה סיפורים. אשמח לקבל יותר מעבר לזה.
מה שהכי מעניין אותי, מה הרב יכתוב אחר שבת ה'.
יש לי הרגשה שכבודו "מקורב", אם זה נכון, אשמח לקבל מידע בנוגע לנ"ל. ואולי אף מעבר לזה.
יש"כ!
נשלח ב-20/4/2012 10:19
רבותי, המידע הזה חשוב לי מאד עשו עימי חסד!
נשלח ב-20/4/2012 13:29
לפני כמה חוגשים דווח באתר בזה"ל:
הגאון רבי יצחק יוסף, ראש ישיבת חזון עובדיה ובעל ה'ילקוט יוסף', הגיע אמש (ג') לביקור במעונו של האדמו"ר מבעלזא בקרית בעלזא בירושלים.
הגר"י העניק לאדמו"ר את ספרו החדש 'פרי יצחק'.
במהלך שיחתם, סיפר הגר"י לאדמו"ר מבעלזא כי אביו, הגר"ע יוסף, סיפר לו על מפגש הראשון שלו עם האדמו"ר, שהיה לפני שנים רבות אצל המקובל רבי מרדכי שרעבי זצ"ל.
במהלך הביקור עלו על השולחן נושאים הלכתיים.
אחד הנושאים היה - זמן רבינו תם. הגר"י הפתיע את האדמו"ר מבעלזא. לדבריו, אביו הגר"ע מקפיד על זמן רבינו תם בדברים לחומרא הנוגעים לדאורייתא כגון במוצאי שבת ויום כיפור.
בסיום הביקור ביקש הגר"י מהאדמו"ר ברכה שיוכל למסור את שיעוריו הרבים בנקל.
ע"ש עוד תמונות.
מישהו יודע במה מדובר?
נשלח ב-20/4/2012 13:38
חוץ מהנושא של ר"ת שכבר נידון בארוכה בטוקבקים. ע"ש.
מעניין הספר פרי יצחק שנראה שהוא בשלבים מתקדמים.
אך כששאלתי את תלמידיו בישיבת חזו"ע תכב"ץ עבג"ץ על אודות הספר הנ"ל לא ידעו מאומה.
ושמא הכותבים הי"ו התבלבלו והליפו בין עין יצחק לפרי יצחק. ויעידו ע"כ הכריכה החיצונית והסט בן ג' כרכים. והוא דוחק. ועוד, דכבר ס' עין יצחק יצא לפני זמן רב.
וצע"ג.
נשלח ב-22/4/2012 02:54
כולי תפילה שהגר"ע יחתום את עידן הבקיאות וימצה אותו עד תום. עד שלא ימצאו בן עניין עוד.
והנה הקב"ה ברחמיו המציא בשכל האדם לחדש מאגרי מידע אלקטרוניים, כדי שישכיל שאין בכמות ורוחב הידע שום גדולה ויתרון לאדם. אלא בטיב עיונו העצמאי והעמוק הנקי. כי כל גדולתו של "סיני" אינו אלא בכך שהאחרים זקוקים לחיטים, אך הוא מפאת עצמו נטחן הדק היטב היטב הדק בפני כל חריף. ומכאן כי בעולם שבו הידע והחיטים פזורות על כל צג, אין יתרון לאדם ברוחב ידיעותיו אלא בטיב עיונו העצמי וכח סברתו, כפי מה שבאמת ראוי להיות.
ותקוותי שמכאן ואילך נשוב ללימוד התלמוד כפי שהיה נהוג בישיבות בבל איטליה צרפת וספרד מימי קדם. כלומר, עיון שבו הסברא מנצחת כל ערימת ספרים גם אם כגבוה שמים גובהה וענקים ייסדוה.
נשלח ב-22/4/2012 03:50
מר בן שלום: אני משתדל לא להגיב תגובות אישיות אבל אין ספק שדברך כאן חורגים מכל פרופורציה אפשרית, כיצד אתה מרהיב עוז לדבר על ת"ח שספק אם יש כמוהו בעולם, מתמיד אדיר, מזכה הרבים שאין כדוגמתו, פוסקם ומנהיגם של מאות אלפי יהודים. ואם יש לך ספק בענין -אני ליטאי גמור ואני מתבייש שיש איתי במגזר אנשים כמוך- כבר אמרו "היזהר מגחלתן כי וכו'"
תוקן על ידי רוממות ב- 22/04/2012 03:51:47
נשלח ב-22/4/2012 03:55
מכובדי,
תתבונן היטב ותמצא את גודל הערכתי לגר"ע יוסף, עד שאני סבור שהוא ברוחב ידיעותיו ימצה את כל עניין הבקיאות ויחתום אותה. עם זאת אני סבור שהבקיאות אינה יתרון מהותי באדם ואינה אלא משא חיצוני לו, ועיקר מהות גדולת האדם היא כח שכלו העצמי.
אם פ"א למדת יבי"א על סוגייא שאתה מונח בה, תבין מה זה עיון.
לפעמיםהגר"ע כותב וכן נראה ד' רוב הראשוני'.. וכ"כ.. וכ"כ..
וכשתפתח את הראשוני' ותעיין בהם תראה כיצד דייק ועיין בד' הראשוני' אך לא כתב ע"כ יריעה שלימה אלא הפטיר ב"וכ"כ".
כנ"ל כשמביא ד' איזה פוסק ומפטיר: וי"ל ע"ד.
ואביא כמה חידושים מקוריים ונועזים והם כטיפה מן הים:
תפילין של רש"י ור"ת אינם מח' בין רש"י לר,ת אלא בין הירושלמי למכילתא..
עבדינן הפסק טהרה בבין השמשות. מכח חידושים נועזים מאד עד כדי כך שהגר"מ מאזוז נאלץ לחלוק עליו...
[אגב, סיפר בנו שפעם ישב עד עלות השחר על סוגייא קשה. ולאחר כשעה מעלותו על יצועו זינק מהמיטה וביקש בדחיפות שו"ת הריב"ש. כששאלוהו לפשר הענייןלא רצה תחילה לומר. וכהפצירו בו ענה שתירץ בלילה קושייא על הריב"ש שכל האחרוני' נשארו בצ"ע והריב"ש בא אליו בחלום הלילה והודה וא"ל עוד שרמז לזה בסי' פלוני. ע"ש. ופ"א סיפר העניין בקצרה בשיעור בצעירותו כמסל"ת. יש את ההקלטה בדיסק "חיי מרן" אשמח להעלות הרצועה הנ"ל לרשת לחפצים בכך]
ואידך זיל גמור...
כא' שלומד הרבה בספרי הגר"ע ב"ה אני יכול לומר [אע"פ שאיני נמנה עם חסידיו כלל] שיש עיון רב ואפי' יותר מהבקיאות (!!!) בספרי הגר"ע.
ומי שטוען אחרת כנראה שלמד מקופיא בעלמא ונבהל מהסוגריים הרבים שיש ביבי"א ושא"ס.
ויש הרבה כאלה...
וד"ל.
נשלח ב-22/4/2012 11:41
וע"ע במה שכתבתי באשכול סמוך:
בירורי דברים במשנתו של הגר"ע יוסף.
ומן הראוי שהדיון יתנהל שם ולא פה.
ביקשתי מידע על הוצאתם הקרובה של ספרי הגרע"י.
נשלח ב-22/4/2012 11:53
מוטי בן שלום מבין ריסי עיניך ניכר אינך מכיר כלל את ספריו של מרן שליט"א, ואינך יודע את כח עיונו.
זיהוי בכתבה הנזכרת ישנה טעות גסה לגבי השם של הספר, מדובר על הספר עין יצחק שנמצא על השלחן. והכתבה הנזכרת היא כתבה מאוד ישנה, ואפשר גם שהרב יצחק ביקר אצל האדמו"ר מבעלז זמן רב אחר צאת הספר.
נשלח ב-22/4/2012 12:14
לגבי החזו"ע שבת ה', איני יודע אם זה כרך אחרון, אך אם זה האחרון יקח זמן עד שהוא יצא בגלל עריכת המפתחות
נשלח ב-22/4/2012 16:08
באבא,
ישר כח גדול!
יש לך תשובות לשאר השאלות שהעלתי?
נשלח ב-22/4/2012 16:53
על איזה שאלות לא עניתי?
נשלח ב-22/4/2012 16:59
השאלות בהודעתי הראשונה שפתחה את האשכול.
[טוב שתמשיך עם תגובות מהירות שהאשכול לא "יתקע". וכן לשאר הכותבים הי"ו]