בית פורומים ספרים וסופרים

לכוף כל באי עולם לקבל 7 מצוות בני נח. מחפש מקור בחז"ל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2012 20:55 לינק ישיר 
לכוף כל באי עולם לקבל 7 מצוות בני נח. מחפש מקור בחז"ל.

כידוע , הרמב"ם ( בהלכות מלכים ) פוסק כי משה רבינו ציוה ( או צווה. תלוי בגירסאות. )  לכוף כל באי עולם לציית לשבע מצוות בני נח. ואם לא יקבלו - יהרגו.

מחוסר בקיאות וספרים אינני מכיר או זוכר מקור בחז"ל האומר כדבריו בצורה מפורשת וגלויה כזאת. ( אם כי ניתן להוציא כך מתוך הלכות גר תושב ואיסור ישיבת עוע"ז בארצינו וכו'. בכל אופן דרוש לי מקור מפורש בחז"ל באם נמצא. אולי בסנהדרין?  )

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 21:02 לינק ישיר 

ראה שם הלכה ט ולעיל שם ו,א. הלכה זו היא פירוט ומסקנה של ההלכות הנ"ל. והשווה פירוש המשנה מגילה א,א שכפיה זו היא רק אם יש בידינו כח ואינה צווי על יחיד פרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 21:24 לינק ישיר 

תודה גרוס,

האם תוכל בבקשה להפנות אותי למאמר חז"ל מפורש האומר כי ישנו ציווי כזה לכוף כל באי עולם בכח לציית למצוות בני נח  ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 21:51 לינק ישיר 

אין ולא תמצא, רק מה שאמרתי לך. ועל זה קם הפולמוס בתורת המלך ובדרך המלך של פינקלשטיין שכתב פרק שלם על הלכה זו בו הוא מביא רשימה ארוכה של אחרונים שכתבו שלא הבינו הלכה זו ברמב"ם. וחבל שלא שאלו אותי קודם (או את הרב רבינוביץ מישיבת מעלה אדומים), שכן אז היה נחסך דיו ועצבים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 22:58 לינק ישיר 

כמו שאנו מכירים כבר את הודעותיו של הפרופסור מרדכי, אנו כבר יודעים שהוא מבקש לומר שהדבר הכי דומה להלכה הזו שברבינו הרמב"ם, היא "מצוות" הג'יהאד המוסלמית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 00:25 לינק ישיר 

לא דיברתי עם הפרופסור מרדכי, אבל אני מניח שגם הוא יודה שאין להניח הנחה חיצונית סביבתית בטרם נשללה כל השפעה פנימית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > לכוף כל באי עולם לקבל 7 מצוות בני נח. מחפש מקור בחז"ל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext