בית פורומים ספרים וסופרים

מה באמת ההבדל בית מכירת חמץ ל'היתר מכירה'?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2013 21:34 לינק ישיר 
מה באמת ההבדל בית מכירת חמץ ל'היתר מכירה'?

סליחה על הבורות; מישהו שאל אותי - ושמתי לב שלא הייתה לי תשובה ברורה, רק זאת ידעתי שמכירה היא לפעמים האפשרות היחידה להנצל מאיסור 'כרת', אך מה על המפעלים והמחסנים מחמת ההיתר של 'הפסד מרובה' ועוד.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2013 22:22 לינק ישיר 

היתר מכירה מבטלת תורת שמיטה מה שאין כן מכירת החמץ דבדיעבד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2013 22:29 לינק ישיר 

ראיתי עכשיו בשם החזו"א:

"שבלב כל אדם שאינו קניין באמת (-היתר מכירה), ובמכירת חמץ אמרינן כדי שלא יעבור ב'בל יראה' גמר ומקנה, אבל הכא בשביל הפקעת מצוות שביעית לא ימכרו כל הארץ לנכרי, אדרבה, נוח לנו לשמור את השביעית מלמכור כל הארץ לנכרי"
(כ"ז, ז).

תוקן על ידי תלמידים ב- 23/03/2013 22:30:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2013 23:31 לינק ישיר 

לי הקטן לא מובנים דברי החזו"א שהביא תלמידים: מדוע שלא נאמר באותו האופן שגם במכירת חמץ נוח לנו לקיים מצוות השבתה מלמכור את החמץ לגוי (או שזה תליא בפלוגתא דרבי יהודה ורבנן בתחילת פרק שני בפסחים על פי דבריהגר"ח בהלכות חמץ ומצה שחולקים האם תשביתו היא מצוה חיובית או לדאוג שלא יהיה חמץ)?
לי זכור שהחזו"א מעלה טענה אחרת: במכירת הקרקע בשביעית אין כלל תוקף למכירה מאחר שהיא הרי נעשית על ידי שליח ואין שליח לדבר עבירה (כאשר העבירה כאן היא לא תחנם). מכל מקום זה תלוי במלוקת האחרונים האם בשליח לדבר עבירה המעשה בטל, וכבר בראשונים נחלקו בזה כמדומני.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2013 23:56 לינק ישיר 

דברי מרן החזו"א עוד מוקשים שהרי בשביעית לא מוכרים את כל הארץ אלא רק את החלקות במעובדות, וניחא ליה למכור את כל שדות הגידול ויישארו בבתיהם ויאכלו היתר ולא יעבדו את שדותיהם, מה שאין כן במכירת חמץ שאדם יושב בביתו לא ניחא ליה למכור את ארונותיו וכליו ושתייתו החריפה שהרי לא ניחא ליה לאדם שיבוא נוכרי באמצע הפסח וישתה לו מהוויסקי, אבל נוח לו, ואפילו לחקלאי, ששנה שלמה התילאנדי עובד בשדותיו והוא יושב בטל ועוסק בתורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 00:14 לינק ישיר 

אחר המחילה איני מבין כלל השאלה
במכירת חמץ מתכונים ברצינות מלאה
אם הנכרי ירצה להשלים הסכום ולקנות החמץ כולם מאד ישמחו
בנוהג שבעולם שאדם מוכר מצרכי מזון, ואם הוא מוכר מחסן שלם הוא שמח עוד יותר

במכירת האדמה אם הנכרי ירצה לממש את המכירה בוז יבוזו לו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 06:27 לינק ישיר 

ארבע מאות שנה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 07:25 לינק ישיר 

דר לצ,
מי שמוכר את הויסקי שלו בארון ממש לא מתכוון שיבואו וישתו לו ממנו. בנוהג שבעולם היום שאדם שאין זו פרנסתו דווקא אינו מוכר מצרכי מזון, וודאי שלא שתיה חריפה שהיום נוהגים הרבה אנשים לכלול במכירה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 07:59 לינק ישיר 

אם הגוי יבא וישתה הוא יצטרך לשלם את מלא המחיר, הכסף שהוא נותן אינו אלא ליצור קנין אבל לא להשלים את המכירה
לאף אדם בעולם לא אכפת שיקחו לו איזה מוצר מהארון וישלמו לו, ובודאי הוא מוכן לעשות כך בשביל לא לעבור על בל יראה
אבל היתר מכירה הוא שקר גלוי כי אם הגוי ירצה להשלים את הכסף ולקחת את הקרקע יאמרו לו שלא התכוונו ולא מסכימים, הרי לך שקר מבואר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 09:22 לינק ישיר 

דער לץ (וכל שום וחניכה דאית לך), אמור נא בכנות:
האם ייתכן שהחזון איש טעה אי פעם?
אם כן, מדוע הוא תמיד צודק?

תוקן על ידי לוצאטי ב- 24/03/2013 09:23:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 15:09 לינק ישיר 

מתוך ספר "גרמא כמעשה" מאת יצחק ברנד, הועתק מאתר היברו-בוקס... קישור

ו) בעניו ההבדל בין מכירת בכור למכירת חמץ וא״י להפקיע
 שביעית, והדמיון שבין מכירת חמץ למכירת הארץ
 הנה אעתיק כאן מה שכתבתי בחיבורי ״זעקת שנת השביעית״, שמתוך זה תדע לך מה קרה
 להטעות החמורה לענין הקשר בין מכירת חמץ למכירת שביעית, שבין אם תדמה זה לזה ובין אם לא
 תדמה , במכירת הארץ לא חל. שאם לא תדמה;מה יש לך ראייה משם. ואם תדמה, זה ראיה שגם
 במכירת חמץ לא חל, אבל לומר שבאמת גם מכירה פיקטיבית מהני, הוא טעות גמור
 ביותר פרטים בטעות של מכירת חמץ ומכירת הארץ
 הסבם וחתימת אוסלו א׳ היה במה ימים לפני ראש השנה תשנ״ד, שנת השביעית , 7א7שד בכנסת
 שני ימים לפני יום הכיפורים
 האינטיפאדה הגדולה והממושכת התחיל שני ימים לפני ראש השנה תשס״א, שנת השביעית,
 והפקרת קבר יוסף בשכם היה ביום ה׳ תשרי לפנות בוקר. הבחורים והאבריכים של הישיבה ״עוד
 יוסף חי״, הוציאו כבר בער״ה
 שני המאורעות לפני שני הראשי השנים של שביעית היו כמעט באות! זמן אשר רבנות הראשית
 לישראל ביצע ההסכם והחתימה המכונה בפי הרבנים ״מכירת הארץ״, אן ״היתר מכירה״,
 ויש כאן שאלה, האם זה מקרה שהסכם אוסלו, וכן שבע שנים אחייב בפרוץ האינשיפדה הגדולה,
 אשר נתגלה לכל העולם השקר של הסכם זה, נפלו שני פעמים בשעת שחותמים על הסכם מכירת
 הארץ במטרה להפקיע קדושת שביעית מאי״, או שיש איזה קשר ביניהם.
 ויש נגד מכירה זו שני טענות עיקריות,
 אהד, עצם המכירה, את״ל שהיה חל עוברים על לא תחנם, וכן איסור להפקיע הארץ ממצות,
 המוזכר בסוף פרק ראשון של ע״ז דף כ״א.
 שנית, המכירה לא חל, שאין כאן שום גמירות דעת לא מצד הגוי על התחייבותו לשלם, וכן מצד
 הישראל למכור הקרקע, ובלי גמ״ד אין קני(, וזה הא-ב של הלי קנינים, ועל בסיס זה יש דינים של
אסמכתא לא קניא, ומקח טעות, ובן ע׳ חר׳מ ס׳ רי׳ז סע• ד׳ בהגייה דאומדגא דמוכח כאילי אמרו,
 ור״ט סעי בי, וב״מ סו. פטומי מילא בעלמא, ושם סז. לא גמר ומקני לגרי הרמב״ם, ובר וכר
 וטענת שאין גמ״ד מצד הישראל הוזכר בחז״א שביעית ס׳ כז ס״ק ז׳ דייה הנלקטים, ובאיסור לא
 תחנם הזכיר ג״כ שם ועיקר בסי כד,
 והחז״א טרח שם לחלק בין מכירת חמץ הנהוגה ובין מכירת שביעית, שבמכירת חמץ יש גמירת
 דעת מצד הישראל למכור החמץ כדי שלא יעבור על בל יראה ובל ימצא, משא״כ במכירת הארץ אין
 הישראל מוכן לתת לו את הקרקע שאם הגוי היה אומר תן ל׳ הקרקע ואני עובד אותה ומוכר יבולה,
 לא היה הישראל מוכן לתת לו, שהרי מה שמוכר לו הקרקע הוא לא כדי שהגוי ירויה בזה אלא כדי
 שישראל ירויח בזה ומה שמוכר לו הוא רק כדי שיפקיע איסור שביעית, אולם החז״א לא הרגיש
 שבמכירת חמץ ג״כ הרי אץ גמ״ד מצד הגוי להתחייב לשלם את המחיר וכן לא האחריות אונסץ
 וזולא, כיון שאצלו הבל חובי ואיטלולי.
 ופעם דברתי עם הרב יחזקאל ברטלר שליט״א ואמר לי שהוא שאל את החז״א על זה, (הוא טען
 בעיקר על חיוב אחריות אונסין וזולא, שהגוי היה צריך לקבל (ע׳ רמ״ו סע׳ רי] ולמעשה אינו מקבל רק
 על הנייר,), שבגלל זה אינו מבין החילוק בין מכירת חמץ לשביעית, ולא השיב לו
 הנה בספר ביום הראשון תשביתו שהוצאנו בשנת תשנ״ב כתבנו באריכות הוכחות שמצד שאין
 גמ״ד של הגוי נתבטל כל המכירת חמץ, וכתבתי הרבה מכתבים לגדולי ישראל ולא קיבלתי תשובה
 הוגנת, רבנים של קהילות אמר! לי שצריך ללכת אצל זקני הדור, והלכתי אצל הגאון ר׳ שלמה זלמן
 אריערבך זצ״ל ואמר לי שאינו ילדי> השבתי לו, שצעירי הדור אומרים שצריך ללכת אצל זקני הדור
 וזקני הדור אומרים שאינם יודעים, מה אני אעשה עכשיו, והשיב שאני צודק בטענה זן (והביא על זה
 הגמ׳ ביק ס: באיש שיש לו שתי נשים אתת וקנה ואחת צעירה. והזקנה לוקטת לו שערות השחורות והצעירה שערות
 לבנות ונמצא קרח מכאן ומכאן.] אבל מה יעשה כיון שאינו יודע, והוסיף לומר שבלי ערמה אומר שאינו
 יודע
 (שאלתי לו עוד דברים בעני! גרמא ע׳ ס׳ ב' ם׳׳ק ב׳ אות ד)
 ואחייב הלכתי אצל אחד מזקני הדור שליט״א אחד מגדולי הרבנים בדורינו, (שמפני כבודו איני
 רוצה להזכיר שמו, והוא אחד שאינו יכול לומר שתלך אצל זקני הדור, כי בחוג שלו הוא הכי גדול)
 ואמר לי שאינו יכול לומר ל׳ שאני צודק וגם אינו יכול לומר לי שאני לא צודק, והסביר ל׳ למה אינו
 יכול לומר שאני צודק, כי יש הרבה רבנים אשר שומעים לו, ואם יאמר להם שהמכירת חמץ אין לו
 ערך, יטענו עליו שיפסידו הפרנסה שלהם, כ׳ מכירת חמץ הנהוגה נותנת הרבה פרנסה לרבנים,
 ואמר לי בזה הלשון, האם אתה לא מבין דבר זה?
 ע״כ הענין של מכירת חמץ וכעת נחזור למכירת שביעית
 הנה אלו הרבנים שהכשירו גם את מכירת שביעית, אינן מקבלים החילוקים אשר חילק החז״א
 בץ מכירת חמץ למכירת הארץ, וטוענים הרי גם במכירת חמץ אץ גמירות דעת מצד הגוי ובכל זאת
 עושים מכירה וא״כ הייה במכירת שביעית, {ע׳ ילקוט יוסף מצות התלויות בארץ ה״א עמוד תר״ד ד׳׳וז ובעצם)
 ועל לא תחנם יש כמה היתרים, אחד שזה רק זמנית, וכן מוכרים לישמעאלים שאינו עובד ע״ז ואינו
 בכלל לא תחנם, ונדון אחד אחד
 על טענה שגם מכירת חמץ אין גמ״ד ובכל זאת עושים מכירה, הנה אני מצדיק ההיקש הזה
 באופן מוחלט, אולם האם זה סיבה להכשיר מכירת שביעית או סיבה לפסול מכירת חמץ, איך מצאנו
 מכירה בלי גמירות דעת אתמה, אולם כנראה הבנתי שיש ענין של מבירה הלכתי אף שאינו מכירה
 מעשית, וכאילו א״צ כאן שינוי בעלות והתחייבות בעולם המעשה רק מספיק שינוי בעלות בעולמות
 העליונים, הנקרא מכירה לאפוק׳ מאיסורי, ובספר של הרב קוק זציל יש לשונות כא>ז,(ע׳ שבת הארץ
 עמוד קי״א! אולם הדבר תמוה שאץ דבר כזה בהלכה, שתורה לאו בשמים היא אלא בארץ, (וכן
 בילקו״י עמי תר״ב כתב שגומר בדעתו למכור רק הארץ לענץ שביעית ולא עצם הארץ וצע״ג) והרב
 קוק בעצמו כתב שבזמן חז״ל לא עשו לא מכירת חמץ ולא מכירת הארץ רק ממנהג מכירת חמץ
 אפשר ללמוד לעשות היום מה שבזמן חז״ל לא עשו, אף שהיה שם עברינים על בל יראה, וא״כ הייה
 שהיום אפשר למכור הארץ. (ע׳ ס״ק כ״א;
 ורצה שם לדמות למכירת בכורות, אולם הדבר תמוה, שמכירת בכור סג׳ בריאה או כאוזן, והגוי
משלם פרוטה ויותר מזה אינו מתחייב ואץ מבקשים ממט, משא״כ בחמץ צריך למכור הכל,
 ומבקשים מחיר מלא והגוי נותן רק פרוטה לדמי קדימה והשאר מתחייב , וכל אחד יודע שאינו
 מתחייב כלום ויש כאן בליבו ובלב כל אדם שאינו מתחייב, וממילא כל המכירה בטילה, אולם כיון
 שכבר הורגלו במכירת חמץ, נתחזק בעם ישראל שאפשר לעשות מכירה בלי גמירת דעת, ונתן פרוטה
 וזוקף השאר במלוה והכל רק על הנייר וממילא הוכשר ג״כ מכירת שביעית אבל הכל תמוה מאוד,
 ואם רוצים לדמות מכירה זו צריך לדמות להסכם אוסלו שחתמו על שלום ואץ שלום,
 ובאמת ממכירת בכורות גופא יש ראייה שצריך גמירות דעת, דעי תוס' (ע״ז עא. דייה רב אשי, הובא
 בשייך יו״ד סי ש״כ ס״ק זי) וא״צ שיתן העבו״ס מעות שוה הראש או הריאה אלא סגי שיקנה בפרוטה ואע״פ
 ששוה יותר כפליים אפ״ה אין לחוש משום ביטול מקח דאנן סהדא שהישראל גומר ומקנה לעבו״ס בדי
 להפטר. הנה הוצרך להסביר שיש כאן גמ״ד, ולא אמר שזה ענץ דתי שא״צ גמ״ד, או שיספיק גמ״ד
 להפקיע הבכורה ולא לתת הריאה, כי זה אינו כלום, וכונת תוס׳ שהישראל גומר בדעתו שאם הגלי
 יקה הראש או הריאה ששוה הרבה יתן לו ואינו דומה לשאר קנינים שבטל המקח אם מטעה יותר
 משתות, כ׳ כאן שאני שהישראל מוכן לתת הריאה ממש אם הגוי יבקש, שלא יפסיד הבהמה.
 ועל הטענה שאץ כאן איסור לא תחנם, משום שזה רק לזמן, הנה אם באמת המכירה רק לזמן
 צע״ג אם עי״ז נפקע קדושת הארץ, (ע׳ חז״א שביעית ס׳ כ״א ס״ק ח) ואם עושים על הנייר מכירה לעולם
 רק שלמעשה זה רק לזמן, הנה הודו שאץ כאן מכירה. (וע״ע ס״ק כא בעגין זה)
 ומה שעושים מכירה לישמעאלי שאינו עובד ע״ז, וטוענים ששייך ליחסו לגר תושב ואין בו משום
 לא תחנם, בזה צדקו טענת החז״א (שביעית ס׳ כ״ד ס״ק גי) שלא שייך לקבל ג״ת ישמעאלי שמאמין
 באיסלם, משום שאינו מאמץ שעם ישראל מצווה בתרי״ג מצות והם רק בשבע, (וכ״מ ברםב״ם ספ״ח
 דמלכיס) ובזמן הזה נתגלה הדבר עוד יותר, שהם רוצים לזרוק כל ישראל מאי״ ואץ להם שייכות עם
 ג״ת, שג״ת הוא אדם שנמצא בצורת גר ושפלות, ולא אחד שרוצה להשתלט על עם ישראל.
 ועי במשפט כהן בסי סייג, שרצה לצרף דעת הב״ה בהו״מ ס' רמ״ט לענץ שאסור לתת מתנת חינם
 לגוי, שלמדים מאותו פסוק של לא תחנם, שכתב הטור שאסור לתת לעע״ז, וכתב הבי״ שאץ כונת
 הטור להתיר ישמעאלי שאינו עע״ז, אלא ג״כ הוא בכלל האיסור, והב״ח תמה על הב״י, דלמה כתב
 הטור לפ״ז שרק לעע״ז אסור, ובמשפט כהן למד מכה זה שהב״ח חולק על הבי״ וס״ל שלישמעאלי
 מותר. אולם כל זה גרם לו בגלל הצנזורה שלא סיימו דברי הב״ח, אבל בטור החדש הובא הגירסא
 השלמה של הב״ח, ושם כתוב שהב״ח אומר שיש טעות בטור ובמקום עע״ז צ״ל גוי, וסיבת הטעות בא
 מכח הצנזורה בטור, (רק שוב היה צנזורה לדברי הב״ח האלו! וכן בהגה׳ הטור כתב שבגירסא
 המקורית של הטור היה כתוב גוי במקום עע״ז, וא״כ כ״ע מסכימים שאסור לתת מתנת חינם
 לישמעאלי, וא״כ הייה לתת לו חניה בקרקע. וא״כ צירוף זה יורד מן הפרק
 אולם כשאני מדבר עם אלו שמכשירים המכירה, עונים על יהדות החרדי שצועק עליהם על מה
 שמוכרים את אי״ להפקיע משביעית, הרי גם במכירת חמץ שהוא איסור תורה עושים פטנטים א״כ
 כיש על שביעית שהוא מדרבנן, אולם אני שואל, זה אפשר לענות למי שמכשיר מכירת חמץ אבל מה
 תענו למי שמתנגד בתוקף ובצדק נגד מכירת חמץ,
 ויותר מזה אני אומר שאלו שמחלקים בץ מכירת חמץ למכירת שביעת קשה מאוד להוכיח אותם
 על זה כ׳ כך נהגו מדור דור והם אומרים שיש באן גמ״ד מצד הישראל, וכמו שכתבו האחרונים ז״ל
 ומתעלמים מחסרון גמ״ד של הגוי, אולם אלו אשר רוצים לדמות ולהשוות בץ מכירת חמץ לשביעית,
 הרי גילו בדעתם והודו שגם במכירת חמץ אין גמירות דעת שהרי הם יודעים שבמכירת הארץ בודאי
 אץ גמ״ד, ורוצים להוכיח ממכירת חמץ למכירת הארץ שא״צ גמ״ד, א״כ הם אלו אשר צריכים יותר
 להתנגד בכל תוקף למכירת חמץ, כיון שזה הא״ב של הלכות מכירה שצריך גמ״ד ולא לעשות ההיקש
 להתיר.
 במילים אחרות, היתר מכירת הארץ הוא מעץ זכוכית מגדלת להיתר מכירת חמץ, שעי״ שרואץ
 שאץ גמ״ד במכירת הארץ נתגלה שגם במכירת חמץ אץ גמ״ד וממילא מי שעושה מכירת הארץ, יש
 עליו יותר חיוב לבטל ג״כ מכירת חמץ, כ׳ הוא רואה טוב הדבר, משא״כ למי שמתנגד למכירת הארץ
 ותומך רק במכירת חמץ, איט רואה הדבר כ״כ טוב ויש לו מקום להטעות את עצמו ולדמיין לעצמו
 שיש שם גמ״ד, אף שבאמת גם שם אין גמ״ד.
 ועל הטענה שיש כאן לא תחנם, טוענים על החרדים , איך אתם צועקים על לא תחנם, למה אתם
לא מוחים נגד הנסיגה, חש גם שת7מכץ כנסיגה, שהיא לא תחנם פי אלף, שניתנים ממש ארץ
 ישראל לישמעאלים,
 הנה טענה זו צודקת רק מצד אחד ולא משני צדדים, ואסביר הדבר , אחד אוכל חזיר והשני
 אוכל גבינת עברים שהוא איסור דרבנן, בא האוכל חזיר וצועק על זה שאוכל גבינת עברים, רשע
 שכמותך איך אתה מזלזל באיסור שחז״ל גזרו עליו, השיב לו מה אתה טוען עלי, הרי אתה אוכל חזיר
 שהוא איסור תורה,
 ואני שואל, האם בגלל זה הצדיק את עצמו שאוכל גבעת עברים, ואה״נ שיש לו טענה על השני
 אבל לא הצדיק את עצמו בכלום,
 ועוד , זה יכולים לענות רק למי שבאמת שותק על הנסיגה או שתומך בנסיגות, אבל מה יענו אם
 המוכיח מתנגד גם לנסיגה ומוחה נגדו בכל הכה, ובבל זאת טוען נגד מכירת הארץ.

ציטוט:
...הנה בספר ביום הראשון תשביתו שהוצאנו בשנת תשנ״ב כתבנו באריכות הוכחות שמצד שאין גמ״ד של הגוי נתבטל כל המכירת חמץ, וכתבתי הרבה מכתבים לגדולי ישראל ולא קיבלתי תשובה הוגנת, רבנים של קהילות אמר! לי שצריך ללכת אצל זקני הדור, והלכתי אצל הגאון ר׳ שלמה זלמן אריערבך זצ״ל ואמר לי שאינו ילדי> השבתי לו, שצעירי הדור אומרים שצריך ללכת אצל זקני הדור וזקני הדור אומרים שאינם יודעים, מה אני אעשה עכשיו, והשיב שאני צודק בטענה זן (והביא על זה הגמ׳ ביק ס: באיש שיש לו שתי נשים אתת וקנה ואחת צעירה. והזקנה לוקטת לו שערות השחורות והצעירה שערות לבנות ונמצא קרח מכאן ומכאן.] אבל מה יעשה כיון שאינו יודע, והוסיף לומר שבלי ערמה אומר שאינו יודע (שאלתי לו עוד דברים בעני' גרמא ע׳ ס׳ ב' ם׳׳ק ב׳ אות ד)
 ואחייב הלכתי אצל אחד מזקני הדור שליט״א אחד מגדולי הרבנים בדורינו, (שמפני כבודו איני רוצה להזכיר שמו, והוא אחד שאינו יכול לומר שתלך אצל זקני הדור, כי בחוג שלו הוא הכי גדול) ואמר לי שאינו יכול לומר לי שאני צודק וגם אינו יכול לומר לי שאני לא צודק, והסביר ל׳ למה אינו יכול לומר שאני צודק, כי יש הרבה רבנים אשר שומעים לו, ואם יאמר להם שהמכירת חמץ אין לו ערך, יטענו עליו שיפסידו הפרנסה שלהם, כ׳ מכירת חמץ הנהוגה נותנת הרבה פרנסה לרבנים, ואמר לי בזה הלשון, האם אתה לא מבין דבר זה?

...!

תוקן על ידי תלמידים ב- 24/03/2013 15:38:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 15:51 לינק ישיר 

לוצאטי וחניכתו
במחילת כבודו, מצה הבעיה להתייחס לטיעון הפשוט שכתבתי. במכירת חמץ יש ספקות ומשתדלים שלא למכור חמץ גמור, אבל האם במכירת הארץ יש איזה צד שמישהו מסכים שיקחו ממנו את הארץ בעד כסף?
ולגבי דמיונך כאילו אני מאלו שחושבים שהחזו"א לא טעה (אם יש בכלל כאלו, או שכל הרעיון הזה הוא יצירת דמיון קודח של מי שאינם מבינים את ההבדל בין חסידות לבין שיטת חשיבה), ימחל כבודו לעיין בספרי שיו"ל לאחרונה בו אני משיג במאות מקומות על החזו"א, ויש גם ריכוז השגות משמעותיות על החזו"א, כמו למשל בחלק ג' סי' לו' עי"ש ותמצא נחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 22:14 לינק ישיר 

דר לץ,
כנראה אנחנו מכירים אנשים שונים. כל מי שאני מכיר שמוכר חמץ עושה את זה בשביל שהוא יוכל לשמור את החמץ אצלו, ואין לו מושג בכלל מה גובה התשלום שהגוי התחייב לתת אם הוא יממש את זכותו. אם הוא באמת ינחת אצלו בבית ויקח את הויסקי היהודי ישתולל. אתה מכיר אנשים שבאמת יודעים מה השווי של החמץ שיש להם בבית וכמה  הגוי התחייב לשלם עבורו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 22:26 לינק ישיר 

הבוקר שמעתי ברדיו רב חשוב שמסביר שמוכרים את החמץ הבלוע בכלים, שהרי את הכלי איננו רוצים למכור שהרי יתחייבו בטבילה אחרי שנקנה אותם שוב מהגוי, ולכן מוכרים רק את הבלוע, אני באופן אישי לא מכיר אף גוי שיקנה את הבלוע, ועוד אילו ידפוק הגוי בפסח על הדלת ויבקש את חמצו מה ניתן לו? את הכלי? את הבלוע בו? את המסמך של הרב?
מעשה ברב ויטמן, היום רבה של תנובה, שהיה רב בכפר עציון כמדומני והביא באמצע החג את הגוי עם משאית והעמיסו את כל החמץ של הכפר, וזאת לאחר שביקש שכל אחד יתמחר את מחיר החמץ שלו
לשנה אחרת כל אחד כתב בדיוק כמה חמצו היה שווה, ומכירתו היתה כדת וכדין כולל מסירת מפתח למעט החומרה של להוציא מהבית, כמדומני חומרה שמופיע ברבינו ירוחם
על כל פנים רוב המכירות אינם כאלה, ולכן אין זה דין במכירה אלא במוכר, אם הרב מבקש ודורש שכל אחד יכתוב מה בדיוק הוא מוכר, היכן נמצא וכמה שווה, ומאידך הגוי גם הוא מודע לכל ומוכן לקנות הכל - הרי שזו מכירה למהדרין
אגב גם במכירת קרקע בשביעית כך הוא הדבר, ולכן ראוי שהמכירה תתבצע לפי שווי הקרקע בשוק באופן שהיהודי יכול להרוויח מהעסקה סכום כסף שיאפשר לו להקים עסק חדש במקום אחר, ואז המכירה תקפה כדת וכדין, ואין בכח האיסור של 'לא תחנם' להפקיע מכירה, אמנם ודאי שאין זה לכתחילה שעובר על איסור, אבל בהוראת שעה התירו, ואף אם לא היו מתירים כאמור אין בכח האיסור להפקיע מכירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2013 07:39 לינק ישיר 

עיק

אתה באמת חושב שאם יקחו ליהודי את הויסקי וישלמו לו אז הוא "ישתולל"??? מי שבאמת עובד כך יש לו בעיה עם המכירה, רוב האנשים השפויים שמוכרים כמה תיקי אוכל מסריחים ואוכל לדגים ואולי פסטה שנשאר להם, מוכנים בלב שלם למכור אותם אם יצטרכו. ובכל מקרה אין שום קשר להיתר מכירה שאף אחד לא מדמיין אפילו בצחוק להחליט את המכירה ולהעביר את הקרקע לגוי, גם אם מדובר בקרקעות שבעליהם רוצה למכרן, עדיין סוף סוף מוכרים כך שליש מא"י לאיזה ערבי, נא לא להצחיקיני.

גרוס

אחר המחילה לא הבנת את טיעון לא תחנם, כיון שהמכירה נעשית ע"י שליח ואין שליח לדבר עברה השליחות לא חלה, ואין זה קשור לשאלה אם לא תחנם מפקיע מכירה מצד עצמו או שהוא רק לכתחלה, גם איסור לכתחלה חשיב שלד"ע ובטלה השליחות

ומה שכתבת שאינך מכיר גוי שיקנה את הבלוע, מה בדיוק אתה רוצה? אני בטוח שאתה מכיר גויים רבים מאד, אבל הגוי הספציפי הזה שמוכרים לו קונה רק את הבלוע כי זה מה שמוכרים לו, מה הבעיה שלך עם זה? ואין שום צורך לכתוב מה בדיוק הוא מוכר (אולי זה חומרא טובה אבל לא מעכב את המכירה)

גם מבחינה רעיונית, מכירת חמץ לא באה במקום נקיון וביעור חמץ וכו' אלא רק להסיר חשש או עבור מחסנים. ומכירת הארץ באה לבטל מצוה שלמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2013 08:51 לינק ישיר 

ד_ר_ל_צ כתב:
לוצאטי וחניכתו
במחילת כבודו, מצה הבעיה להתייחס לטיעון הפשוט שכתבתי. במכירת חמץ יש ספקות ומשתדלים שלא למכור חמץ גמור, אבל האם במכירת הארץ יש איזה צד שמישהו מסכים שיקחו ממנו את הארץ בעד כסף?
ולגבי דמיונך כאילו אני מאלו שחושבים שהחזו"א לא טעה (אם יש בכלל כאלו, או שכל הרעיון הזה הוא יצירת דמיון קודח של מי שאינם מבינים את ההבדל בין חסידות לבין שיטת חשיבה), ימחל כבודו לעיין בספרי שיו"ל לאחרונה בו אני משיג במאות מקומות על החזו"א, ויש גם ריכוז השגות משמעותיות על החזו"א, כמו למשל בחלק ג' סי' לו' עי"ש ותמצא נחת.

לא התייחסתי כלל לנידון הנוכחי. כתבתי זה מפני שכבר פגשתי במס' מקומות את כבודו מגן על החזו"א, ולא תמיד בדרך ישרה לע"ד.
אודה לך אם תכתוב לי כאן או באישי את שם ספרך, במה הוא עוסק, והיכן ניתן להשיגו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מה באמת ההבדל בית מכירת חמץ ל'היתר מכירה'?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext