בית פורומים ספרים וסופרים

ר' משולם זושא ברנדוין, מחבר 'גנא דפלפלי' ועוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2013 21:49 לינק ישיר 
ר' משולם זושא ברנדוין, מחבר 'גנא דפלפלי' ועוד

ר' משולם זושא ברנדוין (ברנד/חבצלת), מח"ס 'גנא דפלפלי' ו'אילני דפלפלי' - על-התורה, 'כסא דפלפלי' - על מגילת-אסתר, (ואולי עוד).

לא מזמן התוודעתי לאחד מספריו, שכפי שנודע לי לאחמ"כ, אלו זכו לתפוצה לא קטנה, סגנון פלפול חריף - שיטת לימוד עתיקה שכמעט ונשכחה; יש בו 'שעשוע-של-תורה' באופן נדיר בהיקפו, שלא לומר מפעים.
נשמע מעניין. מישהו גם טרח לספר לי שאין בית חרדי שלא מתהדר בספרו - "המדריך החרדי" - שהוא הבעלים... טענו גם שהוא חסיד קרליבך אדוק, אך בכ"ז ת"ח בהיקף גדול, ועוד פנינים מעניינים.

למישהו ידוע על עוד מאמרים פרי עטו, הרצאות או שיעורים שמסר?

ספרו 'אילני דפלפלי':

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2013 18:08 לינק ישיר 

הוא צאצא לאדמורי בית סטרטין הגליצייאים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2013 22:23 לינק ישיר 

אני מכיר אותו די מקרוב. מדובר ביהודי ת"ח גדול, שקוע בלימוד ומוכשר, אבל לא מהסוג הקלאסי השורר בדורנו. הוא מחובר לעולם המעשה, כמו שהוזכר כבר שהוא הבעלים של המדריך החרדי, ועסקים נוספים. [יש לו גם ביקורות מסויימות על התנהלות הציבור החרדי החל בגזענות וכלה בהתנגדות ללימודי ליבה והייחס ליגיע כפיים].
הוא בעל רקע וניחוח חסידי. למד בקול תורה ואני חושב שגם אצל ר' בערל שוורצמן.

סגנון לימודו מיוחד. פילפול לשם פילפול. אבל אפשר לדבר איתו בלימוד פשט ובלומדות המקובלת בעולם התורה.
איך שהבנתי ממנו פעם זה לא שהוא משוכנע שפילפוליו הם הפשט, עשיו ויעקב לא נחלקו בגדרי ירושה, בכור, או כל סוגיה אחרת. כנ"ל בני יעקב. כנ"ל פרעה ומשה. אלא הפלפול מהווה פלטפורמה לעיסוק במגוון סוגיות. בדרך מעניינת ומשעשעת שכלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2015 17:11 לינק ישיר 

נתקלתי בספר הזה בשבת ואורו עיני. 
משמים, קראתי מעבר לפרשת השבוע גם את ההקדמה וזכיתי לפירוש עמוק ונפלא לפרשת השבוע תולדות. למי שיש את הספר, מומלץ לראות.
מקווה להשיגו בחנויות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 21:48 לינק ישיר 

https://youtu.be/8pv87cNkfqg 
עוד הסרטות 
תמצאו בערוץ שלי 
בפלייליסטים היעודיים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ר' משולם זושא ברנדוין, מחבר 'גנא דפלפלי' ועוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext