בית פורומים ספרים וסופרים

מי הם הרבנים היותר חריפים בדורינו ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2014 20:52 לינק ישיר 
מי הם הרבנים היותר חריפים בדורינו ?

אם כי החומר הוא מדיד ולפיכך נקל לזהות בקיאים גם ע"י גויים נשים וקטנים ואף ע"י דומם כמחשב, ואילו הצורה לא תושג אלא למעטים ומדידתה בעצמה קשה יותר, מכל מקום ע"י אותם מעטים המשיגים אותה נוכל לזהות את החריף, כלומר את הארי שבחבורה. ומפני שאינני מתמצא כראוי, באה נפשי בשאלתי , מי הם כיום הרבנים היותר מפורסמים בחריפותם ועומק עיונם ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2014 21:42 לינק ישיר 

מי העיר את רוחך מוטי? יש כמה בקיאים אך הם אינם מפורסמים. וכמו שכתבתי לך בזמנו, וכך מוכח בסוף ברכות והוריות, החריף והבקי לא מתאימים להנהיג קהל בפועל, ואף משה, המנהיג הבלתי מעורער במנהיגותו, אף שבוודאי היה חריף עצום, הרי שלא נשתבח אלא על ענוותנותו. הרי שאם את מחפש מפורסם - אינך מחפש חריף, ואם אתה מחפש חריף - אינך מחפש מפורסם.
יש הרבה חריפים, ואני הכרתי לא מעט, רובם באיזשהו שלב עוזבים את עולם התורה האינטנסיבי ואת כשרונותיהם 'מבזבזים' על מקצוע חופשי, והרי הם 'בעלי בתים' עם שאלות חריפות.
יש מעטים שהם חריפים בלשונם אך לא בהכרח בשכלם.

מיעוט דמיעוט נשאר בעולם התורה והישיבות. אך רובם של אלה מקומם בחוסר פרסום, ובדרך כלל אלו תכונות מקבילות. צא ולמד ממר שושני (לי יש את מר שושני שלי, ובהזדמנות אדבר עליו, גאון מופלג. שאמר עליו ראש הישיבה שלי שאילו הקים את הישיבה רק בשבילו - דיינו).

בקיצור מוטי, אתה מחפש במקום הלא נכון, ולא תמצא מחנה בקיאים מול מחנה חריפים, אלו אינם כתות שוות בכוחם, בגודלם ובמניינם (ועיין במה שנחלקו רש"י והרמב"ם מהו גדול בחכמה 'ובמניין', מניין תלמידים או מניין שנים, אך לא מניין איי קיו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2014 23:40 לינק ישיר 

א גרוס

קראתי בהתפעלות את הניתוח שלך, ואשמח מאד לקרוא על הגאון המופלא מר שושני שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 00:02 לינק ישיר 

גרוס,

וכי הרצאה סוציולוגיות וקביעות פוליטיות ביקשתי ? :) 

הא לא ביקשתי אלא שמות רבנים חריפים בדורינו. ומהגדולים שבהם.

ומי העיר את רוחי אם לא מרן הגאון האדיר מוהר"ר עמוס לביא שליט"א המבעית בעיונו. ( אם כי , כלשון אחד מחכמי הפורום בנושא אחר, הוא " מסתיר את חריפותו העצומה ומגיש רק מסקנות"  )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 01:51 לינק ישיר 

גרוס,
התכוונת לרב יונתן רוזין?
(ניחוש פרוע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 09:30 לינק ישיר 

אריהדל אכן קלעת למטרה. עכשיו נראה אותך מנחש את אלו שכבר לא לומדים תורה באינטנסיביות אלא כבעלי בתים (רמז: כולם תלמידי הגאון הנ"ל).

המאמץ הגדול הוא לנסות ולדלות מבורם לאחרים. ספר עוד לא הצלחתי להוציא ממנו, יש לו רק קונטרסים בלתי ערוכים. והרבה הערות משוקעות בכתבי תלמידיו (דוגמת שערי ישר במהדורה החדשה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 11:11 לינק ישיר 

חריפות ועומק העיון הם שני דברים נפרדים. לדעתי הרב בן ציון אבא שאול עונה להגדרה הזאת, אם כי בספריו זה לא נשקף כל כך, אבל מי שהכירו ידע שזה היה כוחו הגדול. והוא מודל לחיקוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 11:14 לינק ישיר 

מוטי-בן-שלום האם אתה רגיל בלשונות החזון איש, והאם אתה מושפע בכתיבתך ממנו. דרך אגב גם הוא עונה להגדרה הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 14:53 לינק ישיר 

בדורות האחרונים רבי שלמה פוליאצ'ק והרב מרדכי עבאדי הרשימו אותי בחריפות עצומה שיש בה מהענווה וחותם האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 16:08 לינק ישיר 

בזמנו קראתי באחד מכרכי נועם (כמדומני) שבהם כתב ה'תלמיד' של העילוי ממיצ'יט (ר' שלמה פוליאצו'ק) ושם כתב סקירה על שיטתו וכתב שהספר 'חידושי העילוי ממיצ'יט' (בזמנו היה מצוי ברשת) מלא בחסרות ויתרות, ושם האריך בביאור כמה מענייניו כגון שיטתו המפורסמת במיגו.

על כל פנים המסקנה המתבקשת היא כי ה'סיני' לא זקוק לתלמידים כדי להעביר את שיטתו לציבור, אך ר' מאיר - לא ירדו חבירו לסוף דעתו, ורק תלמידיו רבי שיקע את פסקיו בקורפוסו, 'סתם משנה ר' מאיר'. וכך גם ר' עקיבא.

לכן כה חשוב הוא הספר 'מפענח צפונות' של הרב כשר, כדי שייתן פתח להפצת תורתן של גאונים כאלו.

גם הרב הנזיר שימש את רבו הגאון וויתר הרבה על תורתו העצמית כדי שתורת רבו תופץ ברבים (ראה בספר של דב שוורץ שיצא בהוצאת עם עובד שם האריך בנ"ל).

בזמנו שמעתי שהרב אריאב עוזר (ר"מ באיטרי, מתלמידי ר' שלמה פישר) הוא חריף ובקי. ומוסר שיעור בכל מועד בבית וגן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 16:46 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 18:42 לינק ישיר 

הרב כשר לא היה תלמיד של הרוגוצ'ובר אם כי התכתב עמו. לענ"ד הרב הנזיר לא ירד לסוף דעתו של רבו, נטייתו לעשות את תורת הראי"ה למעין שיטה פילוסופית אולי היתה מתאימה לזמנו, אלא שממעטת את האור הגנוז בכתביו.

נ.ב. סתם משנה רבי מאיר איננו פסק של רבי מאיר אלא שמועה שרבי מאיר קיבל מרבי מעקיבא ורבי עקיבא קיבל מרבותיו, ונבחרה השמועה בדרך הלימוד של רבי מאיר מפני שהיא קצרה ומדויקת ומוטעמת להפליא.

תוקן על ידי מם80 ב- 14/01/2014 18:48:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 20:56 לינק ישיר 

העילוי ממייצ'יט, רבי שלמה פוליצ'ק זצ"ל

חכמת אדם תאיר פניו

תוקן על ידי מוטיבןשלום ב- 14/01/2014 20:57:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 22:05 לינק ישיר 

גרוס,

הרב אליאב עוזר? מח"ס מראה עוזר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 22:22 לינק ישיר 

http://itri.webs.com/hebrew/ozer.html
http://nirsterntalmud.files.wordpress.com/2012/12/d7a8d7a6d793-d790d799d7a1d795d7a8-d794d7a8d799d792d7aa-d7a2d795d791d7a8d799d79d.pdf
לא ידוע לי שהוא כתב ספרים, רק שמעביר שיעורים מופלאים.

תוקן על ידי egrosss ב- 14/01/2014 22:23:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 22:37 לינק ישיר 

אני מחזיק בנט מסונן. איני יכול לצפות בקישורים שהבאת.

מה יש שם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מי הם הרבנים היותר חריפים בדורינו ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext