בית פורומים ספרים וסופרים

בקשת מקור לדברי הגר"א המובאים באיגרת הראי"ה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2014 23:50 לינק ישיר 
בקשת מקור לדברי הגר"א המובאים באיגרת הראי"ה

כתב הראי"ה באיגרת להרב לינטופ, איגרות הראיה, איגרת קיב, כרך א, עמ' קמב:
וגדולים דברי הגר"א ז"ל: "ואת עשו שנאתי - את הטפל לעשו
אבל עקרו שהוא ראשו בהדי אבהן דעלמא גניז
ועל-כן "ראיתי פניך כראות פני אלקים" אמר איש האמת יעקב איש תם.

בהערות לדברים אלה ציין הרצי"ה כי מקורם בסוף ספר עליות אליהו.
בדקתי והדברים שמביא הראי"ה בשם הגר"א אינם נמצאים שם. נכתב שם על עשו ומערת המכפלה, אבל הציטוט הנ"ל איננו.
דברי הראי"ה הנ"ל חוזרים בספרים רבים, ובכולם חוזרים ומביאים את ספר עליות אליהו כמקור לדברים, ואין איש בודק האמנם נמצא הציטוט בספר זה.
חיפשתי בעצמי מקור לדברי הגר"א הללו, וגם שאלתי חכמים בקיאים בספרי הגר"א, והעליתי חרס.
הציטוט שמביא הראי"ה מדברי הגר"א מורכב מדיוק בפסוק בדרך מדרש חכמים (ואת - את הטפל) ומלשון ספרי הזוהר וכדומה (בהדי אבהן דעלמא גניז).

אודה לכל מי שיוכל לציין מקור לדברי הגר"א הללו.

תוקן על ידי בריושמא ב- 02/09/2014 23:51:32

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2014 09:44 לינק ישיר 

תיקון  
צויין שם ספר סערת אליהו ולא עליות אליהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2014 10:03 לינק ישיר 

טעיתי בחופזי. תודה על התיקון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2014 17:51 לינק ישיר 

עד שאמרת בחפזך "כל האדם כוזב"...
אינני בקי מספיק בכתבי הראי"ה או הגר"א, רק ממליץ לבדוק אם הספרים לא נדפסו במהדורות חדשות, ובהן תיקונים למובאות או מראי מקומות חדשים.
כמו"כ כדאי שתשאל את גדולי תלמידי תלמידיו, כמו הרב טאו או הרב דוד חי הכהן מבת ים ואולי גם הרב עמי רוטנברג  (רא"כ מרכז הרב) וכדו', כי יכול להיות שיש רעיון כזה לא באותה לשון, ואת העומק ע"ד משנת הראי"ה הם מבינים ואתה פחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2014 19:27 לינק ישיר 

האם זה אכן ציטוט? זהו סגנון הכתיבה של הגר"א או שכתוב הרעיון במיליו של הראי"ה?

הדיבוק,
אני מוחה כאן על ביזויו של הרב בריושמא שליט"א. ודאי שמועיל להתייעץ, אך להגדיר את הבנתו את דברי הראי"ה והגר"א כ"פחות"?! ענוותנותו וכיסוי שמו על ידי הניק כיזבה בך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2014 20:25 לינק ישיר 

להדיבוק,
הצדק עמך. בוודאי גדולי תלמידי תלמידיו, כמו הרב טאו או הרב דוד חי הכהן מבת ים ואולי גם הרב עמי רוטנברג  (רא"כ מרכז הרב) וכדו', מבינים את העומק ע"ד משנת הראי"ה, ואני מבין בעוניי פחות מהם.
אבל אני הקטן והדל שאלתי שאלת בקיאות, ולא שאלת עומק.
ועוד, הנחתי שאלתי כאן לפני העולם ומלואו, גם לפני 
גדולי תלמידי תלמידיו, כמו הרב טאו או הרב דוד חי הכהן מבת ים ואולי גם הרב עמי רוטנברג  (רא"כ מרכז הרב) וכדו', ואף הם יכולים לענות כאן על שאלתי ולהועיל כך לכל ציבור לומדי התורה.
ואולי קריינא דאיגרתא איהו להווי פרוונקא ויהיה כבוד הדיבוק שליח לדבר מצווה וישאל את גדולי תלמידי תלמידיו את השאלה ששאלתי כאן ויודיענו פתרונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2014 01:02 לינק ישיר 

אשיב בקצרה לטענות עליי, באופן שאובן באופן שלא תהיינה עליי טענות
ראשית, אני אכן אינני מכיר את בעל הניק, וזהו טיבעו של פורום. כוונתי היתה, מבלי להכנס ל'מי עומד מולי', שכשם שיתכן שזהו ציטוט ובעל הניק לא מצא מסיבות שונות, כמו טעות בציון המקור, הבדלי מהדורות, חיפוש שטחי כדרך המבקשים מקור ['סוף הספר' הוא דבר יחסי... וכשרק מחפשים מקור, לפעמים לא בודקים היטב. וכך כמובן חשבתי אך ורק לפני שהבנתי למפרע ובלא יודעין שאכן בעל הניק הינו יהודי יקר משכמו ומעלה מכל העם]. וא"כ לצערי לא אוכל לעזור, כי אין בידי מקור, וגם לא ממש זמן לחפש דברים בסגנון זה.
עצתי היתה שבמידה ולא ימצא מקור, יתכן שמדובר באיזו הבנה של הרב קוק ברעיון של הגר"א המובא במקור שציין הרצי"ה. וככל הנראה אם זו אכן התשובה ולא הגיע אליה המחבר בעצמו, שמא עדיין לא ידע מאותו יסוד של הראי"ה, ואם יפנה לאנשים המרבים לעסוק בכתבי הראי"ה במקורם אולי יתחדשו לו דברים שלא ידע.
כאמור, למפרע נודע לי שאיש דגול עומד בראש אשכול זה, ומי אני שאעיז לכתוב שדרישה מרבנים שונים, מכובדים ויקרים ודי עסוקים, לנחש שישנה שאלה בפורום סו"ס שהניק 'הדיבוק' חושב שישנה אפשרות שהם יכולים לתרצה, מחייבת אותם להכנס לאתר, להתחבר ולענות - ליגיטמי? - לולא דמסתפינא הו"א שזה לא מעט יומרני וחצוף.
בכל מקרה זרקתי שמות, את חלקם קשה יותר או פחות להשיג גם בטלפון. הדרך שלי להגיע אליהם לא יותר קלה משל השואל.
וכמובן, ברכת הצלחה במציאת המקור ושנזכה יחדיו ובנפרד להגדיל תורה ולהאדירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2014 16:03 לינק ישיר 

כמובן לאחר בקשת מחילה רבתי, ומבלי להפחית ולרומם איש מגדולי ישראל וקטני אמנה
נודע לי כעת על אחד העורכים של כתבי הראי"ה והרצי"ה, בקי גדול ואולי יכול לעזור. ר' בן ציון כהנא-שפירא [בנו הבכור של ר' אברהם]. לא נראה לי שהוא חבר בפורום (אולי זה הניק בריושמא?), אז כדאי לנסות פנות אליו ישירות..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > בקשת מקור לדברי הגר"א המובאים באיגרת הראי"ה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext