בית פורומים ספרים וסופרים

מכון 'אופק'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2014 21:46 לינק ישיר 
מכון 'אופק'

שמתם לב לתופעה שהמכון הנ"ל פרסם בארבה ירחונים וקבצי עת וכו' קטעים מספרים שהוא הולך "להוציא בקרוב" ועברו שנים ו-"לא ספר ולא נעליים"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2014 15:04 לינק ישיר 

ולתופעה ש99% מהספרים שיו"ל ע"י המכון כבר מפורסמים מספיק בלעדיו? [אולי חוץ מהשיעורים של ר' מרדכי גיפטר בסוף ה'רמ"ה על גיטין' (שכבר הדפיס מוסד הרב קוק ע"ש הריטב"א)...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2014 21:08 לינק ישיר 

יש הרבה ספרים שנשארים אצלו בשלבי עריכה. הוא עושה עבודה אחראית מדאי, והוא גם אדרעס פופולרי לזלזול, אבל אני אישית מוצא את עבודתו חשובה ומועילה בדרך כלל. אני מצפה להוצאת ספר 'יחוסי תנו"א" השלם ע"י המכון שלהם, ועוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2014 20:54 לינק ישיר 

לא שאני מזלזל בעריכה היא בהחלט מושקעת וטובה העניין זה שכבר יותר מדי ספרים נמצאים אצלו בשלבי עריכה איך זה? הוא התחיל מפעל חדש של התורת כהנים ועוד לו סיים אותו. אגב מדברי ברודי במבוא לאוצר הגאונים החדש משמע שהוא בכלל לא מתכנן להמשיך את המפעל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2014 00:32 לינק ישיר 

א. יש להם כמה וכמה פרוייקטים "על הקנה" לקראת סיום. מטבע הדברים יש גם עיכובים לא צפויים.
ב. ברודי בהחלט ממשיך עם הפרוייקט, והוא בשלבים מתקדמים עם אוצה"ג לבבא בתרא. אני מנחש שעוד שנה כבר בחנויות הספרים. ואני מעריך שהספרא בשלבי גימור (יש לזה כמה רמזים, כגון המהדורה החדשה של החלק שכבר הדפיסו).
ג. באמת זו תופעה מצערת, אבל מובנת לאור העובדה שבאמת מדובר בעבודה ברמה גבוהה (לפי התרשמותי. אודה על האמת שלא בדקתי לעומק). מאידך, שימו לב שהם היו הראשונים להדפיס הרבה ספרים (שחלקם גם לא נדפסו לאחר מכן). ובסך הכל הם סיימו עשרות ספרים, כשעל כל אחד מהם עובד יותר מאדם אחד.
ד. לא הכל תלוי בו (כדוגמה, כמדומני ששו"ת הרי"ף וראב"י אב"ד, שתקוע כבר קרוב לעשרים שנה[!!], אינו תחת חסותו המלאה של הרב שושנה, אלא נמסר למהדיר אחר, ועובר תחת ביקורתו של הרב שושנה. כמו כן, אף אחד לא באמת יודע על עובדים שהפסיקו פרוייקט באמצע, תורמים שהפסיקו לתרום באמצע הפרוייקט, ועוד הרבה הרבה גורמים שיכולים לתקוע פרוייקטים, ובמיוחד פרוייקטים שנעשים ברמה גבוהה ובמשך הרבה זמן וממילא גם דורשים עלות גבוהה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2014 01:08 לינק ישיר 

אהה! תראו מה מצאתי כרגע -

כמה חידושים יש שם -
1. פירושי ר' יוסף חיון ליונה ועובדיה רואים אור לראשונה דרך אוצר החכמה (כתוב בסוף התיאור "תדפיס").
2. באמת השערתי לגבי אוצה"ג על ב"ב התאמתה - הם מעריכים שיראה אור בעוד כשנה בע"ה.
3. [שים לב, ישבב_סופר] כנראה בגרסה הבאה של החבילה שלהם לאוצר החכמה הם יתחילו לצרף חיבורים שנמצאים בשלבי עריכה מתקדמים, וביניהם יחוסי תנאו"א ועוד. איזו בשורה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2014 01:12 לינק ישיר 

אגב, אם הזכרנו את ברודי, לאחרונה הוא הוציא לאור ספר באנגלית על חקר נוסח המשנה וחקר נוסח התוספתא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2014 00:26 לינק ישיר 

בשורה טובה תדשן עצם! כפשוטו
אבל יש לפחד שזה יסתום את הגולל על הציפייה שזה יצא לאור בגשמיות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2014 10:35 לינק ישיר 

אגב, אתה יודע שאתה יכול לעיין ולהוריד את הכת"י הטוב ביותר של יחוסי תנאים ואמוראים, ראה (זה בטוח אחד מהם. לא פתחתי, לוקח למחשב זמן להוריד...):

אני מקווה שיעלו בהקדם סריקות צבעוניות שלהם. בהמ"ל בני"ו מעלה כל הזמן סריקות איכותיות של כת"י (בדרך כלל אי אפשר להוריד, רק לעיין).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2014 23:24 לינק ישיר 

חבל שהספר של ברודי נכתב באנגלית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מכון 'אופק'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext