| נשלח ב-21/12/2014 19:49 |
|
| |
הקושי האישי להיות 'בעל מחבר ספר'
משיחות שהיו לי עם מחברי ספרים, וכאלה שנמנעו ברגע האחרון מלהוציא ספר, התברר שהוצאת ספר 'חידושי תורה' כרוך בהתמודדות אישית לא קלה.
א. החשש מביקורת וזלזול מחוגי הלומדים, בעיקר אלו שבתוכם חי המחבר.
ב. החשש מהצורך לייצג ביום יום את הדמות הרעיונית המשתקפת מהספר, ובכלל: הצורך להשתדרג בהתנהלות המכובדת כיאה למחבר ספר..
לא פלא שרואים יותר ויותר מחברים המוציאים ספר בעילום שם, ולאו דווקא מטעמי ענווה המוכרים מהעבר.
מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2014 07:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2014 16:08 |
|
| |
אתה יכול תמיד לדעת מי מוציא, לעולם לא תדע אם מספר הנמנעים איננו כפול...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2014 21:56 |
|
| |
אני חושב שאם ניקח את האברכים הרצינים, מכל 3 כאלו, תמצא אחד כזה שמתכנן אי פעם להוציא ספר.
ואף אני ביניהם, אמנם לא אתגאה שאני אברך רציני, אבל בהחלט בחלומי להוציא ספר, ואף כמה ספרים, נקווה שיעזור לי ה' במימוש חלומותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2014 22:59 |
|
| |
השאלה הראשונה, האם במחברת כבר מסתתרים עתה חידושים ייחודיים ששווה לפרסם,
או שמדובר בעוד סיכום מעייף וסזיפי של סוגיות היישר ממחברת ה"חידושי תורה" המכורכת
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2014 12:43 |
|
| |
כל אחד והג'וקים שלו. אני בעצמי מח"ס, החומר בספריי אינו בהכרח תואם את השקפת הסובבים אותי. כשיש בעיה עם מישהו יש דרכים לצאת ממנה. לצערי, וזה דווקא פרט כואב יותר מבחינתי, שעושה רושם שאף אחד לא באמת טורח לקרוא ולהתבונן בתכנים של ספרך... (זה מובן וליגיטימי, אבל כמחבר זה קצת עצוב). נוסף לזה שמחבר שבאמת ישב על הנושא וחקר כראוי (וזה ההבדל המובהק בין מחדש למגמתי, קנטרן ונייטראלי) תמיד יוכל להסביר את שיטתו בצורה ברורה, גם למי שחושב שהמסקנה אחרת,כי הוא באמת יודע את החומר מכיוונים שונים!
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|