לא מזמן יצאה מהדורה חדשה של ספרי הלבוש. המעיין בהקדמה אחרי ההסכמות יראה שם "מסורת" מדוע הרב יפה קרא לספריו בשם לבוש. מזעזע ומפאת צניעות אין לחזור על הדברים. נורא ואיום. אז עכשיו הסיפור הזול הזה קבל גיבוי "אקדמי-חרדי" שהרי אם המהדיר החרדי כותב את זה - זה חקוק באבן, לא כן?
נו, אם איזה אקדמאי או רפורמי היה כותב סיפור כזה כבר אמות הסיפים היו זעות ת"ק על ת"ק....
איך אפשר שמהדיר יכתוב דברים כאלה. בכל אופן מהדיר דומה קצת לתלמיד לפני רבו?
בשולי הדברים, הלבוש היא יצירה מרתקת. הוא היה תלמיד הרמ"א, לא ידע שרבו כותב הגהות לשו"ע, וכתב בעצמו עד שנודע לו שרבו כבר כתב... עצם הצורך בהרחבה כ"כ מהר אחרי שהגהות הרמ"א יצאו, מראה כמה היה דחוף להרחיב הסבר על תמצות הרמ"א, ואין לי הסבר מה היה דחוף כל כך.
לא שיש להתלהב ממהדיר שכותב כך על כתבי הרב הנערץ שהוא מהדיר - אפילו אם כך כתב הח"ח - היה יכול להסתפק באיזו הערה נידחת עיין נדחי ישראל פכ"ג - כדי לצאת ידי חובתו האקדמית. למה לכתוב מסורת?
יש בכל אופן קצת הבדל בין סיפור הח"ח - שהמאורע קרה במסגרת פגישת עסקית - לבין הסיפור במהדורה החדשה שהפגישה הייתה במקום קצת אחר ... אני לא זוכר שהמהדיר מצטט את הח"ח אבל הספר לא תחת ידי עכשיו.
נשלח ב-27/11/2015 14:48
הבוקר ראיתי את הספר שוב. לא ראיתי שנותן אזכור לח"ח. לפי תיאורו הלבוש ממש נכנס לבית הקדשות. לא יאומן. ומכנה שזה מסורת. נו נו.
נשלח ב-27/11/2015 16:17
סערה בכוס מים...
לפי המסורת הוא נכנס לבית 'פריצה' (לא ראיתי דברי המהדיר, אבל אם חמסיך עליו על שהשתמש במילה זו, הנה תדע שבאיירופה קראו להמושל בשם 'פריץ' ולאשתו 'פריצה' - לא 'פרוצה' בוי'ו, ויחי ההבדל) על מנת עסקים או אולי אפילו לשם שתדלנות, ובהיות שהיה בעל זיו תואר וקומה תבעתו אותה אשה לדבר עבירה והוא לא יכל להימלט ממנה אלא דרך הביוב.
אף מסורה לא אומרת ש'לעשות צרכיו נכנס', ואם כן כתב המהדיר אני מבין רוגזיך, אחרת אין כאן שום בזיון ולא נעליים.
אתה חוזר על סיפור הח"ח בנדחי ישראל אבל זה לא מה שכותב המהדיר. ראה בעצמך בספר.
נשלח ב-16/12/2015 20:46
אם הכעס הוא על חוסר הדיוק, אולי כדאי לפנות למהדיר. אינני מבין מה הטענה בדבר הזלזול בכבוד הגאון בעל הלבושים, היו חכמים שכמעט נכשלו, כמו יוסף וכמה עובדי בקידושין ועיין בתוס' בחגיגה גבי ילבש שחורים, שאותו תלמיד במו"ק נהג כשורה.
אגב פעם מצאתי באיזה ספר מיושן סיפור דומה על ר"ת עם איזה שרה, שלבסוף רכב על החמור והיא הלכה לראותו ונפלה (או משהו כזה) מהחלון ומתה. מישהו יודע במה מדובר?
נשלח ב-17/12/2015 10:18
אני מתפלא על כבודו. זה לא סתם חוסר דיוק לכתוב שהוא נכנס לבית הקדשות. זה לא מכובד לכתוב את זה בהקדמה של ספר שאדם מהדיר. זה מקרה ברור שהמסכימים לא ראו את החרפה. אם מישהו רוצה ל"דייק" מבחינה אקדמית, אז היה יכוטל להסתפק במראה מקום לנדחי ישראל, והיה יוצא ידי חובתו, כי ממילא חוץ מהעסיסיות המיותרת של המהדיר אין בסיפור משהו שיכול להשפיע על הבנת דרכו ושיטתו וכו'.
אם נניח היית מזמין את רבך המובהק לדבר באירוע משפחתי שלך והיית מציג אותו כך??