| נשלח ב-2/9/2010 19:14 |
|
| |
+ בין עצבות לשברון לב +
כידוע מר' נחמן מברסלב גנות העצבות.
הוא כותב שתאוות האכילה, ועוד תאוות, מקורן בעצבות.
כמו כן ידוע את מעלתו של השתפכות הנפש בהתבודדות עם קונו, בשברון לב.
חסידי ברסלב הוותיקים, לא אלו שמקרוב באו, ידועים כיהודים שעם כל החוזק בדרכם, מעריכים ומכבדים כל יהודי, באשר הוא.
האמת שאין סתירה בין הדברים, והם דווקא משלימים אחד את השני.
היום פגשתי יהודי פשוט ( יש כזה דבר?), לובש חולצה כחולה, מתפלל בלי כובע וחליפה, אבל נפל בחלקו ללמד מאות יהודים כל יום הלכה ומוסר בנעימות.
כשהוא השתתף בזה שאני צריך לבלות שעות ארוכות להביא לחם לפי הטף, נזכרתי בווארט ששמעתי מהקוצקער, וסיפרתי לו את זה.
בקטע תפילה של אדם יסודו מעפר, חייך.
החסידים שאלו אותו למה חייך, אז הוא ענה, אם הייתי עשוי מזהב, ואלך לעפר, הייתי עצוב.
עכשיו שאני בא מעפר, וחוזר לשם, ובאמצע אני שותה לחיים, אני מאושר.
אמשיך בהזדמנות.....
תוקן על ידי בעי ב- 02/09/2010 19:24:00
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2010 19:20 |
|
| |
מחכים להמשך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2010 22:39 |
|
| |
יופי.
תמשיך לספר להם כל מה שלמדנו ביחד עד שציפורי גירש אותנו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2010 23:14 |
|
| |
אני יכולה לספר, הצצתי מהחלון אחרי שכולם הלכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2010 06:25 |
|
| |
היהודי ענה לי על הווארט של הקוצקער, העיקר זה שמחה, תחת אשר לא עבדת וכו', והוא המשיך, אחד הראשי תיבות של אלול שאמרתי כאן הוא, (חודש) אדר לחיים, ווידער (הלאה ביידיש) לחיים.
נפרדנו לכמה דקות, ואח"כ הוא המשיך עם הסיפור של הבעל תוקע של הבעש"ט, שהיה שבור מזה שנאבד לו הפתק עם כל הכוונות. הבעש"ט אמר לו שאלו היו התקיעות הכי טובות שהוא שמע אי פעם, בגלל שהם באו מלב שבור.
חשבתי לעצמי, מה הביא את היהודי הזה לקשר בין שתי רעיונות אלו?
והתעוררתי לזה, שזה היינו הך, מי שעצוב, זה בגלל שחסר לו משהו, שלפי דעתו מגיע לו. מי ששמח בחלקו, שמח בגלל שהוא מרגיש שהוא אפס, ולא מגיע לו כלום, אז כל דבר שיש לו, הוא שמח בשבילו.
בהמשך אעלה מה שכתב הסבא מקעלם על עניין שמחה.
נ.ב. בעי, תודה על התיקונים....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2010 08:21 |
|
| |
עכשיו הם מבינים למה אתה היית המשגיח...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2010 10:34 |
|
| |
כי העיקר המביא את האדם לשמחה קיימת, בלתי מעורבת בעצבות, ומבוררת מתוגה, היא רק שמחה של מצוה, כי היא נצחית וכו' חכמה ומוסר ח"א
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2010 17:35 |
|
| |
ונראה לי כוונתו, שבתענוגי העולם הזה יש כלל "יש לו מנה רוצה מאתיים", ותמיד השמחה והסיפוק מעורבים עם הרגשה שיש גבול וסוף לתענוג זה. מה שאין כן בשמחה רוחנית, שהיא ללא גבול ונצחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2013 00:38 |
|
| |
פגשתי אותו שוב לפני חודשיים והתברר לי שהוא שליח הרבי למקום עבודתו.
מדהים איך הוא ידע לבחור שליחים מתאימים לכל מקום.
|
|
|
|
|