אפלייה בכל הכוח!!!
| מוסד שמפלה, צריך ללכת עד הסוף | לבטל לגמרי את כל הסמינרים. צילום: פלאש90 "הדבר השני, אם היה תלוי בי, אני הייתי מתבטל לגמרי לכל הסמינרים הגדולים. הייתי עושה כך שבית הספר היסודי לא ימשיך עד לכיתה י"ב במקום שלו, שכל בת נכנסת מכיתה א' ועד לסיום... ואז, אין שום סיבה שבעולם שבנות יוכלו להמשיך באותו בית ספר. למה צריך שיהיו שם אלפיים בנות? למה לתת להן לנסוע למרחקים? ברור שזוהי מלחמה גדולה מאוד, אבל צריך לעשות..."
• אתה מודע למה שמנהלי הסמינרים הגדולים, שכוחם רב, יילחמו, זה לחצים, איומים על נכדים ונכדות...
"אני במהות שלי איש של מלחמות ואיש של מכות, אבל כשאני מגיע למסקנה שזה הפתרון, חובתי כלפי הציבור. ועם כל הציבור עשיתי כבר כמה דברים וחטפתי..."
• זה יהיה יותר קשה ממעשיהו. אין לך מושג במה מדובר...
"אני מכיר את העניין, אני לא תייר... וכמי שהיה קרוב מאוד גם לגרי"ש אלישיב זצ"ל, שהיה איש הלכה נטו, אני יכול להעיד באופן אישי שהוא הזמין את שרת החינוך לימור לבנת ואמר לה, והיא הייתה בהלם קרב כשאמר לה את זה: שעל פי ההלכה היא חייבת לקצץ תקציבים ... זה כספי ציבור, אמר לה. היא הייתה בהלם! אבל זה פסק של הרב אלישיב, ושאף אחד לא ימכור לי סיפורים...
• אפילו גדעון סער לא עומד בפסק הזה...
"אוקי, אבל אנחנו כאנשי ציבור חייבים ללכת בנושא הזה 'עד הסוף'. מה זה המושג הזה של בית ששומר תורה ומצוות, אבל בגלל שהאב עובד הוא הופך לבן תורה? ממתי זה היה כך ביהדות החרדית? תראי מה קורה באמריקה... יש אצלנו, בתוך הציבור החרדי, המון דברים מעוותים, אני יודע שזה קשה, אני יודע שמדובר בדברים שהשתרשו. אנחנו כילדים למדנו יחד בבתי ספר של החינוך העצמאי, זה אבא שלו עבד, זה אבא שלו היה רב... כל אחד יכול לשבת וללמוד תורה כל היום!!! מי שקובע עיתים לתורה ומחנך את הילדים שלו על פי ההשקפה הצרופה הופך לסוג א'??? הוא סוג ז'!!! על כל המשתמע מכך
"מוסד שמפלה צריך ללכת על זה עד הסוף. בתקציבים, בחקיקה - אסור להפסיק עם זה! ומי שלא התנסה ולא עבר על זה, מי שלא הסתכל בעיניים למשפחה שילדיה לא התקבלו במוסד, רק בשמים יודעים כמה אחוזים מהנושרים לא נמצאים בחוץ, בזכות הסלקציות הללו. אנחנו גדלנו אצל גדולי ישראל...
• אבל אתה יודע, גדולי ישראל אכן נלחמו ונלחמים שתהיה אפלייה, אבל במעגל השני של המשפיעים יש השפעה של הלחץ של מנהלי הסמינרים. זה מושך לפה, וזה מושך לפה. היו הרבה דברים שהרב אלישיב רצה לשנות, כמו למשל לשנות את מסלול ההוראה בסמינרים, אבל המעגלים הקרובים אליו לא נתנו...
"לכן צריך להיאבק בכל הכוח..."
• אולי, בעצם, אנחנו צריכים שר חינוך חרדי, לא שר פנים ולא שר שיכון?
"לא יודע, לא נכנס לזה, אבל צריך להיאבק... ותראי, זה גם עושה חילול ה', הכול יוצא החוצה... מה חושב יהודי חילוני מסורתי שאנחנו מספרים לו על עולם החסד... ואז הוא שומע שאין אפליה. זו תורה וזו שכרה???" |
 |
|
|