דרוש שם לישיבה. ב"ה הכל כבר מתוכנן, חסר רק שם.
ראש ישיבה זה אנכי, התפניתי מכל עיסוק, ובהחלט מוכן ומזומן להאדיר תורה ולהרביצה בתלמידים. תלמידים זה לא בעיה, כל פינה שאתה הולך אתה רואה את הריבוי הטבעי של הנוער ב"ה כן ירבו. כך שאין בעיה. ויש גם רשמים פנויים שמשוועים לעבודה בכל קיץ, הם יקבלו לפי הצלחה, ובעזרת ה' אם יביאו ארבעה חמשה בחורים מבתים עשירים, מתוך שלושים וחמש, זה יחזיר את ההשקעה.
מה צריך עוד? משגיח מעולה? נושא ונותן? זה ממש לא בעיה. יש כ"כ הרבה אברכים שישושו על הצעת תפקיד, נודיע במשבצת בעיתון ונקבל מאה קו"ח בפקס. והכי כדאי למצוא בין המועמדים משגיח בעל ותק ונסיון שהראש ישיבה שלו לא יכול להחזיק אותו, במצב הכלכלי הקשה היום בישיבות, יש המון כאלו...
בנין? כסף למשכורות לשנה הראשונה? יש תכנית. לא אגלה פה. אבל בהחלט בסיס סביר, ממש לא בעיה. והכי גרוע יש את ההורים, ביניהם נמצא בעל קשרים עם מי לטוס לאסוף כסף בחו"ל.
מה חסר עדיין? שם.
בלי שם אי אפשר לעשות הרשמה, אי אפשר לגייס תרומות. שם לישיבה זה הכי חשוב. וכל השמות תפוסים. כל ההטיות והחיבורים של המילים "תורה", "תלמוד", "חכמה", כולם תפוסים. ואם לא בדיוק – אז בערך, וזה לא בא בחשבון להתחיל פרוייקט חיים בסכסוך עם ישיבה קיימת. שהרי ממה נפשך, אם המתחרה היא ישיבה טובה מהטובות, יש להם משאבי כסף ואנוש, קשרים ושאהידים, ומסוכן להתחיל איתם, כל הישיבה שלי תקרוס.
ואם המתחרה הוא סתם ליימך דפוק, עם עשרים הולכי על שתיים... אני צריך שהדימוי של הישיבה שלי תתחבר עם אחד כזה מההתחלה? כל השם שלי יהרס ללא תקנה.
חשבתי על "חכמת העיון", ואז נזכרתי בישיבת "עיון ובקיאות החכמה והדעה", אתם כבר קולטים לבד את עוצמת הברוך.
כרגע יש הצעה יפה: "צמיחת קרן התורה לדוד". יש את קרן התורה שהיא ישיבה מוצלחת, ולא יריבו איתי על השם, כי בן דוד שלי הוא המנהל של משרדי השנור שלהם באורוגוואי, ויש את קרן דוד, גם כן מוצלחים שווה להידמות אליהם, והם בטוח לא יאסרו עלי שימוש בשם דומה לשלהם, כי יש להם את הקהילה הסגורה להם גם לתלמידים וגם לתורמים, ואני לא דורך להם על המשבצת.
מצד שני זה שם ארוך, ואומרים שכדאי משהו קליט וקל. נגיד שיקראו לישיבה ברחוב "צמיחס קרן" בתור קיצור, זה כזה נשמע גרוע? ונגיד שלבוגרים שלנו בעוד עשר שנים ומעלה יקראו "צמיחסניק", זה נראה לכם בעיה??