בית פורומים בצלצלי שמע

דחוף עזרתכם, דרוש שם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/12/2012 14:00 לינק ישיר 
דחוף עזרתכם, דרוש שם

דרוש שם לישיבה. ב"ה הכל כבר מתוכנן, חסר רק שם.

ראש ישיבה זה אנכי, התפניתי מכל עיסוק, ובהחלט מוכן ומזומן להאדיר תורה ולהרביצה בתלמידים. תלמידים זה לא בעיה, כל פינה שאתה הולך אתה רואה את הריבוי הטבעי של הנוער ב"ה כן ירבו. כך שאין בעיה. ויש גם רשמים פנויים שמשוועים לעבודה בכל קיץ, הם יקבלו לפי הצלחה, ובעזרת ה' אם יביאו ארבעה חמשה בחורים מבתים עשירים, מתוך שלושים וחמש, זה יחזיר את ההשקעה.

מה צריך עוד? משגיח מעולה? נושא ונותן? זה ממש לא בעיה. יש כ"כ הרבה אברכים שישושו על הצעת תפקיד, נודיע במשבצת בעיתון ונקבל מאה קו"ח בפקס. והכי כדאי למצוא בין המועמדים משגיח בעל ותק ונסיון שהראש ישיבה שלו לא יכול להחזיק אותו, במצב הכלכלי הקשה היום בישיבות, יש המון כאלו...

בנין? כסף למשכורות לשנה הראשונה? יש תכנית. לא אגלה פה. אבל בהחלט בסיס סביר, ממש לא בעיה. והכי גרוע יש את ההורים, ביניהם נמצא בעל קשרים עם מי לטוס לאסוף כסף בחו"ל.

מה חסר עדיין? שם.

בלי שם אי אפשר לעשות הרשמה, אי אפשר לגייס תרומות. שם לישיבה זה הכי חשוב. וכל השמות תפוסים. כל ההטיות והחיבורים של המילים "תורה", "תלמוד", "חכמה", כולם תפוסים. ואם לא בדיוק – אז בערך, וזה לא בא בחשבון  להתחיל פרוייקט חיים בסכסוך עם ישיבה קיימת. שהרי ממה נפשך, אם המתחרה היא ישיבה טובה מהטובות, יש להם משאבי כסף ואנוש, קשרים ושאהידים, ומסוכן להתחיל איתם, כל הישיבה שלי תקרוס.

ואם המתחרה הוא סתם ליימך דפוק, עם עשרים הולכי על שתיים... אני צריך שהדימוי של הישיבה שלי תתחבר עם אחד כזה מההתחלה? כל השם שלי יהרס ללא תקנה.

חשבתי על "חכמת העיון", ואז נזכרתי בישיבת "עיון ובקיאות החכמה והדעה", אתם כבר קולטים לבד את עוצמת הברוך.

כרגע יש הצעה יפה: "צמיחת קרן התורה לדוד". יש את קרן התורה שהיא ישיבה מוצלחת, ולא יריבו איתי על השם, כי בן דוד שלי הוא המנהל של משרדי השנור שלהם באורוגוואי, ויש את קרן דוד, גם כן מוצלחים שווה להידמות אליהם, והם בטוח לא יאסרו עלי שימוש בשם דומה לשלהם, כי יש להם את הקהילה הסגורה להם גם לתלמידים וגם לתורמים, ואני לא דורך להם על המשבצת.

מצד שני זה שם ארוך, ואומרים שכדאי משהו קליט וקל. נגיד שיקראו לישיבה ברחוב "צמיחס קרן" בתור קיצור, זה כזה נשמע גרוע? ונגיד שלבוגרים שלנו בעוד עשר שנים ומעלה יקראו "צמיחסניק", זה נראה לכם בעיה??

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 14:01 לינק ישיר 

(בסוד אגלה לכם: הלכתי למרן ראש הישיבה להתייעץ, הוא שאל אותי מי אמר לי בכלל לפתוח ישיבה, ומה הנסיון שלי. הבנתי שהוא כבר לא כ"כ בענינים. בשביל דברים ש"זה לא בעיה" ושאני יודע להחליט לבד, לא הייתי ניגש אליו. אני הלכתי אליו לבעיה הרצינית, האמיתית. כי כאמור בלי שם אין כלום, וזו בעיה קשה להשיג שם.

ראיתי את המצב, אז בקשתי ממנו רק ברכה "שהישיבה תצליח", והיה לי נגן להקליט. היום זו בכלל לא בעיה לעשות קו רישום חינם, שבהקשה על 1 שומעים את ברכת מרן ראש הישיבה לכל בחור שירשם, וכו', בסוף הוא עונה לי "כל טוב, ושתישמר מעצות לא טובות".

אני מאוד מבולבל מחוסר ההתמצאות שלו, אני כבר בטוח שעל כל שאר הדברים שאומרים בשמו הוא גם כן לא מתחיל להבין, ורק הגיחזים, אומרים לו מה להגיד או שאומרים שהא אמר.

אבל אני לא אומר כלום. נדרתי לא לדבר פוליטיקה, בפרט כעת עד שהישיבה תתבסס, זה יכול להרוס את כל התכנית.

בעזרת ה' כשיהיו לי כמה מאות תלמידים, ומתוכם לפחות עשרים שיתאבדו בשביל מילה שלי, אני אצא מגדרי באופן נדיר, ואתבטא מה אני חושב בפוליטיקה. אולי אחרי "התרת נדרים". ואז בטוח שזה יעזור לי, אולי אפילו יהיה בעתיד חבר כנסת צמיחסניק).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 14:01 לינק ישיר 

בעצם יש לי בעיה אחרת לגמרי שהורסת לי את כל התכניות, אין לי אח או גיס שיהיה איתי ביחד בראשות הישיבה, עם מי אני אריב?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2012 01:29 לינק ישיר 

טוב שם משמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2012 02:12 לינק ישיר 

אוי חושלע חושלע...
איך התדרדרת לראשות ישיבה? :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2012 04:35 לינק ישיר 

הוא לא אשם
הכריחו אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2012 13:13 לינק ישיר 

ציקבעריתוש כתב:

איך התדרדרת לראשות ישיבה? :)

מבצלצלי לראשות ישיבה, אכן ירידה רוחנית.

זה המצב בדור שלנו, מה אפשר לעשות נגד הנסיונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 15:06 לינק ישיר 

אוי אוי
רחמונעס...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 17:15 לינק ישיר 

יש למה להפעיל ת'גלגלים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 18:26 לינק ישיר 

חושב לעומק,

קראתי את חיבוטי הנפש שלך בשימת לב, ונדמה לי שאתה פשוט לא פנית אל המרן ראש הישיבה המתאים. בקיצור: אתה צריך להחליף פלג, ואז בעיית חייך תבוא אל פתרונה.

אתה זוכר את הגנת התוכנת שהיתה לפני כעשרים שנה? היו מחברים פלג להגנה.

היום החרדים למדו מזה, ויצרו פלגים, להגן על תתי המגזרים.

אם אתה מחובר דרך פלג לא נכון – אתה פשוט תקוע בלי יכולת לפעול.

לפרטים נוספים פנה לפורום טמיכה תכני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2013 22:53 לינק ישיר 

ניירא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > בצלצלי שמע > דחוף עזרתכם, דרוש שם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext