הכתיבה של מהללאל הרבה יותר יפה מאסתרק... מצד שני לאסתרק יש הרבה יותר מסרים.
אני התחברתי יותר לאסתרק, בגלל המסרים החזקים שבו.
תוקן על ידי הההההההההה ב- 15/12/2013 17:33:46
נשלח ב-15/12/2013 18:08
גם אני יחסית כמוך-
הספר מהללאל, לדעתי, הרבה יותר סוחף מבחינת העלילה. עלילה מורכבת, מחוכמת מאד ומגוונת. משאירה במתח כמעט עד הרגע האחרון!
באיסתרק, לעומתו, העלילה פחות מגוונת ומתמקדת במספר מוקדים מצומצם. אבל כמו שהההההההה אמרה, באיסתרק המסרים יותר חזקים (כשאני מסיימת לקרוא את איסתרק אני בן אדם יותר טוב לכמה ימים אם לא יותר..).
אני חושבת שמבחינת המסרים, איסתרק פשוט מלא יותר במסרים גלויים ומהללאל יותר במסרים סמויים. יש מלא משפטים שוליים לכאורה במהללאל שאני מאד נהנית לחפור במשמעות שלהם כי כמעט כל מילה שם בעלת עומק מדהים!
נשלח ב-16/12/2013 01:55
אסתרק כתב:
גם אני יחסית כמוך-
הספר מהללאל, לדעתי, הרבה יותר סוחף מבחינת העלילה. עלילה מורכבת, מחוכמת מאד ומגוונת. משאירה במתח כמעט עד הרגע האחרון!
בהחלט!!!!!!!!!!!!!!!! גנבת לי את המילים...
באיסתרק, לעומתו, העלילה פחות מגוונת ומתמקדת במספר מוקדים מצומצם. אבל כמו שהההההההה אמרה, באיסתרק המסרים יותר חזקים (כשאני מסיימת לקרוא את איסתרק אני בן אדם יותר טוב לכמה ימים אם לא יותר..).
אני חושבת שמבחינת המסרים, איסתרק פשוט מלא יותר במסרים גלויים ומהללאל יותר במסרים סמויים. יש מלא משפטים שוליים לכאורה במהללאל שאני מאד נהנית לחפור במשמעות שלהם כי כמעט כל מילה שם בעלת עומק מדהים!
איסתרק אז אנחנו דומות מאד בזה...
זו פשוט אני לשבת על ספר ולקרוא, ופתאום להיתפס באיזה משפט, לבהות באוויר ולחשוב מה היא התכוונה...:)
אני אישית לא אהבתי את איסתרק. היא אומנם כתבה אותו טוב אבל בהתחלה הוא הי'ה אלים בלי שום פרופורציות... מהללאל יותר מעודן.
רואים בפירוש שהסופרת השתפרה פלאים, בצורה קיצונית מאד, כמעט החליפה אישיות... במהללאל הספר ממש דיבר אלי, הוא יפה, קולח ומענין...
נשלח ב-16/12/2013 10:30
אני אישית אהבתי את הספר איסתרק לא בגלל צורת הכתיבה שלה אלא בגלל איסתרק בעצמו והתכנים המתלווים אליו. אני אעלה סיקור מפורט יותר או באשכול הזה או באשכול חדש נראה.
אני חושבת שזה משהו כללי... שמאגד עצם אל כל מי שנכנס לפורום זה, שהוא חושב בערך את אותם דברים על הספרים האלו... לא?:) ובאמת - סתם מענין, מאיפה האומץ לפתוח פורום על סדרת ספרים אחת? נ.ב. אם אפשר.. ואנחנו כבר בפורום שכותרתו היא שירה ספרות ופרוזה... אומרים רבדים בשווא ולא בחולם בר'...
נשלח ב-16/12/2013 17:29
אומץ של אסתרק בעיקר, אבל זה לא כזה אומץ דורש ברגע שאנו כבר בדעה אחת שהספרים האלו הם לא ספרים רגילים אז למה לא?