| נשלח ב-23/12/2013 14:35 |
|
| |
***שלוואן***
ממתי הכרנו אותו? מה אנחנו יודעים עליו?
מהם קווי האופי שלו? אילו התמודדויות הוא עובר? מה אנחנו מצפים ממנו?
על כך ועוד, ננסה לדון באשכול שלפנינו.
(מי שרוצה לפתוח עוד דיונים על דמויות, מתבקש להוסיף כוכביות בכותרת, כמו כאן)
תוקן על ידי אסתרק ב- 23/12/2013 14:36:45
תוקן על ידי SHIROH ב- 08/12/2014 18:22:01
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2013 18:03 |
|
| |
אני יתחיל לחימום...
אם אינני טועה, התוודענו לראשונה לשלוואן בחתונה של החבר המשותף של איסתרק ואשר (ברח לי השם לו) כאשר יוסף דיאלידאן, יחזירו הבורא בתשובה שלמה, ניגש אליהם (אל איסתרק ואשר) ומכנה אותם משו כמו "הנערים הנכבדים ביותר בכוזר" ואז מישו, נדמה לי שאשר, עונה לו שלאחר הנסיכים, מי שראוי לתואר הוא שלוואן, בן הזקונים של העוצר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2013 18:09 |
|
| |
איסתרק, בע"ה כשי'הי'ה לי את הספר אני אשמח להוסיף משלי.
|
|
| נשלח ב-23/12/2013 20:33 |
|
| |
אסתרק הערה ותיקון להודעתך: זה היה בנישואין של זכריה לטביאס, ואשר אמר שאחרי הנסיכים יבוא ברכיהו ושלוואן,אמנם זה לא משנה את העובדה ששם גילינו אותו פעם ראשונה אבל כן לשם דיוק בדברים.
|
| נשלח ב-23/12/2013 21:09 |
|
| |
תודה! התלבטתי, כי זכרתי שפאר נשוי כבר ולא הייתי בטוחה מה עם ברכיהו...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2013 22:08 |
|
| |
נו! מה המקום הבא שפוגשים אותו?! רמז: אביי (כמדומני שזה המקום הבא)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2013 18:33 |
|
| |
אני מבינה שאני משחיתה את רמזי עליכם (זוכרים מאיפה הביטוי?!)... אמשיך:
המקום הבא בו פוגשים את שלוואן, הוא בהכרות עם אביי. לקראת סוף הספר מתואר אביי. צעיר מצליח שנקרע בין 2 עולמות: מצד אחד, הוא חברו הטוב של דניאל סטזדיראן, שמצטרף לאנשיו של רובן מן הגי, ומצד שני, הוא אחד מאנשי החצר של האביר דיאלידאן, וחברו הטוב של בנו, שלוואן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2013 20:06 |
|
| |
עצם זה שאביי שהסכים למסור את נפשו בשביל איסתרק מראה עליו משהו וכמובן על החבר שלו שלוואן, בבחינת אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה. הוא עוד יחזור בסוף!!!
|
|
| נשלח ב-29/12/2013 16:19 |
|
| |
הייתי לוקחת את המשפט הזה דווקא למקום אחר: "אמור לי חברך ואומר לך מי אתה"- כשאביי היה חבר של שלוואן היה אפשר להבין איזה סגנון הוא (וזו לא הייתה מחמאה בשבילו!). אבל עכשיו, במהללאל, אביי השתנה לגמרי ואי אפשר לתת לשלוואן את התואר "חבר של אביי(אליהו)"
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 19:01 |
|
| |
המקום האחרון, על פי זכרוני, שבו מוזכר שלוואן בספר איסתרק, הוא: מנשה קפחבר והאביר דיליאבר מטכסים עצה בעקבות האיגרת המתרפסת (והמזוייפת) שנשלחה ע"י יוסף דיאלידאן. באמצע הדיון נשמעים קולות מהבוסתן ומנשה קפחבר יורד כדי לבדוק את פשר הקולות. הוא מוצא שם את אשר, בנו קל הדעת, מתהולל עם חבריו. כשמנשה מביע מורת רוח, אשר מצטדק שאפילו יוסף דיאלידאן לפעמים מצטרך למסיבות ששלוואן מארגן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 12:21 |
|
| |
אסתרק, עלינו את לא משחיתה את רמזייך, אבל על טוביה אולה השחית אותם בהחלט :) ואני מוחה על שלוואן. הוא ממש התפכח כשראה מה אבא שלו עשה לאליהו-אביי, ולפילאק, והוא רצה להתייעץ עם ליאה על התליונים אלא שהיא לא הבינה אותו וכעסה עליו אז הוא מנסה לחשוב לבד מה לעשות, ועוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 13:02 |
|
| |
אבל הוא נראה לי קל דעת מכדי ללכת בדרך הנכונה!! הוא אכן נבהל והתפכח אבל לא ממש כזה שיחליף זהות או יעשה בשביל זה משהו... האמת - זה אכן מפחיד, במיוחד שהמלך הלא נכון הוא אביו והוא תקיף מספיק, יש לי הרגשה שהוא יצטרף בעדינות למחתרת... מענין:)
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 13:36 |
|
| |
תמרור הוא כבר עשה.
|
| נשלח ב-7/1/2014 13:45 |
|
| |
מה הוא עשה? חוץ מלשחרר את פילאק, שזה באמת מסוכן, אבל אני מתכוונת שיעשה משהו עם עצמו בפנימיותו
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 14:26 |
|
| |
זה שהוא משחרר את פילאק ונותן לו לדבר עם מהללאל זה לא חוץ.
|
| נשלח ב-7/1/2014 15:10 |
|
| |
זה הי'ה ברור שהוא יתן לו אחרי מה שהוא עבר:) את צודקת, אבל אני מתכוונת שיעשה משהו להחליף את הדרך בעצמה, לא במעשים כאלו אלא במשהו אחר, לא יודעת איך להסביר את זה... מקוה שהבנת:)
|
|
|