| נשלח ב-23/12/2013 18:01 |
|
| |
ב"ה ~אשכול הציטוטים הממלכתי~
ב"ה
באשכול זה, אתם מתבקשים להביא ציטוטים יפים וחכמים שהספרים איסתרק ומהללאל עמוסים בהם.
למען הסדר הטוב, אנא הקפידו לכתוב איזו דמות אמרה זאת ובאיזה ספר, ואם צריך - גם מעט רקע...
הנה כמה ציטוטים חכמים שמצאתי:
מהספר מהללאל
בשעה שמהללאל עוד לא זכה לגדולה, עוד כשעבד אצל האבא הגדול וספג גערות בלי צדק, הוא פשוט רצה לעצמו שקט... "שקט פשוט כזה, כמו שנותנים לסוס באורווה, אחרי יום עבודה ארוך"...
אח"כ, לאחר שחשב מעט ועיכל את העלבון, אמר לעצמו:
"אתה לא סוס, וזה כל ההבדל. אתה אדם. ולא סתם אדם, אלא כוזרי. ולא סתם כוזרי, אלא -
נסיך היער!"
וכעת, תמשיכו אתם...
בהצלחה:)
תוקן על ידי אסתרק ב- 24/12/2013 14:38:09
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2013 18:05 |
|
| |
כשאני אהיה ליד הספרים אני אאסוף משם כמה...יש מלא כאלה! הבאת ציטוט חזק!
תוקן על ידי אסתרק ב- 23/12/2013 19:40:34
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2013 18:08 |
|
| |
בע"ה. תודה רבה איסתרק! :)
|
|
| נשלח ב-23/12/2013 20:02 |
|
| |
זהו אמנם קטע קצת ארוך אך האמת זועקת שם מכל פינה: זהו קטע שבו קנז ואיסתרק בשבי מתווכחים על עובדת הנאמנות, הוויכוח נערך לפני תחילת עונת הציד האמצעית. קנז מבקש מאיסתרק לבחור מה הוא קווארי או כוזרי, ואיסתרק עונה לו במבט מצמית."נדמה לי ששכחת עם מי אתה מדבר, אזרח. אני הוא איסתרק נסיך כוזר". "כן. נכון, לשם שייך גופך. שם נולדת. אבל ליבך אוהב את המקום הזה ומנהגיו, ולהיכן שליבו של האדם נוטה - לשם הוא שייך". לאחר מכן מתרחש וויכוח קצר על האם מותר לנער בן 17 להנות מיופי וקנז מסיים את הוויכוח: "ייתכן באמת שהדבר מותר לו. אבל אז אין לו לנער הזה שום זכות לשאת על ראשו את כתרה של כוזר. אינך יכול, אדוני, לשחק משחקים קווארים, לנגן מנגינות קוואריות, לאהוב חגיגות קוואריות ולקרוא לעצמך כוזרי" "נאום האיש שהצהיר כי בים בו יקוץ במלכי כוזר ובשלטונם פשוט יקום ויעבור את הגבול," התריס איסתרק "ני כוזרי פי אלף ממך" "לא" אמר המונדרי "כי ליבי שייך לאלוקי כוזר, ולבך - לא"
תוקן על ידי אסתרק ב- 24/12/2013 14:39:06
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2013 20:06 |
|
| |
מדהים!! חכם!! מזכיר לי משהו עם אידי...:)
|
|
| נשלח ב-23/12/2013 20:40 |
|
| |
אם לזה היא קוראת הטפה אז אני לא אני, זה לא הטפה זה מציאות חיים וקינן לא כופה את דעתה אלא את דעת האמת.
|
| נשלח ב-23/12/2013 21:36 |
|
| |
זה יכול להיות ציטוט בפני עצמו:)
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 14:07 |
|
| |
ציטוט שאני מתחברת אליו מאד:
בסטיאן רוצה להתפטר בעקבות לידת בנו הקטן. הוא מבקש מפנרס לשמש לו לפה בפני איסתרק. איסתרק שולל את הבקשה מכל וכל, והוא פונה לפנרס:
"הבט במפה! ... ספור את המחוזות שנקרעו ממנה, פנרס. אין בכוחותינו אדם שיוכל למלא את מקומו של בסטיאן. אמור לו כי קיים סיכון לכך שאם יפרוש הרי בעוד עשור לא יוותר מכוזר הישנה והטובה זכר". לרגע שתק ואז הוסיף חרש: "וגם לא מאיתנו, מחלומותינו ומשאיפותינו". נאום התבוסה לא הלם את דמותו של המלך הצעיר והאופטימי תמיד, ופניו של פנרס הרצינו. "הגופות תירקבנה בעמקים ודשא יפה יצמח שם", אמר איסתרק חרש. "אבל לא לכך אני דואג. נשמותיהם של הנפטרים? הן תגענה למקום מנוחתן, תיטהרנה ותתענגנה. גם להן אינני דואג". רגע שתק, ובאנחה הוסיף: "את ההריסות ימהר יוסף לשקם, ויבנה כוזר חדשה, יפה וחזקה יותר. גם להם אינני דואג. באמת שאינני דואג". אש יקדה בעיניו התכולות של המלך, "אין כל הצדקה למלחמתנו", אמר, "האין זאת? כבודי וכבוד בית אבי אינם ערך שמצדיק עוד ועוד מוות, עוד ועוד שדות קטל אדומים. לו על כך הייתה המלחמה היה עלינו להיכנע, פנרס".
וכאן מגיע הקטע החזק:
"אבל אני הייתי בפלאט - " עפעפיו רטטו, "יוסף יביא את הפלאט הנה, פנרס אליקטאן. ומוטב לו למקאן להרוג את בנו בידיו - ולא להותירו חי בכוזר של דיאלידאן".
תוקן על ידי אסתרק ב- 24/12/2013 14:40:04
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 14:17 |
|
| |
ועוד ציטוט נחמד: לאיסתרק נולד בן, לאחר 5 שנות ציפיה ארוכות, וקנז הולך לקרוא לישי וליתר החבר'ה המונדרים כדי לבקר את המלך ולהעניק לו מתנה.
קנז מבשר לישי. "יהיה עלי למצוא רועה לעדר" השיב ישי, קולו נמוך, "ןלבקש אישור מרעייתי. כבר אינני עצמאי כמו שהייתי פעם". "כולנו מזדקנים" השיב קנז, "ובאופן מוזר, במקום ללבות את האש הפנימית, השומן שאנו צוברים דווקא מקטין אותה". "אישה וילדים אינם שומן", נענע ישי את ראשו, "זאת דעתי לפחות, חבר" ...
אני כ"כ מרגישה את זה על עצמי!
תוקן על ידי אסתרק ב- 24/12/2013 14:40:57
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 14:38 |
|
| |
ליאה סאנפאל היא כלתו של ה"נסיך" שלוואן דיאלידאן. היא, יחד עם אמה (החורגת), תרצה, ו-6 אחיותיה, נמצאות בארמונו של ה"מלך" יוסף באלקן. בוקר אחד היה מתוכנן לבחור לליאה בדים ודוגמאות לבדים, אך פתאום אחת המשרתות מודיעה (בטעות) שגם האחיות קרואות לשם כך, והן נכנסות ללחץ של התארגנות, כי הן לא התכוננו לכך מראש. ז'וליקה, המשרתת הזקנה והותיקה שלהן, צצה כמו משום מקום ועוזרת להן במשימה. הן מסיימות להתארגן:
"יופי!" ליאה הייתה מתוחה ונרגשת, "נצא?" "עוד לא", אמרה תרצה בטון מאופק, אותות מלחמתה הפנימית עוד ניכרים על פניה. "אחיותיך טרם התפללו שחרית". "שחרית! אבל המלכה..." "נכון. המלכה מחכה. אבל גם המלך מחכה". תרצה הייתה מעשית מאד. "מי קודם, לדעתכן?" "המלך" ...
תוקן על ידי אסתרק ב- 26/12/2013 17:32:33
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 16:37 |
|
| |
וואי יפה!!!!!!!!!!!!!!!! כל הכבוד!!!!
|
|
| נשלח ב-25/12/2013 22:16 |
|
| |
אסתרק אני גם אהבתי את המשפט הראשון.
|
| נשלח ב-29/12/2013 15:48 |
|
| |
שירו! גם אני וגם תמרור מחוסרות איסתרק... תעלי משם כמה ציטוטים!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2013 15:57 |
|
| |
אה יש אותו לשירו? אסתרק אין לך את איסתרק?? אני לא מאמינה!!
|
|
| נשלח ב-29/12/2013 16:12 |
|
| |
ברור שיש לי! אבל כבר כמה שבועות שהלוותי אותו לחברה... אז אני מחוסרת אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2013 16:46 |
|
| |
אהה... לא נורא, זכית למצווה... אני אישית לא יכולה לקנות אותם. הם יקרים להחריד!!! אולי בצדק, כן בהחלט, אבל עדין...:)
|
|
|