נשמע שטותי באמת... אין מצב שסיפור על עוד מאה שנים לא יהיה על ימות המשיח!
אז ככה, זה אכן סיפור על עוד כ-100 שנה וגב' קינן מצהירה בראש כל פרק שהיא מאמינה בביאת המשיח כמו כל יהודי, אך הסיפור נועד "כדי לשמש כמסגרת ורקע להצגתו" כלשונה. היא מתארת שם מציאות טכנולוגית משוכללת שאינה יכולה להיות בזמננו אנו! לדעתי, יקח לו זמן רב עד שיצא לחנויות הספרים, לא מריחים את סופו עדיין.
st1
נשלח ב-24/12/2013 21:11
מעניין... רוצה להרחיב קצת על הסיפור?
אסתרק
נשלח ב-24/12/2013 23:02
בגדול מדובר על זוג תאומים (יחד עם עוד כמה תינוקות) שעברו ניסויים על מנת להפוך אותם לחכמים במיוחד ע"מ שיוכלו להלחם למען ישראל נגד אירן. לתאומים האלו הניסוי גרם גם לקשר טלפתי של קריאת מחשבות רק כשהם נמצאים עד רדיוס מסוים. שמר על התינוקות בחור מסוים שכאב עליהם, הוא היה עד מהרה מטרה לחיסול שלא צלחה בזכות מליונר חוצניק אוהד חרדים. לפני שהבחור נפרד מהתינוקות הוא המליץ להם להעמיד פני משוגעים ע"מ להחלץ והם עשו זאת. שני התאומים אומצו ע"י משפחות שונות (חרדיות) אחד גודל בשיטה של הכרת עוצמתו, כמובן כדי לסייע לאחרים, והשני גדל עם הסתפקות, עבודת מידות וענווה. שניהם נחטפו ע"י השב"כ, כרגע הם יחד, מנסים להחלץ מהשבי הלא צפוי. זה הסיפור ממש בגדול. (כרגע בפרק 100). אבל קצת מצחיק לכתוב תקציר כזה כשאת מפסידה את כל התאורים והפריטים הקטנים של קינן. זה כמו לתמצת את איסתרק כבן מלך שמנסה ללחום על מנת לכבוש את המלוכה המגיעה לו, לאחר מות אביו. ולבסוף הוא מצליח בכך יחד עם הרבה תובנות ולימוד מוסר. צריך לקרוא בשביל להבין
היי! המשך "אחד מאלף"- הילדים, צמח ואליהו/עלעל כמעט מצליחים לברוח מהישיבה ששובה אותם, ואז תופס אותם סגנו של קרגוטניס, (משהו כזה) ואמר להם שהם צריכים להלחם באירנים. במקביל, אמא המאמצת של צמח יוצרת קשר עם האירנים, כי חושבת שהם אלו שחטפו את התאומים. נ.ב.- ללא ידעתם, חלק מתופעת הלואי של הנסוי שנערך בתאומים גורם לכך שאוטומטית, בהגיעם לגיל 19, יפסיק מוחם לפעול. עוד משהו?
הספר "מקום אחר": קבוצה של יהודים בורחים מהשואה באנייה, ורב החובל מוריד אותם, ברשעותו, על אי בודד. הם נאלצים לשרוד שם תקופה ארוכה עד שנולדים להם שם כבר דורות נוספים... ותמיד הם מספרים להם על העולם שבחוץ. יש להם שם כל מיני דילמות כי לא כל היהודים הם יראי שמיים ושומרים תומ"צ.. עוברים השנים, וכל הדור הראשון נפטרים, ואין עוד מי שזוכר את העולם שבחוץ. עד שיש תאונת מטוס ומישהו נסחף לאי שלהם. מחפשים אחרי אותו אדם ומגיעים אליהם, ומציעים להם לצאת מהאי. זה נגמר כשהם לא בטוחים שהם רוצים לצאת, כי בחוץ יש גם בעיות רוחניות..
אני אהבתי את הספר הזה מאד... קראתם גם?
נשלח ב-2/1/2014 16:49
לא קראתי, אבל הוא נשמע מאד טוב... תודה שירו ואיסתרק! שירו - איזו השקעה! כל הכבוד!
נשלח ב-2/1/2014 18:54
אסתרק כתב:
הספר "מקום אחר": קבוצה של יהודים בורחים מהשואה באנייה, ורב החובל מוריד אותם, ברשעותו, על אי בודד. הם נאלצים לשרוד שם תקופה ארוכה עד שנולדים להם שם כבר דורות נוספים... ותמיד הם מספרים להם על העולם שבחוץ. יש להם שם כל מיני דילמות כי לא כל היהודים הם יראי שמיים ושומרים תומ"צ.. עוברים השנים, וכל הדור הראשון נפטרים, ואין עוד מי שזוכר את העולם שבחוץ. עד שיש תאונת מטוס ומישהו נסחף לאי שלהם. מחפשים אחרי אותו אדם ומגיעים אליהם, ומציעים להם לצאת מהאי. זה נגמר כשהם לא בטוחים שהם רוצים לצאת, כי על אף כל הקידמה, הנוחות וכו' - בחוץ יש גם בעיות רוחניות..
אה? שירו אם אפשר בלי רמזים, אלא דיבור ישיר.. בשעה כזו אני לא ממש מרוכזת להבין כוונות נסתרות... סורי:)
נשלח ב-3/1/2014 01:01
כבר דיברנו פעם על הד"שים האלו, זאת אומרת אני באותו מצב כמוך. דבר אחד אני כן זוכרת שמאוד התאכזבתי, לא היה הבדל בין ספר זה לכל הספרות החרדית, לא היית מאמינה שזו אותה סופרת.
הו!! עלית פה על נקודה חשובה... אז אני לא היחידה ששמתי לב שהספרים האלו הם, כהגדרתי "משהו שלא מוצאים הרבה בספרות החרדית המקובלת"? כי לדעתי, איסתרק ומהללאל כתובים בצורה כל כך חויתית ומרתקת, שא"א להתעלם מהאמת הטמונה בהם, כאילו יש איזה בנ"א בתוך הספר שהולך ומסביר לך את עצמו מתוך השורות, וכשאת גומרת את הספר את רוצה להגיד: "הי'ה נעים להכיר, עכשיו תורי להכיר לכם את עצמי"...