| נשלח ב-9/1/2014 22:15 |
|
| |
*** יוסף דיאלידן ***
הדמות השלילית- יוסף דיאלידן- מעלה תהיות רבות לגבי המצב השפל בו הוא נמצא... איך הוא הצליח להגיע למצב כל כך שפל? הרי כל כוזרי אוהב את ארצו וגדל על הערכים הנכונים.. וכיצד יוסף דיאלידן, ממרום מעמדו בקרב משפחות אבירי כוזר, הגיע להיכן שהגיע והצליח לסחוף איתו קבוצה מכובדת  של אנשים שהתדרדרו למצב הכל כך שפל הזה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2014 21:28 |
|
| |
כתוב שהיה לו שיגעון גדלות. נשמע כמו מחלת נפש שבגללה היה מוכן לבגוד בכולם כדי להשיג את מטרותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2014 21:38 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2014 21:39 |
|
| |
גם וגם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2014 22:32 |
|
| |
אשכול מעניין ובעל כר נרחב לדיונים, יושיוש! שכוייח! ולענייננו- השגעון גדלות שלו באמת הייתה גורם רציני לכל הבגידה הנוראית שלו. זה בדיוק מתאים לנאמר בפרקי אבות- הקנאה, התאווה והכבוד- מוציאים את האדם מהעולם. עוד משהו- הבוגדנות קיימת אצלו בגנים. אדוניה דיאלידאן מלפני כמה דורות התחיל בכך ע"י שהעביר מבן לבן את המידע על מנהרות הסתרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2014 22:33 |
|
| |
| יושיוש כתבה: |  |
אני חושבת שזה קרה לו בגלל מידותיו הרעות...
|
|
ואיך הוא הגיע לדעתכן למצב שיש לו כאלה מידות רעות, לאחר שנים של חינוך כוזרי שורשי?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2014 23:41 |
|
| |
כי הוא לא עבד על עצמו באמת, כנראה. ולקח את הצביעות כדרך חים!!
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 12:06 |
|
| |
אני לא רואה את השאלה כרוולנטית בכלל. בזמן ביהמ"ק, כששיא הקדושה שרתה בעולם, חסרו אנשים מושחתים? עזבי ביהמ"ק. לכי אחורה, לקיין. הוא לא רצח את אחיו היחיד בשביל להיות לבד בעולם? מידות רעות מאז ומתמיד שלטו בכיפת המושחתים. צריך הרבה מאמץ בשביל להטות את הטבע השלילי. ובנ"א שנולד מושחת, שניתנו לו סיבות טובות לרצות להמשיך להיות כזה- על אחת כמה וכמה.
אם את זוכרת, דיאלידיאן היו מאורס לרנה, אחות המלך. ובגלל רעואל בוטלו אירוסין אלה. היו לו שנים רבות לתכנן את נקמתו ולהוציא לפועל את האש המצחינה ששכנה בקרבו...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 16:56 |
|
| |
סיהרה הבעיה שכל בן אדם נולד מושחת "כי עיר פרא יולד האדם" ולכל אחד יש את הבחירה לאן, מי, מתי, ומה לעשות עם עצמו. בדרך הטבע, אם אדם גדל במקום שבו החינוך הוא טוב, והסביבה טובה, והכל טוב. אזי מתעוררת השאלה, מה? מה ואיפה היה הגרעין המקולקל? ותמרור אני אוחזת מדעתך שהוא אף פעם לא עבד על עצמו, ועוד יותר מכך הוא נתן לכולם הרגשה שהוא בטוח עובד על עצמו, ואין כמוהו, וכל מעשיו נובעים ממקום טוב וטהור. והדוגמה לכך היא החתול והילד. (תמרור, את רוצה תקציר או שנשאיר לך את התענוג בקריאת הספר?)
|
| נשלח ב-12/1/2014 19:28 |
|
| |
סיהרה צודקת בהחלט!! שירו, את מעלה נקודה יפה! התשובה היא לדעתי - שגם אדם שנולד עם כפית זהב בפה.צריך פשוט לבלוע! גם אם מגישים לאדם את התכנים הכי טובים ויפים שיש, עיקר הפעולה שתעזור לו להוציא את אותם לימודים ותוכניות לפועלהיא הבליעה - הפנמה, וכשהבנ"א לא מעונין להכניס את אותם תכנים לקרבו, אז נשאר שם מה שהי'ה- שזה הפרא שהי'ה בו תמיד, והתוצאות רח"ל ידועות... לגבי החתול - נראה לי כדאי שנקרא... אז אל גלי עכשיו... בע"ה השבוע הוא אמור לבוא, אני מקווה!!:)
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 20:00 |
|
| |
תמרור הגדרה קולעת ביותר.
|
| נשלח ב-12/1/2014 20:05 |
|
| |
איזו. עם הכפית? תודה:)
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 20:27 |
|
| |
כן. יודעת מה עלה לי עכשיו בראש. כתוב "כי עיר פרא יולד האדם" אם הוא בחר אזי הוא אדם, ואם לא אז אפילו עיר הוא לא.
|
| נשלח ב-12/1/2014 20:52 |
|
| |
יפה!!!!! אהבתי:)
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2014 01:57 |
|
| |
השאלה היא אם אין לו תקנה... אנחנו רואים אותו מרושע ומושחתתת, אבל תכלס לכל אחד אמורים לתת צ'אנס.. אולי הוא יחזור בו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2014 11:50 |
|
| |
ליסי'ה!! איזה שם יפה!! חבר'ה אתן מחיות אגדות:) יוזבד, אומר, ועכשיו ליסי'ה... יפה יפה!!:) אולי אני אקרא לעצמי מהללאל, או מהללו?:) רק שלא יצוץ פה איזה יוסף דיאלידאן 
|
|
|