דבר אחד אני יכולה לאמר בברור, אף אחד לא נהג נכון!!!! דבר ראשון, כלל בסיסי בהתנהגות נכונה בחיים היא הידברות, ואם כל אחד בונה לו מגדל קלפים ואינו מברר בכלל אם זה נכון אזי יש כאן בעיה. זה בדיוק מזכיר לי סיפור שחברה שלי סיפרה היום, אחד מאמריקה הגיע לכאן לארץ ולא היה לו אצל מי להתארח, והחליט שהוא סומך על ה' שידאג לו למקום. כשנכנס לשדה התעופה, קיבל את פניו יהודי שהיה שם ולקח אותו לביתו ודאג לכל מחסורו במשך שבועיים כשהאמריקאי רצה להחזיר לו הוא לא הסכים בשום אופן. לא נותר לאמריקאי בררירה והוא החליט לתת לו את כרטיס הביקור שלו וכשהיהודי הזה ימצא פעם באמריקה הוא יוכל לבוא לביתו ללא שום בעיה.
עברו כמה שנים ומיודעינו היה צריך לשהות בחו"ל, הוא אמר לעצמו אני אפילו לא אתקשר לאותו אמריקאי הרי הוא הבטיח לי שהוא יקבל את פני. הוא עולה על המטוס ואז מתחיל להרהר ואולי אותו אחד לא יפתח לי בכלל את הדלת, לא! זה לא יכול להיות הרי הוא הבטיח!! עוברות כמה דקות ואז הוא חושב לעצמו, ורגע אולי אותו אחד יפתח לי את הדלת ויאמר לי ללכת. סליחה? איזו חוצפה! אני ארחתי אתו למשך שבועיים והוא לא רוצה לקבל את פני? חוצפה ישגה אמיתית!!!!!!!!!!!! וכך הוא מגיע לבית של אותו אמריקאי עצבני ביותר.
יכול להיות שאין שום קשר בין הסיפור למקרה כאן רק שלי זה הזכיר את זה.
איזה אשכול מדהים יושיוש!!! כל הכבוד:) שירו - יפה!!!!! אהבתי את המשל! אני בע"ה אגיב בפעם אחרת:)
נשלח ב-3/2/2014 14:18
יושיוש! איזה אשכול יפה!!
נכון לגמרי, שירו! הכל מתחיל ונגמר בהידברות... פירוט בהמשך בעזר ה'...
נשלח ב-5/2/2014 19:47
והנה הגיע הזמן לתגובה רצינית... אני יפרט את הנסיבות, ובהזדמנות נוספת אביע את דעתי:
הכל התחיל כשאולה פלט, כפי הנראה, כמה מילים מיותרות בנוגע ליחסיו עם אביו החורג , בעת שהולקה. הוא חושש מאד שהדבר יגיע לאוזני אביו, ולכן היחסים שלו עם אביו הופכים למסוייגים, כי הוא חושש שהדבר כבר הגיע לאוזני אביו. בו זמנית בסטיאן טרוד מכמה עניינים אחרים לגמרי, שהעיקרי ביניהם הוא עתיד השימוש באבק השחור, ומסיבה זו הוא מתהלך מוטרד.. אולה מפרש זאת כקרירות, כתוצאה מכך שבסטיאן "התוודע" לפליטות הפה שלו. הקונפליקט מתעצם כשלבסטיאן נולד בן. הוא בסערת רגשות משום שכל בניו הקודמים נפטרו, והנה נולד לו בן חדש. אישתו גאטלי אף היא בסערת רגשות משום שהיא חוששת מעין הרע לתינוק מצד אולה, שכעת נושל מירושת התואר והתפקיד מבסטיאן מקאן. הפרשייה מתפוצצת כשאולה לא מגיע לברית, למרות מאמצים גדולים מצידו. בסטיאן מקבל את פניו שתוי יין, ממתנתו של האביר דיליאבר, ונוזף בו קשות על היעדרותו מהברית. הוא מגזים בדיבוריו, חושד בטוהר כוונותיו של אולה ומכנה אותו לבסוף "בוגד". אולה יוצא בהבטחה שלא יחזור עוד, למען כבודו של דודו. כשבסטיאן מתפכח מהיין הוא מצטער מאד באומרו כי "חטא לאמת ולנער יחד", אך עקבותיו של אולה נעלמו.
לאחר זמן, בעקבות מפגשו של אולה עם טוביה, הוא מחליט לאמץ את הנער אך עבור כך- הוא נאלץ לחזור לבית אביו המאמץ. שם הוא עורך שיחת פיוס עם בסטיאן ומציג לו את טוביה, שמתברר כי כפי הנראה, הוא אחד מבניו של בסטיאן.
נשלח ב-5/2/2014 23:33
אסתרק אוסיף על כך שהרופא הזקן גם הורה לבסטיאן לשדר קרירות כי לדעתו אולה מרגיש לחץ שעליו לכבד 2 זוגות הורים.
הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
נשלח ב-6/2/2014 19:22
SHIROH כתב:
אסתרק אוסיף על כך שהרופא הזקן גם הורה לבסטיאן לשדר קרירות??? כי לדעתו אולה מרגיש לחץ שעליו לכבד 2 זוגות הורים.
לא זכור לי שהוא הורה דבר כזה!! הוא רק ביקש מההורים הביולוגיים שלו לחזור לביתם כדי לא להעמיס על אולה בהמצאות שלהם יחד עם בסטיאן...
נשלח ב-6/2/2014 19:47
לדעתי היתה בסיפור הזה בעייה רצינית, שבגללה לא יכלו להגיע להידברות:
אולה שאל כמה וכמה פעמים את אחד המפקדים מה הוא אמר תוך כדי שהוא הולקה. ואף פעם לא ענו לו ברור. כך שגם אם אולה היה רוצה להתנצל ולהסביר את העניין באוזני בסטיאן, הוא לא יודע על מה להתנצל! ובגלל שהוא לא יכול ליזום שיחה כזו הוא חושש שהדבר גונב לאוזניו של בסטיאן ומפרש על פי זה כל פרט בהתנהגותו של בסטיאן.
נשלח ב-6/2/2014 22:31
החלק הכי מעצבן לדעתי, בכל מקום שהוא. הוא הקטע שבו אנשים לא מסתדרים אפילו שכל הבעי'ה היא רק - נתק קטן בתקשורת... זאת אומרת - ברגע שהצדדים יסכימו לדבר פתוח ובצורה מכבדת ונעימה - רוב הבעיות מתמוססות מאלי'הן... לא חבל על ימים ואולי ח"ו חודשים ושנים שאנשים רבים ומתווכחים. כל צד חושב שהוא הצודק הבלעדי והצד שכנגד רוצה להרע לו... דיבור אחד קטן יראה להם עד כמה המריבה לפעמים טיפשית ומגוחכת!! רק להסתכל קדימה ולנסות להבין את הזולת... זה משהו חכם שכדאי מאד לקחת כדרך לחים.
נשלח ב-10/2/2014 00:40
אולה בחור מקסים. איזו נפש מיוחדת יש לו! הוא כל כך רוצה להיות טוב לכולם ולצאת הכי בסדר שאפשר, לא רק מפני שזאת חובתו המוסרית אלא גם מפני שהוא באמת רוצה להיטיב עם כולם... האסרטיביות שלו כל כך יפה גם היא. אחד המיוחדים, לדעתי.
לגבי בסטיאן - אני רוצה לקרוא שוב את איסתרק כדי להגיב לגביו. בגדול - אני נוטה מאוד לחבב גם אותו.
נשלח ב-10/2/2014 00:46
אידי, איך דיקת!!! יפה, תמצתת ממש יפה את האישיות שלו!! פה כותבים על מה שקרה ביני'הם, ומה לדעתך גרם את הוויכוח הזה... ושוב, ממש נהניתי ממה שכתבת על אולה!:)
נשלח ב-10/2/2014 01:06
אני גם ממש מסכימה איתך, אידי, לגבי אולה! הוא כל כך טוב!!! אדם מקסים ונפלא וראוי לרעייתו, שראוייה לו