אם הבנתי נכון, אלו חגיגות שבהם יש תחרויות מתחרויות שונות, מתחרויות לחימה עד רכיבה על סוסים. אמנם ידוע כי כל אחד ממשתתפי התחרות צריך להבחן בהלכה אצל רבני כוזר, אבל מה למען ה' הקשר בין התחרויות האלה לשם שלהן?!
נשלח ב-23/4/2014 23:39
שאלה מצוינת!! אולי כדאי להוסיף אותה לשאלות?
נשלח ב-24/4/2014 10:06
אולי הם מתייחסים לגיל של המתחרים - בר מצווה? אולי לכך שהתחרויות עצמן מטרתן גם לאמן את הבחורים שאחר כך ילחמו מלחמות מצווה?
יפה!! באמת כיוונים מענינים! ואולי - כי לפני כן הם צריכים לעבור את הבחינות? זה בחינות של דינים מסובכים.. אז זה גם משהו, לא?
נשלח ב-28/4/2014 08:58
בהחלט משהו חשוב מאד. אולי זו היתה המטרה בכלל, והתחרויות - כדי למשוך את הנערים
נשלח ב-28/4/2014 22:38
יפה! נכון... כבר חשבתי שגם פה תשאלי איך אני סותרת את דבריך והולכת
נשלח ב-29/4/2014 08:52
פה לא סתרת..... "אלו ואלו דברי אלוקים חיים".......
נשלח ב-29/4/2014 23:48
חחח... כמעט תמיד זה יכול להתפרש כך, לא? אז אולי גם באשכולות אחרים זה כך? יכול להיות?:)
נשלח ב-5/5/2014 21:59
הפצי כתב:
אולי הם מתייחסים לגיל של המתחרים - בר מצווה? אולי לכך שהתחרויות עצמן מטרתן גם לאמן את הבחורים שאחר כך ילחמו מלחמות מצווה?
לא ממש נשמע לי... קודם כל, גיל המתחרים אינו בר מצווה. יקוואל היה בן 15 ואיסתרק בן 23... ואם אני לא טועה, מקדישים שם תחרויות נפרדות לנוער ולמבוגרים יותר. (יקוואל שכה ב6 מתוך 7 המדליות לנוער, לא?)
ובנוסף, למרות שעול מצוות לא ממש נשמע כמו מלחמת מצווה... ברור שחלק מהמטרות של התחרויות (אגב, זה חגיגות עול מצוות שבתוכן תחרויות... מעניין להעמיק בזה) הוא לעודד את רוח הגבורה הכוזרית וכל זה, שבטח מתבטאת לרוב במלחמות..
ותמרור, למרות שאכן המתמודדים נדרשים להיבחן בהלכה, המבחנים הם לא מהות החגיגות ולכן לא נראה לי שעליהם יקרא שמם..
נשלח ב-6/5/2014 19:12
אכן, שאלה קשה...:)
נשלח ב-22/5/2014 19:57
הי, אני חדשה.. למה היה לי פשוט שהם מציינים את ההתגיירות וקבלת עול מצוות של העם הכוזרי ובחגיגות האלו הם מראים את החוזק שלהם בכל התחומים?
נשלח ב-22/5/2014 20:49
שלום שלום שלום כוזריתוש!!!!!!!! ברוכה הבאה לפורום הכי הכי בכל רחבי הרשת, בדוק!!!! את מוזמנת להכרות באשכול ברוכים הבאים, האשכול העליון ביותר.. נשמח לראותך פעילה.. כי מי שפעיל מקבל צ'ופרים שווים:) בהצלחה! וכמובן ברוכה הבאה!!!!