| נשלח ב-23/4/2014 22:28 |
|
| |
***קנז***
קנז הנחמד... אין עליו! אבל עלתה לי שאלה מעניינת... תגידו, מה הוא ניסה להשיג בזה שהוא עקב אחרי השיירה הקווארית שחטפה את איסתרק ומיכאל?
בהתחלה היה חשוב לו מאד לבדוק מי המתחזים שנכנסו כבולגרים, גם כדי לנקום את דמו של אהליאב, אחיינו. בהמשך הוא נפגש איתם פנים מול פנים (כך הבנתי..) והם הרגו את שאר חבריו, אבל הוא בעקשנות המשיך לעקוב אחריהם. הוא מצליח בזמן החטיפה, בנקרת באטר, להרוג כמה ממחוללי השריקות שהיו בצידיה של הנקרה ושטבחו שם ללא רחמים בחץ ובקשת, ובזכותו תושבי העיר הסמוכה יודעים להגיע בבוקר שלאחר החטיפה לתת עזרה רפואית והכל. לאחר מכן הוא דבק במטרתו לעקוב אחר עקבותיהם של החוטפים, כך עד למישורי הפלאט.
אבל בסה"כ לא יצא לו מזה כלום! מקסימום- זה שהוא יודע שהחטופים נמצאים בפלאט. אבל אז מתבקש שהוא יחדור לכוזר כדי להודיע לצבא ולדרגים הגבוהים! אמנם בסוף יצא הדבר הכי טוב- שהוא נהיה למשרתו האישי של איסתרק, והשפיע עליו עד למהפך. אבל זה כמובן לא היה מה שהוא תכנן או רצה מלכתחילה!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2014 23:46 |
|
| |
וואי, יפה! בע"ה אתיחס לכך כשי'הי'ה לי זמן...
|
|
| נשלח ב-24/4/2014 10:04 |
|
| |
שאלה מצוינת! הייתי עונה שהוא פעל לפי אינסטינקטים, והמשיך לעקוב במחשבה שאולי יצליח להציל מתישהו אבל כל כך לא מתאים לו לפעול לפי אינסטינקטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2014 19:58 |
|
| |
יש אינסטינקטים ויש תחושות לב... ויש הבדלים ביני'הם:)
אני חושבת שקנז לא פעל רק לפי אינסטינקטים, הוא פשוט התיעץ ועשה מה שטוב לעשות ונכון, לפי חוכמתו והבנתו את המצב... חושבות כך?
|
|
| נשלח ב-26/4/2014 21:22 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2014 11:16 |
|
| |
עם תמרור אולי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2014 22:26 |
|
| |
חחחחחחח הפצי!!! הצחקת אותי!!! יכול להיות
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 22:18 |
|
| |
מאד הגיוני שהוא פעל על פי אינסטינקטים (תמרור, את צריכה להבהיר למה התכוונת בהתייעצות..), אבל אני חושבת שזה אמור היה להיות בגבול.. כלומר, עד הגבול משם כדאי היה לחזור לכוזר ולבקש את עזרת הצבא...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2014 19:17 |
|
| |
התיעץ עם עצמו - חשב על המצב, בדק וחקר.. ואז החליט בצורה הכי טובה שיכולה להיות במצב הזה...
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 20:35 |
|
| |
האמת היא (בלי קשר לדיון הספציפי כאן) שלא ממש אהבתי את קנז (במחילה מכבוד כל מי שמעריצה אותו). קנז הוא אדם שעבד על עצמו בהרבה תחומים, אבל יותר מדי מרגיש את זה... הוא שחצן בצורה מגעילה מדי. והצורה שהוא מתבטא על הכוזרים, בלי להעלות בכלל אפשרות שאולי גם ביניהם יש אנשים טובים שעבדו על עצמם (חוץ מאיסתרק, כמובן) מעוררת רתיעה. אני לא מתחברת לאנשים כאלה. מבחנתו כל העולם צריך תיקון, חוץ ממנו. הוא האדם היחיד מבחינתו שהגיע לשלימות...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 23:19 |
|
| |
האף שלו קצת למעלה. זה נכון. אולי לא קצת. והציניות שלו יכולה לפגוע ולא רק לעשות שירות טוב כמו שעשתה לאיסתרק. אבל עדיין יש בו צדדים חיוביים, תסכימי? ואם קצת עידון של הציניות הוא יכול להיות בן אדם מדהים! בכל אופן, הציניות שלו מעניינת...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 23:54 |
|
| |
את צודקת, אבל זה לא רק עידון של הציניות, זה לשנות תפיסה מסויימת, שלדעתי מעמעמת הרבה מאוד מהאישיות היפה שלו... קשה לי לראות אישיות יפה מאחורי מסיכה כזאת. וזה לא סותר את זה שהוא תרם הרבה מאוד לכוזר, וגם לאיסתרק כאדם. בכל מקרה, אני מעדיפה שהסופרת תכתוב יותר על דמויות כמוהו מאשר על דמויות כמו פנרס.. סתם כי פנרס לא נתפס בעייני כאדם שיכול להיות אמיתי, וקנז דוקא מזכיר לי כל מיני אנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 00:08 |
|
| |
בגישה הזו אני איתך לגמרי. ראי תגובות שלי בנוגע לבסטיאן ואולה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 16:52 |
|
| |
זה מעניין מה שאת אומרת, יקוואל. כשקראתי את התגובה שלך הסכמתי עם כל מילה, אבל הייתה לי תחושה שלא נכון להסכים איתה, ואחרי בירור עם עצמי אני ינסה להסביר גם למה: זה נראה כאילו חסר לקנז מה שנקרא "מודעות עצמית". הוא באמת אדם מדהים שעובד על עצמו וכו', אבל לדעתי הוא בכלל לא חש את זה ולא מסתכל על אחרים מלמעלה. הוא פשוט כל כך אמיתי עד שהאמת שלו פורצת והוא מעיר לאנשים, כי ההתנהגות שלהם לא תואמת את האמת. יש לו סוג של "דוגריות" יתרה, והוא אומר בקול הרבה דברים שאנשים בעלי נימוסים טובים היו רק חושבים אותם לעצמם. זה הרבה נובע מהחינוך שלו כמונדרי, ועל פי זווית ראייתי, דווקא בגלל שהם מתבדלים מהחברה הכוזרית- המונדרים עושים הרבה דברים בגלל שזו האמת, בלי קשר לנורמות ולדברים מקובלים, ובטח לא בגלל "מה יגידו".
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 17:14 |
|
| |
זו גישה מעניינת, ואני צריכה לחשוב אם אני מסכימה איתה... לא בטוחה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2015 02:15 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | | קנז הנחמד... אין עליו!אבל עלתה לי שאלה מעניינת...תגידו, מה הוא ניסה להשיג בזה שהוא עקב אחרי השיירה הקווארית שחטפה את איסתרק ומיכאל?בהתחלה היה חשוב לו מאד לבדוק מי המתחזים שנכנסו כבולגרים, גם כדי לנקום את דמו של אהליאב, אחיינו.בהמשך הוא נפגש איתם פנים מול פנים (כך הבנתי..) והם הרגו את שאר חבריו, אבל הוא בעקשנות המשיך לעקוב אחריהם.הוא מצליח בזמן החטיפה, בנקרת באטר, להרוג כמה ממחוללי השריקות שהיו בצידיה של הנקרה ושטבחו שם ללא רחמים בחץ ובקשת, ובזכותו תושבי העיר הסמוכה יודעים להגיע בבוקר שלאחר החטיפה לתת עזרה רפואית והכל.לאחר מכן הוא דבק במטרתו לעקוב אחר עקבותיהם של החוטפים, כך עד למישורי הפלאט. הוא איבד את ההכרה עד ששני הקווארים מצאו אותו ולא יכל להודיע...אבל בסה"כ לא יצא לו מזה כלום! מקסימום- זה שהוא יודע שהחטופים נמצאים בפלאט. אבל אז מתבקש שהוא יחדור לכוזר כדי להודיע לצבא ולדרגים הגבוהים!אמנם בסוף יצא הדבר הכי טוב- שהוא נהיה למשרתו האישי של איסתרק, והשפיע עליו עד למהפך. אבל זה כמובן לא היה מה שהוא תכנן או רצה מלכתחילה! |
|
|
|
|
|
|