| נשלח ב-4/8/2014 16:19 |
|
| |
ב"ה ~ ממלכה תורנית
ב"ה
בפורום שכל כולו מיוסד על ממלכה י'הודית אי שם בצדי העולם, ראוי ובלתי נמנע שנעסוק בדברים תורנים במוצהר..
אז הנה אני פותחת בע"ה את האשכול הזה, שבו נביא אנקדוטות תורניות והקשרים מענינים מהתורה ומדברי סופרים, לנעשה בממלכה ולחינו אנו...
שבע"ה י'הי'ה זכות דברי התורה וההתעסקות בהם להצלת כל עמ"י בכל מקום שהם מכל צרה וצוקה, מתושבי הארץ הזו, מחילינו הנמצאים בכל מקום ולכל עמ"י גם בעולם כולו - ולכל העולם בכללותו
ושנזכה בע"ה בקרוב לצאת מחשכת הגלות והעבירות לאור הגאולה ושמירת התורה והמצוות, מאפילה לאורה,ומשעבוד לגאולה
שבע"ה נזכה בקרוב ממש לחיות כשבית המקדש מתנשא לגובה ומשתקף מכל חלון בבית, וכל חינו י'היו כמו בממלכה תורנית קסומה, בלי צער, בלי גלות ובלי תככנות רשעות. אלא רק ואך ורק בגאולה שלמה וטובה!
שנזכה לגאולה שלמה בקרוב ממש ברחמים, אמן!
"ומלאה הארץ דעה, כמים לים מכסים, ..."
|
|
| נשלח ב-4/8/2014 17:20 |
|
| |
והנה חידוש יפה שממש מתאים לימים האלו... תגיבו!!:)
"וישמע את נאקתם" שואלים - למה כתוב נאקתם, למה לא צעקתם, שוועתם? הרי כשסובלים, משמיעים צעקה. ועונים - שאכן בד"כ, כשהאדם סובל או מתיסר הוא משמיע צעקה, והיא גם נשמעת בשמים, אבל, יש מצבים בהם כבר אי אפשר לצעוק, הפחד, הבללבול, הצער וכל הרגשות הקשים ויותר מתקבצים ביחד ויוצרים בלבול אחד גדול וחרדה שלא ניתן לתאר במילים, ואז האדם כבר לא יכול לדבר ולהוציא מילה מהפה, אלא רק משמיע קול אנחה שנובעת מעמקי הלב, והיא כוללת בתוכה את כל הרגשות כולם... והנאקה הזו, שבאה מעמקי הגלות, מהמצב הכי קשה - עולה עד כסא הכבוד, ומעוררת בע"ה את הגאולה. במצב הזה, שבטח אינו פשוט לאף משפחה, אבל ידוע שבאזור הדרום המצב כלל לא פשוט, אם בכל הארץ כמעט סובלים ומרגישים את פחד הקסאמים - הרי שבדרום הכמות כל כך רבה, שלצערינו כיפת הברזל לפעמים לא מספיקה את כל הטילים הנלחים, המצב לא פשוט, לעיתים יש אזעקות כה רבות במהל יום אחד, שרבים מהתושבים כבר נמצאים בתוך המקלטים ובקושי מראים את קצה אפם.... רק לחשוב על כל אותם הגרים בקראוונים או בבתים לא ממוגנים.. והלב כבר מצטער, לא צריך הרבה הסברים. אבל אני רוצה לדבר בעיקר על מה שהמצב גורם לילדים החים בינינו, ומטבע הדברים לוקחים את המצב הלא קל ולא פשוט הזה בתוספת של פחד על פחד - כי רוב הפעמים ההורים והמבוגרים עצמם אינם מצליחים לעצור את הלחץ והדאגה שבתוכם, ולילדים נוצר מצב כממעט בלתי אפשרי.וכאן צריכה האמונה להיכנס לפעולה, והאמינו לי שרואים את זה בחוש - ה' שומר!! ה' מגן, ב"ה, כל כך מגן שאנחנו פשוט כמעט ולא מרגישים שמדובר בפלאי פלאים של ממש... אני רק רוצה לשתף אותכם קצת בהרגשה הזו, כמה שאומרים שתושבי הדרום רגילים, תדעו לכם - הם לא רגלים.. הם רק מתורגלים. אז נכון, ברגע שיש אזעקה הם כבר לא חושביםש ני'ה אלא רצים ותרים אחרי המקום שעלול להיות הכי בטוח בעיני'הם, ומחכים עד יעבור זעם... אבל המצב גורם למי פחד היסטרי מעט, והי'ה ממש לא נעים לגלות שאחרי שחשבתי את עצמי לרגועה וכמעט אדישה למצב (כי לא היתה תדירות...:) לפתע נכנס המצב הזה בסערה והוכיח לי שזה לא ממש נכון.. על עצמי אני קצת פחות מפחדת, אבל כשיש מסביבי אחינים - המצב הרבה יותר מלחיץ, כשצריך מצד אחד להכניס אותם במהירות של ממש לממ"ד (אצלנו יש פחות מחצי מהזמן שיש לתושבי ירושלים והסביבה!) ומצד שני לא לשדר להם לחץ נורא כי הם לוקחים את זה למקום רחוק אבל לא כל כך אחר.... ותוך כדי כל ההמולה, כשכולם כבר מתנשמים במהירות בתוך החדר האמצעי (כבר אמרנו שלא לכולם יש ממ"ד) באיזו פינה יחסית מוגנת, ולראות ילדים קטנים, חכמים וחמודים, שלפתע נעצרים על מקומם מהבהלה ואפילו שוכחים לרוץ.. ולראות על הפנים שלהם את הפחד הזה, ילדים מתוקים שרגילים לדבר ולדבר ולא להפסיק.. ופתאום נעלמות להם המילים, מה שגורם למבוגרים להראות להם חיוך שמח ורגוע, לא כי הם באמת רגועים, אלא כי הם באמת לא חושבים שהמצב הזה אמור לתפוס ילדים קטנים ותמימים כל כך, שאפילו להבין שאין כל כך צורך לפחד כמו רק להיזהר קשה להם להבין... אז מה שנשאר, מתחת לאותו חיוך רגוע, זה רק לשחרר אנחה, אנחה שבאה ממש מעומק הלב, על מקרה כזה ועל עו אינספור מקרים שרק אנשי שרואים את המצב הכל כך קרוב למוות ח"ו יכולים לחוות אותם. ויה"ר שכל האנחות האלו בע"ה יתאספו בקרוב ויהפכו לחיוכים ענקים ושמחים באמת - בביאת גואל צדק במהרה בימינו אמן!!! מתוך רחמים ושמחה. אמן!
שי'הי'ה לזכות כל עמ"י בכל מקום שהם ובמיוחד לחילים שיחזרו כולם ביחד וכל אחד ואחד לביתו, חים ביאים ושלמים בגופם ובנפשם אמן! ולפצועים שיביאו ויחזרו לאיתנם בשלמות!! אמן
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2014 17:46 |
|
| |
צריך לדחות את השימוש באשכול הזה למחר בלילה. .. מאז חצות היום זה בעיה ללמוד תורה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2014 17:59 |
|
| |
יפה תמרורית!! חזק!! ויישר כוח על פתיחת האשכול!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2014 18:04 |
|
| |
אסתרק - אני יודעת שאין שום בעי'ה ללמוד גם אחרי חצות היום. כנראה שזה הבדל במנהגים:) הההההההההה - תודה רבה!! שנשמע בשורות טובות! אמן.
|
|
| נשלח ב-4/8/2014 18:28 |
|
| |
תמרורית - עכשיו יש לי זמן להגיב יותר בהרחבה... תודה על ההזדמנות שנתת לנו להציץ על החיים בדרום... אנחנו חושבים עליכם תמיד, ומחזקים את ידיכם ומתפללים לסיום המלחמה הנוראית הזאת. קורע את הלב לקרוא על כל הילדים הקטנים... על הריצות למקלטים... אנחנו אתכם!!! ושייגמר כבר ותבוא הגאולה במהירה!!! כי אין לנו כוח לחכות יותר!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2014 18:31 |
|
| |
תודה!!
באמת, כשרואים את כל המקרים האלו קשה ממש להישאר אדישים
ונקווה שבע"ה כל עמ"י יזכה לצאת מהתקופה הזו בלי פגע! אמן
אמן ואמן!!! בע"ה _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
<תוקנו שגיאות כתיב.>
תוקן על ידי תמרור25 ב- 08/09/2014 16:56:36
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2014 20:17 |
|
| |
כל הכבוד על היוזמה מקווה לבשורות טובות
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 12:14 |
|
| |
תודה רבה:) אמן! אתן מוזמנות להעלות גם...:)
|
|
| נשלח ב-7/8/2014 21:30 |
|
| |
חשבתי לעצמי שבפרים ובעיקר באיסתרק יש את הקטע איך לעבוד את ה' יש את השיטה יותר של דיאלידן שאומר שאפשר לשלב את התורה עם הדברים האחרים (לפיו החיים זה הדברים האחרים והתורה זה הנספח) ולפי הדרך של כוזר החדשה יש את התורה שהיא העיקר וכל השאר זה ניספח לה בספר איסתרק אפילו איסתרק עצמו חושב שהדרך של דיאלידן היא טובה (הוא אפילו מגיע לרמה יותר נמוכה אולי) עד שבא קנז שמסביר לא את הדרך הנכונה אבל קשה לו לקבלה לפי דעתי הוא מסכים לקבלה שהוא בורח הביתה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2014 17:35 |
|
| |
מדוי טמיאל! הצלחת להסביר את זה יפה! בספרים השאלה היא איך לעבוד את ה' היא לא מתארת איזו מציאות של שומרים מול שאינם שומרים, אלא את הצד של שני השומרים אבל כל אחד בצורהשונה ואחרת - אלוששומרים מה שנקרא "עם הלב", שמכניסים גם את הרגש לעבודה, שעובדים את ה' במצוות הכתובות אבל גם מוסיפים את הנופך האישי - של המתאים והלא מתאים. ואילו הצד השני - דיאלידאן במקרה הזה - את הצד של "לקים, אבל.." זה כל כך מבלבל וההבדל כל כך דק! אומנם לשמוע מוזיקה, לאכול מאכלים משובחים, לתפור חליפות יפות וכו' זה דבר חיוני (במיוחד בדורות האחרונים...) אבל הראש לא אמור היות מונח שם! עיקר הכוונה צריכה להיות בעבודת ה', והפרטים האחרים יכולים להתווסף בהתאם, אפשר לראות את הענין בעיקר בבשר וחלב ולא רק - כשאוכלים בשרי, וצריך לחכות.. אז אולי ביום יום - כבר התרגלנו. אבל כשצריך לצאת, או כשמגיע משהו חדש ומענין שקורץ... קשה מאד להתגבר, וכאן נמדדת המידתיות של ההלכה למול הרצונות שלי - יש עוד נניח 3 שעות, אז גם אם אני אצטרך לצאת אח"כ ואז לא לאכול אותו עד מאוחר ובכל אופן לחכות.. או שאולי ח"ו "להתגמש בהלכה" ולא נורא. זה רק בשר עוף..
אז זה גם הענין בממלכת כוזר - הוא רוצה לעבוד את ה', אבל הוא רוצה גם מלוכה... מה הוא עושה כדי להשיג אותה? בדיוק את ההיפך מהשכל האנושי!! ואם בהתחלה לא מבינים איך הוא הגיע לדיוטא שכזו, אח"כ מגיעה ההתמודדות שלו במצבים השונים, שמתבטאת בעיקר בענין הבגדים בתוך ישיבת כוזר, שם מתבלטת דעתו האמיתית לעומת ערכים וותיקים...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 21:16 |
|
| |
ואוו איזה הסבר אני לא בדיוק ידעתי על הכיוון הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 21:46 |
|
| |
תמרורית וטמיאל - יישר כוחכם! כל הכבוד!!
במשפט של מנדל בייליס שאל השופט את הרב מזא"ה: "בתורה כתוב "אדם כי ימות באוהל" ודרשו על הפסוק: "אתם קרואים אדם ואין אומות העולם קרואים אדם", מדוע אינכם מחשיבים את הנוצרים לבני אדם?" וענה הרב מזא"ה: "אתם קרואים אדם - אדם אפשר לומר רק ביחיד, אי אפשר לומר ברבים - אדמים. כך עם ישראל הם כאדם אחד. יהודי רוסיה נמצאים בצרות ויהודי צרפת נחלצים לעזרה. במקום אחד שרוי יהודי בצער, ובמקום שני מתייסר יהודי בעבורו. כל ישראל הם כאדם אחד ויש ביננו עריבות הדדית. ואילו אתם, אומות העולם, אינכם קרואים אדם - כגוף אחד, אצליכם - נוצרי שרוי בצרה ואין הדבר נוגע בכהוא זה לשכנו הקרוב אליו." והוכרח השופט להודות לדבריו. כי עריבות ודאגה הדדית כמו שיש לנו אין לאף אומה! בימי המלחמה ראינו זאת הייטב. שמות חיילים לתפילות, תהילים, דאגה אינסופית לתושבי הדרום ולחיילים- לאף אומה אין את הדבר הזה! כי כל ישראל עריבים זה לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 22:33 |
|
| |
יפה מאד ההההההההה!!!!!!
נהניתי מאד
איחולי לפותחת האשכול בדברים יפים ומרגשים כל כך
שבע"ה נזכה לעוד הרבה דברים יפים כאלו...:)
 _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
תוקן על ידי תמרור25 ב- 08/09/2014 16:41:21
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2014 17:04 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת ניצבים וילך: בהפטרת פרשתנו, פרשת נצבים-וילך, הנביא ישעיה אומר "אל דמי לכם, ואל תתנו דמי לו". על כך מסביר הרבי שכשיבוא משיח צדקנו נראה את העליה הגדולה שנפעלה על ידי הגלות ונודה לה' על כך, כמו שכתוב בלשון עתיד - "אודך ה' כי אנפת בי". אמנם, אסור שידיעת מעלת הגלות תפגע חלילה בתשוקה לצאת מן הגלות. תובעים מיהודי דבר והיפוכו: עליו לדעת שיש מעלה בגלות, וביחד עם זה עליו לזעוק בכל לבו שרוצה לצאת מהגלות. לחודש אלול מספר ראשי תיבות ידועים, 'את לבבך ואת לבב'- מופיע בפרשתנו, מורה על עבודת התשובה, אשר מהווה הקדמה ויסוד לתורה, עבודה וגמילות חסדים. 'אנה לידו ושמתי לך'- עניין ערי מקלט, ובעבודת האדם זהו קו התורה, כי דברי תורה קולטים. 'אני לדודי ודודי לי'- קו העבודה, היא תפילה. ובפרט בימינו אלו, שאין לנו את עבודת הקורבנות אלא עבודה שבלב זו תפילה, על שם שתופל ומחבר את ישראל לאביהם שבשמים. 'איש לרעהו ומתנות לאביונים'- הקו של גמילות חסדים. תשובה ומעשים טובים הם כשני סוגי טיפול רפואי. התשובה מטפלת בחולי, ומעשים טובים מחזקים את האדם להתגבר על מחלתו. כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה!! משיח נאו! שבת שלום  נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2014 21:12 |
|
| |
ישר כוח! לי אישית הפסוק מנושא ערי המקלט חדש
|
|
|