מיהו באמת? באיסתרק הדמות המתוארת נראית די מושלמת. אדם ירא שמים, נאמן לחלוטין למלך, וגד אפילו חושב שראוי להיות מלך. אבל בתחילת מהללאל פתאום נחשף צד אחר שלו. פתאום מגלים שהיה בעבר בעל תככים, ובשלב מסויים במשא ומתן איסתרק מגלה שאפילו הוא מתחיל קצת לחשוש מהצד הזה אצל פנרס.
בנוסף, קצת מוזר לי שלאורך כל הספר הוא כ"כ בוטח באשר, על אף החששות שאיסתרק מעלה בפניו.
האם הוא בעל תשובה אמיתי? אדם רגיל שעוד צריך לעבוד על עצמו? או משהו אחר?
נשלח ב-7/10/2014 21:31
דוקא זה שבעבר הוא היה בעל תככים ובמהלך המשא ומתן איסתרק מגלה כמה הוא יכול להיות ציני גאותן ופוגע הופך אותו בעיני למושלם ולאחד שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות הוא עשה עם עצמו עבודה מדהימה! הוא רכש את הענוה והפשטות בעבודה קשה, הוא נאבק עם מידותיו הרעות ויכל להם! כשהוא רק התחזה לבעל גאוה הוא כל כך הצטער על כך והתחרט זו באמת דמות שיכולה להיות מלך!!!
לגבי אשר זה טבעי שיהיה קשה לחשוד במי שהיה אחד החברים הטובים ביותר של המלך
נשלח ב-7/10/2014 22:16
מה שיפה זה שהוא לא אומר "וואלה, זאת בדיוק המידה שהיתה חסרה לי, עכשיו אני מודע שיש לי אותה ואני יהנה ממנה" אלא הוא מצטער מאוד שעדיין נשאר בו שמץ של גאווה וכו והוא מה זה בדיכאון מזה... (ככה זה נראה)
נשלח ב-9/10/2014 22:10
האמת היא שנהנתי מזה. זה הפך אותו לקצת יותר אנושי ופחות מלאך. זה אחד הדברים שמפריעים לי בספרים- האנשים שהיא הופכת למלאכים. (רק שלא עשה את זה ליקוואל בספר הבא, הוא כזה חמוד! ;) )
נשלח ב-10/10/2014 00:41
חמוד וחצוף לגבי פנרס מסכימה איתך לגבי המלאכים - נכון, איסתרק מושלם מידי וכך גם אליהו אמנם נכון שהיא מתארת את העבודה העצמית שעשו כדי להגיע לשלמות ואת זה שלא נולדו מושלמים ועשו הרבה טעויות וברגע מכריע בחרו בטוב אבל גם אדם שבחר בטוב לאחר עבודה עצמית - מה נגמרו לו הנסיונות? זהו הוא לא יכול להיכשל יותר? מה אתן אומרות?
נשלח ב-10/10/2014 01:15
מסכימה לגמרי! כתבתי כבר את דעתי בנידון באיזה אשכול. אולי על הדמות האהובה. לא מתחברת לבן אדם מושלם. א- זה לא מציאותי. ב-. קשה לי להתחבר לרגשות שלו כי אני לא משולמת. ראות אדם שקם ונופל גורם להעריך את המידות הטובות ואת הפעמים שהוא מתגבר. וכיף יותר לקריאה כי כיף להתחבר לדמות, למצוא את עצמך בתוכה וכדומה.
נשלח ב-10/10/2014 02:07
טוב אז צריך להגיד את זה למיוש בשביל יוזבד שלא תעשה אותו מושלם
נשלח ב-10/10/2014 12:23
אני חושבת שהוא מגלה בספר הזה איזו עבודת מידות הוא עשה אני מעריכה את זה והוא היה מלא ברוע רק בילדותו והוא כנראה מאוד השתנה
נשלח ב-12/10/2014 14:19
אבל למה איסתרק מתחיל לחשוש ממנו במשא ומתן, ושולח אותו להחליף בגדים כאשר הוא מופיע לקראת החתימה על ההסכם? הרי נראה שהגיוני שהיה מצליח להשיג הסכם יותר טוב?!
נשלח ב-12/10/2014 22:15
הוא חושש שהוא יותר מידי טוב בתחפושת הזאת, כי הרי אדם שמציג משהו וכשהוא מציג טוב, זה 50% אחוז כישרון ו50% התחברות עם הדמות אז הוא חושש שבתוכו הוא עדיין עם מידות רעות
נשלח ב-13/10/2014 12:22
הוא מרגיש רע שעדין התכונות הרעות שניסה להשמיד התגלו בתוכו והוא אומר זאת לאיסתרק בנסיעה לאלתיל
נשלח ב-13/10/2014 13:10
אני לא חושבת שאמורים להרגיש רע כי תכונות רעות זה איך שנולדת ומה שקבלת מה' יתברך השאלה מה אתה עושה עם התכונות הללו - האם אתה רותם אותן למורך חיובי או לא ופנרס לגמרי שלט בהן ורכב עליהן והשתמש בהן רק לצורך חיובי ולכן לא כלכך הבנתי לא את הבהלה של איסתרק ולא את הצער של פנרס
נשלח ב-13/10/2014 13:19
איסתרק לא נראה לי חושש ממנו אלא מנצל את כשרונותיו פרנס רוצה לכבות את הדברים הרעים האלו
נשלח ב-13/10/2014 16:37
טמיאל כתב:
איסתרק לא נראה לי חושש ממנו אלא מנצל את כשרונותיו פרנס רוצה לכבות את הדברים הרעים האלו
איסתרק כן חושש ממנו אחרי שהוא מנצל את כשרונו (או יותר נכון- מידתו) הוא קולט שזה לא סתם משחק, אלא תכונה שטבועה ונשארה בו!
(ניתן להינות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
נשלח ב-13/10/2014 16:45
יכול להיות שכן אבל לזה אני לא שמתי לב
נשלח ב-13/10/2014 20:54
אז עכשיו תענו לשאלתי למה איסתרק חושש ולמה פנרס מצטער