בית פורומים ממלכה במבחן

=השידוך שבוטל=

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2014 20:34 לינק ישיר 
=השידוך שבוטל=

בהתחלה לא תכננתי לכתוב קטע מילואים, כי כתיבה זה לא אחד התחביבים שלי. אך לפתע נחה עלי הרוח....

{מבוסס גם על קטע המילואים של מיה}

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2014 21:09 לינק ישיר 

רעואל יצא מהחדר, והמלך נותר קפוא במקומו. "גדניר", הוא פנה למשרתו האישי לאחר רגע של דממה, "תקרא לגד בליאטר". "מיד, הוד מלכותו" השיב המשרת ויצא מן החדר. ברכיה נותר לבדו, מהורהר ודומם. הייתכן כי בנו מעוות מידות עד כדי כך? האם מקנא הוא ביוסף עד שהוא מוכן להעליל עליו עלילות שווא? או שמא... איזו מן האפשרויות עדיפה יותר? מה יעשה אם יתברר שבנו צודק?

"קראת לי הוד מלכותו". הרהוריו של המלך ברכיה נקטעו בפתאומיות, כאשר גד הצעיר נכנס אל החדר. צעיר לימים היה גד, אך המלך ידע שאין פיקח כמותו בכל רחבי הארמון.

"אכן, אני זקוק לעזרתך" השיב המלך. "האם רעואל בני סיפר לך על אשר אירע במהלך המסע המלכותי?"

"לא," השיב גד. "מאז שחזר, הנסיך לא החליף איתי מילה. ניסיתי לשאול בשלומו, כיוון שהיה נראה לי מעט חיוור, אך הוא בחר שלא להשיב לשאלתי."

"מעולה," השיב המלך. "אני זקוק לאדם אובייקטיבי שיוכל לבחון את המאורעות כפי שהם באמת. לפני שאומר לך במה מדובר, רק רציתי להזהיר כי מדובר מעניין סודי ביותר, ואסור שדבר מהדברים אשר אומר לך כעת יצא מקירות חדר זה. מובן?"

"כן, הוד מלכותו."

"אני צריך שתבדוק אחר אישיותו של יוסף דיאלידאן. הגיעו אלי שמועות אשר אני מעדיף שלא לפרטן, אך אני מוכרח לבדוק האם הבחור ראוי להיות חתן המלך. התוכל לעשות זאת?"

"אעשה כדברי הוד מלכותך."

"אני סומך עליך גד. השתדל לעשות זאת בזריזות."

"אשתדל להיות ראוי לזאת" השיב גד, ויצא מן החדר.

ראשית, חשב גד לעצמו, עלי לפנות לחבריו הקרובים. לאחר מכן יפנה לבני המשפחה ולבסוף, ידבר עם יוסף בעצמו. כמובן שעליו לעשות זאת בזהירות, כדי שלא יחשדו במטרתו האמיתית.

לקח לו שלושה בלבד כדי להבין שדיאלידאן אינו מי שכולם חושבים. מאחורי דמותו של הצעיר המוכשר גומל החסדים, עמד אדם שטחי ואוהב כבוד. חבריו היללהו רבות בשל החסדים הרבים אשר גמל עימם, אך כאשר גישש מעט יותר לעומק ובירר אודות מידותיו ויראת השמים שלו, נוכח לדעת כי אין ליבו מכוון כלפי שמיא, אלא כלפי הבריות.

המסקנות היו קשות, והתוצאה הייתה בלתי נמנעת. אך את מצוות מלך האדמות עליו לקיים, אף אם המשימה אינה נעימה.

גד חיכה שלושה ימים נוספים, בהם וידא כי מסקנותיו לא היו חפוזות מידי, ולאחריהן נכנס אל המלך.

כאשר ברכיה שמע את מסקנותיו, תחושותיו סערו בקרבו. מסקנותיו של גד לא השאירו מקום להתלבטות. יוסף אינו ראוי להינשא לביתו. בתחילה שטפו אותו תחושות שמחה והקלה רבה על כי בנו ישר וראוי למלוכה. הוא ראה לפתע את המעלות הרבות שבנו התברך בהן, וגאווה אבהית מילאה את ליבו. אך מצד שני חש עצב רב על כי כולם טעו בדיאלידאן, וחשש כיצד רנה ביתו תגיב לעניין.

"תודה גד. עשית מלאכה נאמנה ויסודית. אבקש ממך שלא תספר לאיש על אודות המשימה אליה נשלחת. מחר יוסף יעזוב את הארמון, לאחר שייתן גט לרנה. ואתה, אל תספר לאיש, אף לא לרעואל, כי יודע אתה את הסיבה בשלה הגט ניתן."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2014 21:10 לינק ישיר 

העליתי כבר לפני כן. מוזר שזה לא עלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2014 21:14 לינק ישיר 

התחלתי לקרוא, זה משהו זוועתי אצלי שאני לא מסוגלת לקרוא קטעים שקשורים לספרים האלה יותר מ-2 דקות.

בינתיים ממה שהספקתי זה נראה מדהים!!! (נשמע לי קצת מוזר שהוא מבקש לקרוא לגד בליאטר, אם כבר שיקרא לגד או לבליטאר, כאילו השילוב של שניהם לא כל כך מסתדר לי עם מלך.)

תוקן על ידי SHIROH ב- 02/11/2014 21:23:14

ממלכה במבחן - הפורום שיסעיר את כל המוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2014 21:21 לינק ישיר 

רידה- כתיבה יפה מאוד! מביעה רגשות בצורה מקסימה.. אהבתי!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2014 21:23 לינק ישיר 

רידה קטע מקסים!! ענייני וחזק כל כך! קושר הרבה קצוות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2014 21:31 לינק ישיר 

מדהים!!!!!!!
אהבתי את ה- אין ליבו מכוון כלפי שמיא, אלא כלפי הבריות. חזק! המשפט הקולע והמתאים ביותר לתיאור דמותו של דיאלידאן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2014 22:56 לינק ישיר 

רידה ! איזה יופי!
חזק וממחיש את הקושי בהחלטה מה נכון לעשות, את הדילמה אליה נקלע המלך
מעולה ממש!

סתם בשביל הסקרנות - את מי שאל גד אודות יוסף? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2014 23:37 לינק ישיר 

רידה מקסים! אהבתי את המשפט כמו מה שאמרה הההההההה:"אין ליבו מכוון לשמים אלא לבריות" משקף במדויק את אופיו של יוסף שר"י

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 15:47 לינק ישיר 

מדהים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > =השידוך שבוטל=
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר