| נשלח ב-16/11/2014 09:11 |
|
| |
כוזר החדשה
 אז בעקבות האשכול של פלטיאל צארנן... לאחר שחשבתי קצת לעומק על המסרים שמיה מביאה בספריה, ועל משל הגזר והלפת, תהיתי האם היא מכוונת בדבריה על אנשי כוזר החדשה לציבור מסויים- הציבור המכונה ה"מזרוחניקים". מה דעתכן? כמובן להשתדל להקפיד לא לגלוש ללשון הרע.. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי SHIROH ב- 08/12/2014 18:33:05
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:13 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:26 |
|
| |
אני לא חושבת שהיא התכונה לציבור המזרחי בכותבה את הספר בכל אחד מאיתנו קיימת נקודת בחירה בין הטוב והרע בין הנאות העוהז לעוה"ב על כל אחד מוטל מהציווי של קדש עצמך במותר לך ולדעתי היא כיונה את הספר לכל אחד במקום שלו
לגבי הציבור הדתי לאומי אני לא חושבת שמה שמכוון אותם זה החיבור בין שני העולמות זה נראה (ורידה אני אשמח לתגובתך כמובן) שהציבור המזרחי קצת התבלבל בסדר העדיפויות ז"א מצות ישוב הארץ היא בראש המעלה ואחריה כל השאר ואם הם צריכות להדחק הצידה בגללה אז בסדר...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:30 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:33 |
|
| |
טוב אז את מרשה לי להוסיף עוד משו בינתיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:34 |
|
| |
רידה, אני רואה שאת עושה הפרדה בין "מזרוחניקים" ל"דתיים לאומיים". אפשר בקצרה את ההבדל, למי שלא מכיר מקרוב? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:40 |
|
| |
גם לי לא נראה בכלל שהיא רומזת לציבור מסוים. המסר שלה הוא נגד קיום מצוות חיצוני, בלי חיבור פנימי באמת, כאשר שאיפותיו של האדם נשארות בתחומי הנאות העוה"ז . וזה דבר שקיים בכל הציבורים , וברמות שונות אצל כולנו. יכול להיות שהתקבל אצלך רושם כזה , כי הציבור הדתי לאומי דוגל יותר בהשתלבות בתוך הציבור החילוני בארץ, וזה יכול לגרום באמת (לא בהכרח, אבל קשה מאד להלחם בזה) לירידה בחיבור הפנימי של האדם לחיי התורה והמצוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:53 |
|
| |
שמישהי תעביר את ההודעה שלי משם לכאן...
ומילכה, אין לי נגידות כרגע לתיבה הםרטית. אז התשובה היא- הבנת נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:57 |
|
| |
אסתרק, לא התכוונתי להפריד. פשוט ככה שמעתי את החרדים קוראים לנו. (או אולי זה יותר מדוייק להגיד "מזרחיים".) בד"כ ממה שראיתי הביטוי "מזרוחניק" מגיע ממקום קצת מזלזל. ולכן כתבתי את זה ככה- שההתייחסות תהיה לפן הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 13:22 |
|
| |
אני מסכימה עם מילכה בכל מילה, ואפילו מיה אמרה לנו משו כזה בראיון. אבל אני עדיין חושבת שכן יש משהו. אז קודם נתחיל בזה שבציבור הכיפות הסרוגות יש מגוון רחב מאד, מאלה שכמעט חרדים (חרד"ל) ועד כאלה שהם מסורתיים פלוס. ואיפושהו בטווח הזה קיים גם משהו דומה לכוזר החדשה. יש בהחלט כאלה שחושבים שהם מצליחים לשלב את העולם הזה עם העולם הבא. טלוויזיה עם שיעור תורה. ושם ההבדלים בין טוב לרע מטשטשים מאד. עכשיו, אני לא מכירה באופן אישי את הציבור ואולי אני ניזונה ממקורות לא מהימנים, אבל אני יתן שתי דוגמאות: 1. אני קוראת 'בשבע', ופשוט מאד לעשות 'מצא את ההבדלים' בין ידידיה מאיר לאבי סגל. 2. מפלגת הבית היהודי (אויש, מה פוליטיקה עכשיו?) מצד אחד זו מפלגה דתית, אבל מצד שני זו מפלגה שבפירוש מה שמנחה אותה זה לאו דווקא ההלכה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 13:23 |
|
| |
| מילכהה כתבה: |  | טוב אז את מרשה לי להוסיף עוד משו בינתיים? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 13:33 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 13:56 |
|
| |
פשוט כי היה נראה לי טיפשי להוסיף עוד תגובה לפני שאת עונה על הראשונה טוב אז אחרי שכל כך התחננתן בסדר.
מה שמפריע לי בעיקר כמו שאמרתי זה סולם ערכים שנראה מעוות ואני אדגים:
בחטיפת והרצח המתועב והברברי של שלושת הנערים הקדושים (תגידו גם אתן כמוני - כמו טיפשות - הקשבתן להקלטה המצמררת ?) הפריע לי מאוד שלא היה כמעט שימת לב לזה שהנערים היו בדרכם מהישיבה הקדושה הביתה. ציינו את הגבורה המיוחדת של גלעד שהתקשר למשטרה, ציינו את הכח של אייל שניסה להלחם עם הערבי השפל, התייחסו לזה שמתו על יישוב ארץ ישראל, אבל העיקר חסר מן הספר - שלושת הנערים היו בדרכם מהישיבה, מללמוד תורה!!! הם נרצחו קדושים וטהורים לאחר שזיככו נשמתם בלימוד התורה הקדושה!!! מה יותר קדוש ונעלה מזה? למה כלל לא הייתה התייחסות לנושא?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 14:43 |
|
| |
איסתרק, בכלל, "הבית היהודי", איך שהרב עובדיה זצ"ל קרא להם "בית של גויים"! טוב- אבל לא נכנס לזה...
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:06 |
|
| |
בעקרון אני אגיב בעז"ה להכל בהמשך- אולי הערב ואולי בהמשך השבוע. נראה כשיתאפשר לי.
אני רק חייבת למחות על דבריה של רבקוש: קודם כל כמדומני שזה היה הרב שלום כהן שאמר את האמירה הנ"ל, ולא הרב עובדיה. אבל בכל מקרה- אני מתנגדת לאמירה הזאת בתוקף! יש בבית היהודי הרבה אנשים צדיקים ויראי שמים, וזה נראה לי קצת לא הגיוני להסתכל רק על העומד בראשה ועוד כמה בודדים וע"פ זה להכליל. אני יודעת בודאות שיש לא מעט מהמפלגה ששואלים רב על כל צעד וצעד.
ואני ממש מבקשת שהדיון יעשה בנחת ולא ייכנס לפינות כאלה..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:11 |
|
| |
לא נכנסת לזה, רק אמרתי. ולידיעתך, זה כן היה הרב עובדיה. ובכל אופן, העומד בראשה, זה אדם שאמור ליצג את המפלגה ואת שמה, לא נראה לי שהוא עושה את זה.... האדם היחידי שעוד איכשהו עובר זה יוני שטבון
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|