| נשלח ב-27/11/2014 17:09 |
|
| |
רק בן 17 וכבר מלך
סתם הגיגים שרציתי לשתף: איסתרק רק בן 17 וכבר מלך. אפשר אולי לומר שזה בגלל שהוא בחורצ'יק בוגר במיוחד,ושאז בכוזר הגילאים היו אחרת מהיום, אבל זה לא מספיק. כי בחור אחר לא היה מצליח כמוהו. בחור בן 17 יכול להיות מלך רק בגלל שהכינו אותו לכך כל חייו, נראה לי שזה גם כתוב בספרים איפשהו. כל החיים הוא צפה מהצד בעבודה של מלך וגם הוכשר והוכן לכך, קיבל תפקידי ניהול ועוד. ואז חשבתי לעצמי שזה מסביר בעצם ש"פרוטקציה" זה לא משהו גרוע בכלל. כי אם למשל בנו של רופא מקבל משרה נחשקת כרופא זה באמת בגלל שהוא "הבן של..", כי בתור שכזה הוא מכיר כבר את העבודה מקרוב ויש לו בזה סוג של ניסיון... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 17:13 |
|
| |
אגב אל תתפלאי על הגיל..בתנ"ך היו מלכים מגיל חודשיים... ד"א לא הייתי רוצה שיטפל בי רופא שהוא רופא מפני שהוא ה"הבן של"....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 17:17 |
|
| |
מסכימה לחלוטין עם לאה אם בן של מישו, כל חייו מוכשר לכך כמו איסתרק, שנאלץ לותר על המון תחביבים שלו לצורך ההכשרה, אז באמת יש הצדקה לפרוטקציה אבל כמה כאלה את מכירה? ואת הפרוטקציה הופכת להיות דבר מאוס ומעורר תסכול
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 17:17 |
|
| |
גם שם זה היה נורא נדיר!!!! אבל למען האמת את הליטוש החזק ביותר הוא עבר בשבי אצל קנז.
|
| נשלח ב-27/11/2014 17:36 |
|
| |
"אפשר אולי לומר שזה בגלל שהוא בחורצ'יק בוגר במיוחד,ושאז בכוזר הגילאים היו אחרת מהיום" אסתרק הגילאים הם אותו גילאים,התנאים היו שונים! זה נכון גם לגבי הדיון שהיה פה בפורום על השידוכים בגיל צעיר (אונמר) ...ואני אכן מסכימה עם שירו שחווית השבי עיצבה את אישיותו יותר מהכל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 17:41 |
|
| |
לא ממש הבנתם אותי... ברור וברור שצריך את הכישרון, את ההכשרה המתאימה והכל. אבל למי שינק את זה מגיל קטן והחיים שלו היו בסביבה כזו יש יתרון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 17:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 18:01 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | לא ממש הבנתם אותי... ברור וברור שצריך את הכישרון, את ההכשרה המתאימה והכל. אבל למי שינק את זה מגיל קטן והחיים שלו היו בסביבה כזו יש יתרון. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
האמת חשבתי שבטח לא הבנתי אותך כי , עפאס , משו לא הסתדר לי...
אין ספק שמועמד עם הכשרה סביבתית מתאימה אמור לגבור על מועמד אחר, אבל הסכנה במתן לגיטימציה (את אוהבת מילים לועזיות נכון? - איך קוראים לקונפליקט שליאה היתה אמורה להתמודד איתו? ) להעדפת קרובי משפחה היא, שמעטים הם אכן קרובי המשפחה שבאמת מתאימים לתפקידם יותר מהאחרים ומרובים הם קרובי המשפחה שמתאימים לתפקידם הרבה פחות מהאחרים ובכל זאת מקבלים את התפקיד
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 18:04 |
|
| |
איזה ניסוח מטריף חושים, מילכה!! אני בהחלט אוהבת מילים כאלה ומסכימה איתך. כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 18:05 |
|
| |
אה, וקוראים לזה דיסוננס קוגניטיבי... אחד המושגים היותר שימושיים בניתוח אירועים:-) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 18:13 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 18:29 |
|
| |
אסתרק אני כן חושבת שהבנתי אותך,אני פשוט לא חיבבתי את הדוג' של הרופא.איסתרק בהחלט גדל בסביבה שהעניקה לו ניסיון והוא רכש המון בעצמו,לעומת זאת אדם שגדל בבית שאביו רופא,לא בהכרח שהוא ירכוש ניסיון כלשהו ואם הוא קיבל פרוטקציה לעסוק במקצוע כ"כ חשוב של חיים ומוות בגלל היותו "הבן של",אזי מצבנו עגום במיוחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 19:27 |
|
| |
הוא גדל בידיעה שיום יבוא והוא יהיה המלך, היו לו את מיטב המורים שלימדו אותו כיצד להיות ראוי לזה, וכמובן- תקופת השבי עם קנז, ששינתה אותו כליל. אם אני איך שאני עכשיו כיום- הייתי צריכה להיות במקומו- בטוח הייתי נכשלת. אבל עם ההכשרה שהייתה לו- זה לא פלא
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2014 19:38 |
|
| |
|
|
|