| נשלח ב-5/1/2015 16:02 |
|
| |
להעניק אישור לרגשות שליליים
מהללאל, עמ' 778 עד 780. סיום הקטע הארוך למדי הוא כזה:
..."כן", הסכים קנז, "בדיוק על כך דיברתם. ואינ עדיין סבור כי גישתך הייתה מוטעית, אמציה. אולי הצלחת כעת, אבל את הכישלון וההצלחה יש לאמוד לאורך זמן. בן אדם! אסור היה לך להעניק אישור לרגשות כאלה!"
למי שצריכה תזכורת (ואני מאמינה שאין כאלה, הרי כולן כאן מכירות את הספרים בע"פ ), חבורת המונדרים אמיצי הלב הלכו לחפש מתנה למלך איסתרק השלישי ירום הודו, מתנה בדמות נאמנותם של השבטים המונדרים שמעבר לגבול העובר בין אדמות דיאלידאן לכוזר הישנה והטובה, למלכות כוזר האמיתית.
הם התפצלו וכל אחד מהם לקח על עצמו לשכנע מספר שבטים מצומצם. לא. הם לא הצליחו במשימה שלקחו לעצמם. מלבד אמציה הצעיר שהצליח להביא שלושה כתבי נאמנות!
וכעת הדעות חלוקות בין בני החבורה- האם אמציה נהג נכון. אמציה מספר שהוא הסביר לשבטים הנ"ל שאיסתרק מבין שהם שונים ומנודים מעט על ידי הכוזרים, ובכך השיג את אהדתם. קנז משיב את מה שצוטט בתחילת האשכול.
ואני שואלת- מי מהם לדעתכן צודק?!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2015 16:25 |
|
| |
אני חושבת שאני מבינה את המקום של קנז, אבל מתלבטת עם מי אני מסכימה. אמנם אמציה הוציא החוצה רגשות שלילייים, ואולי הוריד את עצמו למקום קצת פחות, אבל בסופו של דבר- הוא הצליח לשכנע שלושה שבטים מונדרים לתמוך באיסתרק!שזה נראה לי דבר ענק. אז נכון שהמטרה לא מקדשת את כל האמצעים, השאלה אם היה פה משהו כל כך גרוע, שלא היה שווה את השגת המטרה. לפעמים נראה לי שעדיף להתפשר מעט על ערכים מסויימים, בכדי להשיג דברים משמעותיים הרבה יותר (כמובן כשהכל ע"פ ההלכה ורוח ההלכה) עם זאת, אני מתלבטת מה פרוש המשפט: אולי הצלחת כעת, אבל את הכישלון וההצלחה יש לאמוד לאורך זמן. אם הכוונה שבצורת שכנוע כזאת, השכנוע לא ישפיע לאורך זמן, אז זה באמת לא היה שווה את זה. אבל ייתכן שהכוונה לא כך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2015 17:30 |
|
| |
אני חושבת שזה על אותו עקרון של בטל הדבר בטלה אהבה הם חתמו על נאמנות לא בגלל שהם רוצים להיות נאמנים אלא בגלל שנגע לליבם שאסתרק מתיחס אליהם בכבוד ואם יום אחד היחס ישתנה? מה אז יקרה? הנאמנות תתבטל?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2015 17:59 |
|
| |
לדעתי אמציה צודק, הרי כולם מהמונדרים יודעים את האמת שהם פחות מהשאר, וזה שהוא אמר להם לא הזיק אלא הועיל שבכך הוא קיבל את נאמנותם,ואין בכך כל תביעה עליו.
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 12:35 |
|
| |
כל הנושא הזה, של המונדרים והכתבי נאמנות, באמת לא היה לי כל כך ברור.. מה המשמעות של הנאמנות הזו? ולמה היא כל כך חשובה , עד כדי סיכון חייהם של הנשלחים לשם?
אבל, בקטע של הויכוח בין קנז לאמציה , נראה לי שאני מבינה את הצד של קנז. המונדרים הם שונים ונבדלים מהכוזרים , וכדרך בני האדם (לצערינו) , כשיש שוני, יש זלזול מסוים של כל קבוצה בקבוצה האחרת. קנז בעד לטפח את הגאוה והערכים של המונדרים כך שהם לא ירגישו זקוקים לאישור של הכוזרים ואילו אמציה נותן בדבריו אישור לרגשות של קיפוח ושל מסכנות כך שלטווח הרחוק זו פגיעה בעצמאות ובמסורת המונדרית. ואם לא היינו מנדות את הפוליטיקה מהפורום , היה אפשר להוסיף קצת דוגמאות מימינו אנו 
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 12:46 |
|
| |
מי נידה? את מוזמנת להוסיף דוגמאות... מילכה היא היחידה בינתיים שאמרה שהיא לא אוהבת, וכרגע היא לא מספיק פעילה כדי להביע עמדה בעניין  כל עוד זה נעשה מתוך כבוד ובלי לה"ר לדעתי אין בעיה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 13:00 |
|
| |
רידה, דוקא בנושא הזה אני חוששת שדעתי עלולה לפגוע בכל מיני משתתפות. מה שכתבתי לא ברור מספיק בלי דוגמאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 13:08 |
|
| |
בסדר. זה ברור. סתם רציתי לומר שלדעתי מותר לדבר פוליטיקה.. ואם זה עלול לפגוע אז ברור שלא! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 13:29 |
|
| |
מה, גם את אוהבת פוליטיקה? חשבתי שאני הבת היחידה שמתענינת בנושא...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 13:51 |
|
| |
חחחח גם אני חשבתי  ומסתבר שלא. גם אסתרק אוהבת, גם רבקוש כתבה שהיא אוהבת ואולי נגלה עוד שאוהבות... וכיוון שאני עוד מתלבטת לאיזו מפלגה אני אצביע, את מוזמנת לנסות לשכנע אותי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 14:01 |
|
| |
וואו! איזה אתגר! תנחשי מה אני בוחרת ואז אני אשכנע אותך להצטרף אלי... 
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 14:28 |
|
| |
תוקן על ידי מהללו ב- 06/01/2015 14:28:12
איסתרק ומהללאל! אם תרצו אין זו הגדה!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 14:31 |
|
| |
בנות, לא כאן אוקיי? זה לא אשכול שמיועד למצביעים אלא אשכול של דיונים על רגשות שליליים...
|
| נשלח ב-6/1/2015 15:02 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 15:03 |
|
| |
אבל אמרתי כבר שאם נסביר זה יכול לעורר באנשים רגשות שליליים... 
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2015 15:04 |
|
| |
רידה, לא ביקשתי שתסבירי אלא שתעברי לדבר על זה במקום אחר (ואם לא הבנת אז התכוונתי לפרטי)
|
|