| נשלח ב-18/10/2015 16:01 |
|
| |
- אקטואליה מזווית כוזרית -
חלק מהיופי בספרי הממלכה שלנו הוא שהם מלאים בהתייחסויות לשלל נושאים מגוונים. כשמעל הכל, מרחפת הכותרת "אלגוריה", כלומר: כל מה שכתוב הוא משל לחיים האמיתיים. בתור כוזריות, ננסה למצוא קשר בין הממלכה לאקטואליה היומיומית שלנו. בין אם מדובר באירועים דומים שהתרחשו בספר, ובין אם מדובר בהתייחסות רעיונית שמובאת בספרים ומחדדת את ההשקפה לגבי או את ההתמודדות עם נושאים אקטואלים. כמובן שעל התייחסויות רעיוניות ניתן לחלוק ולא להסכים, רק בבקשה- לנמק ולהביע דעה נגדית! נושאים רציניים שידונו יוכלו לקבל יחס מכובד יותר באשכול נפרד, אם נראה בכך צורך. נעלה את ההקבלות, נדון עליהם ונהנה לחפור עוד קצת בספרים המהממים האלו, עד שיבוא יוזבד:-) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2015 21:13 |
|
| |
אוי טאטע. אז בתקופה שכזו ובמיוחד בערב שכזה כנראה שאין הרבה אופציות למה להתייחס. הפיגועים באופן כללי יכולים להזכיר את הפשיטות של הקאוורים על כוזר, אבל הפיגוע הנוראי היום פשוט מעלה בי את נקרת באטר. למרות שאמנם זה לא היה במקום ללא פתח מילוט, אך הירי הזה, האכזריות, הרוע בהתגלמותו, פשוט קאוורים. אני נזכרת עכשיו גם בקאה הי, שמשחק בתפקיד הידיד, נציג העם שהשתנה לטובה, אך השינוי הוא משחק לחלוטין. ובדיוק כמו הערבים כיום, גם כשנראה שפניהם לשלום, בסוף תמיד מגיע הרגע שקורע את המסיכה מעל פניהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2015 21:16 |
|
| |
איזה פיגוע נוראי קרה היום?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2015 21:32 |
|
| |
היה לפני כשעתיים פיגוע ירי ודקירה בתחנה מרכזית בבאר שבע. יהודי אחד נרצח ו7 נפצעו, מתוכם שניים קשה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2015 21:48 |
|
| |
אם יורשה לי לעבור במעבר חד לנושא אחר...
לאה דיאלידאן בהתנהלותה מזכירה לי קצת את סוהא עראפת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2015 22:02 |
|
| |
| רידה כתבה: |  |
היה לפני כשעתיים פיגוע ירי ודקירה בתחנה מרכזית בבאר שבע. יהודי אחד נרצח ו7 נפצעו, מתוכם שניים קשה.
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2015 22:04 |
|
| |
| שריונה כתבה: |  | אם יורשה לי לעבור במעבר חד לנושא אחר...
לאה דיאלידאן בהתנהלותה מזכירה לי קצת את סוהא עראפת. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2015 22:05 |
|
| |
| מיאמוש כתבה: |  |
| רידה כתבה: |  |
היה לפני כשעתיים פיגוע ירי ודקירה בתחנה מרכזית בבאר שבע. יהודי אחד נרצח ו7 נפצעו, מתוכם שניים קשה.
|
|
מה??? חשבתי שיש רק פצועים קל! ה ישמור! !
_________________ |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2015 22:07 |
|
| |
|
| נשלח ב-18/10/2015 22:24 |
|
| |
| רידה כתב: |  | | שריונה כתבה: |  | | אם יורשה לי לעבור במעבר חד לנושא אחר...לאה דיאלידאן בהתנהלותה מזכירה לי קצת את סוהא עראפת. |
|
הסבירי, פרטי ונמקי. יוסף דיאלידאן רוצח , אדם שפל שמשחק אותה יפה נפש כיושב ראש זכויות האדם באו''ם שמום.אשתו לאה במשחק איתו עד הסוף. גם כן צבועה כזו עם קופת שרצים על גבה המגובן מחנכת את הקטנה של תרצה ומרביצה בה הילכות נימוסין בלי למצמץ. ראיתי פעם תוכנית חדשות של ערוץ צרפתי .מראיינים שם את סוהא ה....הרוצחת השפלה הזו בכתה בדמעות שליש ובדמעות תנין סיפרה על רצח הצבא הישראלי שחיסלו איזה מבוקש שפל שרצח יהודים.זו שבעלה ה.... שלח מפגעים שפלים לא מתביישת להופיע ככה ולחנך אחרים. |
|
תוקן על ידי שריונה ב- 18/10/2015 22:38:39
תוקן על ידי שריונה ב- 18/10/2015 22:39:18
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2015 22:41 |
|
| |
התיקון לעיל היה בסך הכל למי ששאל: הסרת מילות גנאי שמגיעות בצדק לחיות המתוארות למעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2015 12:27 |
|
| |
ימח שמה, שריונה. לא שמעתי את שמעה אף פעם. . בהמשך לדבריה של רידה, כל המצב הזה מזכיר לי ממש את מלחמת עשר השנים. בשנים שקדמו לה "לא היתה מיתה משונה שלא נוסתה על תושבי הגבול של כוזר", ואחר כך קאה הי עוד מעיז לטעון באוזני איסתרק שכוזר פתחה במלחמה הזו, שגבתה קורבנות רבים כל כך. הלוואי שהיו פותחים פה במלחמה שתראה לצד השני מה מידת הסובלנות שלנו, ומי כאן השולט. מזעזע אותי לחשוב שהשמאלנים הבנות יענה האלה עוד מסוגלים לדבר על משא ומתן. חוץ מזה שעל פי תורה אין על מה לדבר, ברור ומובן שאין לנו שום פרטנר שם, אף אחד בצד השני לא יכול לקחת אחריות על המצב, כולם שם טרוריסטים ואבו מאזן ימ"ש בראשם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2015 16:07 |
|
| |
אסתרק, ברגע הראשון שראיתי: ימח שמה, שריונה רציתי לתת לך מכות!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2015 16:22 |
|
| |
יש אצלנו אחת בקהילה שעובדת עם שמאלנית אז השמאלנית החוצפנית הזאת אמרה לה שבוע שעבר: 'איזה מסכנים הערבים, אין אם היינו נותנים להם שוויון זכויות ואת כל המגיע להם בצדק וביושר זה לא היה קורה'...
_________________ איסתרק ומהללאל! אם תרצו אין זו הגדה!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מהללו ב- 19/10/2015 16:22:41
איסתרק ומהללאל! אם תרצו אין זו הגדה!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2015 16:33 |
|
| |
גזרות תרפ''ט ,הטבח הנורא בחברון ארעו לפני קום המדינה.[1929] עוד לפני שהימניים הישראלים חלמו על מדינה יהודית, ועוד לפני ''ששללו'' מהערבוצ'ים 'זכויות'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2015 16:40 |
|
| |
מה שנכון נכון. אני כבר מעדיפה לא לשמוע את כל השטויות של השמאלנים האלה והממשלה שעומדת בחיבוק ידיים מול המחבלים שמשתקים מדינה שלימה. ואחכ היא מפחדת מהארופאים שתוקפים אותה שהיא לא בסדר (,אחרי שהם שרןאים סרטונים שהוצגו עי המחבלים לטובתם ושהם המסכנים והאומללים וכו).. זה פשוט מרתיח!!תחושה של אוזלת יד,כי באמת אין מה לעשות חוץ מלהתפלל! ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|